Auksės svetainė - Rudenio gerybės - Forumas >
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga




Pagrindinis | Registracija | Prisijungti




[=""> Naujausios žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS
 
Page 1 of 3123»
Forum moderator: grandma 
Forumas » Kulinarijos klubas » Diskusijos apie maistą » Rudenio gerybės (receptukai)
Rudenio gerybės
INDRE-VENE Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:03 | Žinutė # 1
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.03.24

Grupė: VIP lankytojas
Lygis:
Žinutės: 2040
Apdovanojimai: 35
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už aktyvumą forume Už dalyvavimą konkurse... Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Keliame vakavimo receptukus
Atsijungęs
INDRE-VENE Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:17 | Žinutė # 2
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.03.24

Grupė: VIP lankytojas
Lygis:
Žinutės: 2040
Apdovanojimai: 35
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už aktyvumą forume Už dalyvavimą konkurse... Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
2stiklines.cukraus
2stiklines.acto
2saukstai druskos
ats.1,5vandens
Išvirti marinatą,pilti ant supjaustitų agurkų,palaikyti 15min.nupilti,vėl užvirti užpilti ir uždaryti.1.5 litru.Marinato užtenka maždaug 6 litriniams stiklainiams užpilti.
Atsijungęs
Gilė Data: Trečiadienis, 2009.08.12, 14:20 | Žinutė # 3
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Radau kitame forume tokį receptuką agurkiukų, pabandžiau - patiko. Rekomenduoju ir jums...

Paraugiau agurkus paprastai, su prieskoniais, druska ir užpilu šaltu vandeniu. Po kokių 3-4 dienų kai jau aprūgsta, išėmiau ir sudėjau į stiklainius, skystį, kuriame rūgo agurkai su visais prieskoniais užvirinau ir užpiliau ant agurkų, po to uždariau. Fantastiškai išsilaiko, skonis taip pat puikus. O agurkinė sriuba tiesiog pasakiška. Tas skystis užvIrdamas nelabai maloniai kvepia, bet po to agurkų nei kvapui, nei skoniui tai neatsiliepia. Visų pirma niekada neskubėkIT jų perdėti į stiklainius. Dėkit tik tada, kai jau gerokai aprūgę yra. Druskos dedu po 1 valgomą šaukštą (šiek tiek su kaupu) 1 litrui vandens. Jei ilgiau pastovės ir parugs tai tikrai nieko neatsitiks.

Sėkmės konservuojant l_daisy


Atsijungęs
Gilė Data: Ketvirtadienis, 2009.08.13, 15:11 | Žinutė # 4
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
BUROKELIU SALOTOS SU PAPRIKA

2 kg. burokėlių,
750 gr. pomidorų,
250 gr. paprikos,
250 gr. svogūnų,
100 ml. acto 9%,
cukraus,
druskos,
pipirų maltų,
aliejaus.
Išverdame burokėlius ir juos sutarkuojame. Paprikas ir svogūnus supjaustome šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustome. Į metalinį puodą pilame aliejų ir jame kepiname svogūnus, po to suberiam papriką ir neužilgo pomidorus, dar truputi patroškiname. Galiausiai supilam virtus burokėlius, sudedame druską, cukrų, actą. Užvirinam ir ragaujame, ar ko netrūksta. Jei užtenka prieskonių, sudedame troškinį į paruoštus stiklainius, juos hermetiškai uždarom.


Atsijungęs
Gilė Data: Ketvirtadienis, 2009.08.13, 15:18 | Žinutė # 5
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
GRYBAI SU PUPELĖMIS IR POMIDORAIS:

1 kg grybų;
4 stiklinės virtų pupelių;
1 kg pomidorų;
3-4 svogūnai;
stiklinė aliejaus;
šaukštas maltų kmynų;
druskos.

Grybus virkite pasūdytame vandenyje tiek, kiek reikia pagal jų rūšį. Paskui išgriebkite ir nuvarvinkite. Nuluptus pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus - griežinėliais. Į karštą aliejų iš pradžių suberkite svogūnų griežinėlius, o kai jie apkeps, sudėkite pomidorų skilteles ir 1-2 minutes patroškinkite. Visus produktus sukrėskite į dubenį, paskaninkite kmynais, pasūdykite ir sumaišykite, sudėkite į stiklainius ir kaitinkite: 1/2 l kaitinkite 25 minutes, 1 l - 35 minutes. Sandariai uždarykite. SKANAUS


Atsijungęs
Gilė Data: Ketvirtadienis, 2009.08.20, 15:01 | Žinutė # 6
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Pasigaminau tokį padažą iš daržovių, žiemai bus pats tas. Jis labai panašus į parduotuvėje perkamą "UNCLE BEN" ar kaip ten tiksliai nežinau kaip parašyti. Tai vat:

PADAŽAS IŠ CUKINIJŲ:
2 kg paruoštų cukinijų,
0,5 kg paprikų,
0,5 kg morkų,
indelis konservuotų ananasų,
0,5 l pomidorų padažo,
200 g aliejaus,
200 g acto,
200 g cukraus,
1 v.š. druskos.
Daržoves susmulkinti mažais kubeliais. Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Gaunasi lietuviškas "UNCLE BEN" padažas.


Atsijungęs
Gilė Data: Trečiadienis, 2009.09.02, 08:48 | Žinutė # 7
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
KONSERVUOTI KALAFIORAI
Jau ir kalafiorų pasiruošiau žiemai.... Radau receptuką kitam forume, labai lengvai gaminama, pabandžiau, gražiai atrodo stiklainyje, o skonio kol kas nežinau, gaila atidaryti.....

1 ltr.vandens- 50 gr. druskos, 50 gr. cukraus, 2 šaukštai acto.
Kalafioro galvutės išskirstomos, nuplaunamos po tekančiu vandeniu ir sudedamos į pasūdytą vandenį ( 1 ltr. vandens- 1 valg. š. druskos), laikoma pusę valandos. Po to dedama į verdantį vandenį, kuriame įdėta šaukštelis druskos ir 5 gr. citrinos rūgšties. Verdama 3 min. Žiedynai, išėmus iš verdančio vandens, tuoj pat dedami į šaltą vandenį. Po 5 min. jie dedami į stiklainius, užpilama verdančiu marinatu ir uždaromi. Į porą stiklainiukų dėl vaizdelio dar įdėjau kelis gabaliukus raudonos ir geltonos paprikos. Skanaus


Atsijungęs
Gilė Data: Ketvirtadienis, 2009.10.08, 08:31 | Žinutė # 8
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Kadangi man privežė įvairiausių daržovių gausybę, tai vakar sugalvojau kaip pamažinti truputuką tą kiekį.
Kelis stiklainiukus pasigaminau MORKŲ IKROS.

2 kg morkų (sumalti mėsmale),
1 kg. pomidorų (sumalti mėsmale),
3 vnt. paprikos (raudoną turėjau, sumalti),
aliejus, cukrus, druska, česnakas, pipirai malti, actas.
Visus prieskonius dėjau "iš akies", vis paragaudama.

Pirmiausia į puodą sudėjau maltus pomidorus ir visus prieskonius, aliejų. Patroškinau, tada sudėjau paprikas maltas, morkas. Troškinau ilgai, turbūt apie 35-40 min. Būtinai reikia vis maišyti. Vis paragauju, ar užtenka prieskonių, jei ko trūksta, dadedu.
Kas mėgsta aštriau, galima įdėti čili pipiriuko.
Visą masę sudėti į paruoštus stiklainius ir užsukti. Labai skanu prie mėsos, o labiausia skanu prie žuvies. Skanaus.


Atsijungęs
grandma Data: Ketvirtadienis, 2011.08.11, 23:31 | Žinutė # 9
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2497
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Marinuoti svogūnai
Ingridientai:
*500g svogūnų
*1a.š. cukraus
*0,5 a.š. druskos
*50ml acto (galima keisti į citrinos sultis)
*100ml vandens

Gaminimas:
Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų supilus actą išmaišome. Marinatą užpilame ant svogūnų ir parą palaikome šaldytuve.

Greitas marinavimo būdas:
Ant pjaustytų svogūnų suberiame cukrų, druską, supilame actą ir visa tai užplikome verdančių vandeniu. Pakaks palaikyti keletą valandų. Jei prieš užplikydami svogūnus suspausime rankomis, kad išsiskirtų sultys, tai marinuot pakaks tik kol atvės marinatas.


Atsijungęs
Gilė Data: Šeštadienis, 2011.08.13, 15:27 | Žinutė # 10
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių


VOVERAIČIŲ IKRA

Kątik suvekavau grybukus-voveraites. Pirmiausia jas išviriau. Tada per mėsmalę sumaliau.
Į gilią keptuvę pilu aliejaus, porą galvučių svogūno supjaustau smulkiai, sudedu į aliejų, išvirtas dvi morkas sutarkuoju per burokinę tarką, sudedu į keptuvę. Kai truputį pakepa-sudedu sumaltas voveraites. Dedu druskos, pipirų maltų, lapelį lauro. Kai viskas sukepa, uždedu 2-3 šaukštus pomidorų padažo. Dar kiek pakepinu ir sukraunu į paruoštus stiklainius.
Valgom prie keptos žuvies, dedu ant silkutės, dedu ant kepsniukų, o ir su duonos gabaliuku neblogas užkandis...

MARINUOTI RAUDONIKIAI IR BARAVYKAI



Atsijungęs
grandma Data: Šeštadienis, 2011.08.13, 19:47 | Žinutė # 11
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2497
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Quote (Gilė)
Valgom prie keptos žuvies, dedu ant silkutės, dedu ant kepsniukų, o ir su duonos gabaliuku neblogas užkandis...

mmmm,kaip skanu !!!


Atsijungęs
Aukse Data: Sekmadienis, 2011.08.14, 01:25 | Žinutė # 12


  (LT


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Gilė, žiemužė tau jau nebaisi ....tiek skanumynų prisigaminai p09049
Šaunuolė 27
Atsijungęs
Laurituke Data: Sekmadienis, 2011.08.14, 23:37 | Žinutė # 13
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2008.07.10

Grupė: VIP moderatorius
Lygis:
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už draugystę Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Gilė, wau kokios gėrybės nu nerealiai kaip smagu p09049 27 27

Atsijungęs
Gilė Data: Pirmadienis, 2011.08.15, 11:09 | Žinutė # 14
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Na, toliau tęsiu savo daržovių atsargų ruošimą -

Cukinija
Daržovių mišrainė
Šparaginės pupelės

Receptukai patys paprasčiausi, jei reikės, parašysiu.




Paskutinį kartą redaguota Gilė - Pirmadienis, 2011.08.15, 11:11
Atsijungęs
Laurituke Data: Pirmadienis, 2011.08.15, 11:25 | Žinutė # 15
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2008.07.10

Grupė: VIP moderatorius
Lygis:
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už draugystę Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Gilė, aš žiemą pas tave į svečius prašysiuos 10 10 10

Atsijungęs
Forumas » Kulinarijos klubas » Diskusijos apie maistą » Rudenio gerybės (receptukai)
Page 1 of 3123»
Search:



Nuoširdžiausi sveikinimai šiandien švenčiantiems  gimtadienį

Forumo statistika
Atnaujintos temos Populiariausios temos Šiandien apsilankė Nauji nariai
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį    
  • Veido priežiūra    
  • Kojų, pėdų priežiūra    
  • papuosalai    
  • Moters sveikata    
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas    
  • Probelama su savo svetaine    
  • Mada    
  • Žaidimas 
  • "a la kavinukė" 
  • A la kavinuke 
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį 
  • Susipažinkime... 
  • Mūsų augintiniai 
  • Kas neaišku, rašykite čia 
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas 
  • Anekdotai 
  • Linksmieji vaizdeliai 
  • ilsanta_santa  2017.03.24
  • irenakailevic  2017.03.13
  • aurissamsas  2017.03.09
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19

  • Garbės lenta
    Pagal žinučių kiekį Pagal komentarų kiekį Pagal reputaciją Pagal lygį
  • Aukse (2754)
  • grandma (2497)
  • INDRE-VENE (2040)
  • Laurituke (1911)
  • sonyvega (1222)
  • Gilė (1194)
  • karpis (906)
  • laurintare (322)
  • sandrulia7 (299)
  • roze (262)
  • Aukse (164)
  • grandma (115)
  • INDRE-VENE (59)
  • sonyvega (24)
  • Svaja (22)
  • laurintare (15)
  • banginiukas2 (13)
  • Laurituke (9)
  • Erikatave (8)
  • roze (7)
  • Aukse (10)
  • Laurituke (5)
  • INDRE-VENE (5)
  • Atide (4)
  • sandrulia7 (3)
  • Gilė (3)
  • Aurelija (2)
  • Amforo (2)
  • ♥OhO♥ (1)
  • benitux (1)
  • Aukse grandma 
    INDRE-VENE Laurituke 
    sonyvega Gilė 
    karpis laurintare 
    sandrulia7 roze 


    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017 Svetainė veikia per ir