Auksės svetainė - Desertai - Forumas >
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga




Pagrindinis | Registracija | Prisijungti




[=""> Naujausios žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS
 
Page 1 of 11
Forum moderator: grandma 
Forumas » Kulinarijos klubas » Diskusijos apie maistą » Desertai
Desertai
Aukse Data: Šeštadienis, 2009.12.05, 19:03 | Žinutė # 1


  (LT


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Pasižiūrėkite kaip netradiciškai galima patiekti desertą.... Sakyčiau ....kiek ir romantiška p09049

Atsijungęs
Gilė Data: Antradienis, 2011.07.12, 15:16 | Žinutė # 2
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Kokius ledus mums parduoda?

Turiu atsakingai pareikšti, kad ledų mūsų maisto prekių parduotuvėse, kioskeliuose, ledų vežimėliuose iš vis nėra, nes jau 15 metų Lietuvoje randu tik surogatinius (erzacinius) chemizuotuos lyg ir ledų gaminius. Tą patį galiu pasakyti ir apie šerbetus, kurie gaminami lygiai tokia pat tik prekeiviams naudinga technologija.
Visi Lietuvoje parduodami ledai susideda iš lieso pieno miltelių, vandens, chemizuotos uogų arba vaisių esencijos, fruktozės, genetiniai modifikuotų kukurūzų krakmolo, cheminių aromatizatorių, cheminių kvapiklių, cheminių skoniklių, cheminių spalviklių, cheminio natrio citrato arba cheminės obuolių rūgšties, dirbtinių ypatingai nuodingų saldiklių bei cheminių standiklių, užtvirtintojų ir konservantų.
Sausas pienas gaminamas aukštoje temperatūroje, kurios užtenka, kad oksiduotųsi pieno riebalai, o tokie mūsų organizme – nepageidaujami, nes jie sukelia vėžinių ląstelių dauginimąsi. Beje, visi Lietuvoje pieno kombinatai jau 10 metų pieno negamina, tik pieno miltelius, o pieną iš tų pačių miltelių su vandenių – dabar pieno mėgėjai pakrapštykite pakaušį, ką kasdien iš parduotuvės nusipirkę geriate.....
Karminas (E-120) – dažiklis, gaminamas iš tam tikros rūšies vabzdžių. Vaikams ir kai kuriems suaugusiems žmonėms jis yra alergenas.
Obuolių rūgštis (E-296) – pažeidžia dantų emalį, tai ta pati rūgštis, kurios poveikį juntame valgydami neprinokusius obuolius.
Likusios sudėtinės dalys tėra žmogaus organizmui pavojingi cheminiai užpildai, didinantys produkto tūrį, o tuo pačiu ir gamintojo pelną, bet nieko bendro neturi su mitybai tinkančiu produktu ir žmogaus, ypač vaikų ir jaunimo sveikata.

Ar reikia stebėtis, kad Lietuvoje kiekvienas naujai gimęs vaikas serga alergija? Ir savo vaikelius ligoniukais daro ne kas kitas, o patys tėvai vaikystėje, jaunystėje ir net šiandien ledų ir šerbetų pagalba kraunantys į savo organizmą cheminius preparatus ne tik savo kūdikių, bet ir būsimų kartų paliegėlių programavimui ir gimdymui.

Man nesuprantama, kaip restoranuose, kavinėse, baruose, valgyklose, picerijose, greitmaisčio užeigose iš vis gali būti maisto prekių parduotuvių asortimentas: surogatiniai ledai, surogatinės sultys iš pakelių, chemizuoti gėrimai – cocapepsifantaspraitai, „vanduo“ ir „gira“ iš butelių, energiniai gėrimai ir visokie erzaciniai „sidrai“ bei „kokteiliai“ skardinėse...
Jei tokius dalykus randu aukštesnio lygio kavinių ar restoranų valgiaraščiuose, tai drąsiai galiu tvirtinti, jog šių kavinių bei restoranų savininkai ir darbuotojai yra neišsilavinę, savo verslo neišmanantys žmonės, kurie nesugeba pagaminti iš ekologiškai švarių produktų natūralių ledų ir šerbetų, išsispausti tikrų sulčių iš šviežių vaisų ir uogų, paruošti gaiviųjų gėrimų: girų, gaivų, sočių, kompotų, kisielių.
Galų gale neturi atitinkamų filtrų vandeniui, kad savo klientams galėtų patiekti stiklinę gėlo vandens su citrina ir ledukais.
O jei neturi gėlo vandens, tai ir jų arbata bei kava yra niekam tikę...
Lai jie gaiveliojasi, lai ir toliau mulkina save ir mėgstančiu būti mulkinamais, kuriems smagu, kad jų vaikai ir vaikaičiai sirguliuoja bei debilėja...

O mes savo namiškius ar svečius palepinkime tikrais naminiais ledais, pasigaminkime taip, kaip senovėje tai darydavo mūsų tėvai ir seneliai, net neturėdami šaldytuvų ir šaldiklių.
Nuo senų senovės Lietuvoje nebuvo dvaro, vienuolyno, nebuvo rūmų mieste, nebuvo turtingesnio ūkio ar klebonijos, kur nebūtų buvę ledaunės. Per žiemos speigus ledaunes prikraudavo upių arba ežerų ledų luitais. Kas neturėdavo specialiai įrengtos ledaunės, ledų luitus sukraudavo krūvon ir, apdengę eglišakiais, paparčių lapais, apdėdavo samanomis arba šiaudais, užpildavo durpėmis, pjuvenomis, spaliais ar kitomis ūkės atliekomis.
Ledaunėse buvo vėsinama ir nokinama mėsa, vėsinami gėrimai, šaldomi valgomieji ledai, išlaikomi šviežiais daržovės, vaisiai, uogos...
Bet pradžioje pasiruoškime kelis pagardus, kuriais galėsime ir gardinti, ir papuošti savo gamybos ledus ir šerbetus.
Kaip įprasta, duodu vienos porcijos receptą. O Jūs gamindami, padauginkite iš tiek, kiek bus valgytojų.

Braškių pagardas. Suplakite plaktuvu (blenderiu) 50g braškių (gali būti net ir šaldytos) su 10g medaus (galima ir cukraus pudros). Šaldytuve uždarame inde galite laikyti keletą dienų. Barškių pagardą galite vartoti vieną, su naminiu pienu, nes tikro pieno parduotuvėje jau nebėra, patiekti su ledais, šerbetas, kitais saldėsiais. Išeiga vienai porcijai - 60g.

Šokolado pagardas. 20g cukraus išmaišykite su 4g kakavos (kakavą rinkitės ne alkalizuotą, nes gausis prastas šolokadas). 20g grietinėlės su 15g sviesto (būtinai naminių, nes parduotuvėse nei grietinėlės, nei sviesto jau nebėra) ištirpdykite virš ugnies, įmaišykite cukrų su kakava ir visą laiką maišant cukrų ištirpdykite, užvirinkite. Nukėlus nuo ugnies, suberkite 2g vanilinio cukraus ir gerai išmaišykite. Šaldytuve uždarame inde galite laikyti savaitę. Prieš naudojant, pašildykite, kad būtų skystesnis. Galite savo namiškiams ar svečiams pasiūlyti ir kaip karštą šokoladą. Galite juo gardinti ir kavą. Išeiga vienai porcijai – 60.
Netikiu, kad šiuos pagardus Jums pasiseks porą dienų išsaugoti, nes juos aptikę namiškiai, ypač saldušiai, akies mirksniu suvartos.
Geruose namuose turėtų būti elektroninės svarstyklės (kainuoja iki 80Lt), elektrinis plaktuvas (blenderis) - geriausiai pirkti galingesnį, nes tada galėsite sutrinti bulvių ar daržovių košes, trintas, arba kaip dabar mėgstama vadinti, kremines sriubas, įvairius putėsius. Ledams arba šerbetas iš dėžučių imti nusipirkite specialų šaukštą, kurio galima formuoti rutuliukus.


Raudonųjų greipfrutų su putojančiu vynu šerbetas. Iš raudonųjų greipfrutų išspauskite 80g sulčių, išplakite su 20g cukraus, 24g saldaus putojančio vyno ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas kiek laiko pamaišant šakute, kad gražiau sušaltų ir nesusidarytų ledo kristalų. Patiekiant, šerbetą sudėkite į vazelę, papuoškite 10g plonai supjaustytais laimo arba citrinos griežinėliais, vazelę dėkite ant servetėle paklotos lėkštutės. Patiekite su desertiniu šaukšteliu.
Jei vietoje putojančio vyno įpilsite tik greipfruto sulčių, tai tokį šerbetą galėsite duoti ir mažiems vaikeliams. Galite apšlakstyti braškių arba šokolado pagardais.
Aš greipfruto ledams rekomenduoju – Lambrusco. Šis itališkas vynas yra visų putojančių vynų ir net šampano prosenelis. Tai labai švelnus, gaivus, kvapnus (aviečių aromato), tonizuojantis vynas. Manau, jei lietuvaitės jo paragautų, tai amžiams liktų šio vyno gerbėjos ir mėgėjos.
Kita vertus, panelė arba moteris, bet kur pasaulyje restorane arba kavinėje užsakiusi taurę atšaldyto rožinio Lambrusco, ypač iš Šiaurės Italijos Emilija-Romagnia regiono, ypač tik žymėto raidėmis IGT (Indicazione Geografia Tipica dell‘Emilia) visiems įrodys, kad nėra nevykusi girtuoklė iš gūdaus kaimo, o aristokratiška išranki ypatingai gero vyno vertintoja ir žinovė.

Persikų su krupniku šerbetas. 70g gerai prinokusių minkštų nuluptų persikų (blogiausiu atveju net konservuotų) suplakite plaktuvu (blenderiu) su 30g saldaus putojančio vyno, 16g krupniko, 4g persijotos cukraus pudros ir dėkite 8 val. į šaldiklį, kas dvi valandas pamaišant šakute, kad susidarytų maži ledų kristalai. Patiekiant, šerbetą sudėkite į vazelę, papuoškite persikų skiltelėmis ir mėtų šakele, vazelę dėkite ant servetėle paklotos lėkštutės. Patiekite su desertiniu šaukšteliu.
Jei vietoje putojančio vyno ir krupniko įpilsite tiek pat sunkos nuo persikų, tai tokį šerbetą galėsite duoti ir mažiems vaikeliams. Galite apšlakstyti braškių arba šokolado pagardais.


Vincento naminio rūgpienio su šokoladu ledai. Suplakite 76g tik naminio rūgpienio su 10g skysto medaus (jei susicukravęs, tai pašildykite), 14g standžiai išplaktos naminės grietinėlės, 3g tarkuoto imbiero šaknies. Šaldykite šaldiklyje retsykiais pamaišant, o kai pradės stingti, įmaišykite 5g šokolado granulių (arba šokolado gabaliukų).
Patiekiant, ledus sudėkite į vazelę, apšlakstykite 10g braškių padažo, užberkite 5g nuo šokolado plytelės peiliu nudrožtų drožlių, ant viršaus galite uždėti sausainėlį. Patiekite su desertiniu šaukšteliu.


Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas
A.Vincentas Sakas
Tel. +37046 35 02 92. Mob. tel. +370617 24 338
El.paštas: vincentas.sakas@takas.lt
Melnragė, 2011 m birželio 08d.


Atsijungęs
grandma Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 21:56 | Žinutė # 3
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2497
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Ingredientai:

5 didelių bananų
150 g šokolado
50 g žemės riešutų
15 g margarino VILNIUS kepiniams
Gaminimas:

Bananus nulupau ir sutryniau su elektriniu trintuvu.

Šokoladą ištirpinau karšto vandens vonelėje ir ištepiau juo formelių vidų. Palikau šaldiklyje 1 valandai, kad sustengtų.


Į paruoštas formeles sudėjau sutrintus bananus ir viršų pabarsčiau pakepintais riešutais.

Šį bananų desertą palikau šaldiklyje, kad sustengtų.

Prieš patiekdami, išimkite iš šaldiklio ir leiskite pastovėti keletą minučių, bus lengviau išimti iš formelių.


Atsijungęs
grandma Data: Ketvirtadienis, 2012.11.08, 10:52 | Žinutė # 4
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2497
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Sudėtinės dalys:
Mėlynės, šaldytos ar kitos mėgiamos uogos, 1 litras
Cukrus, 2 šaukšteliai
Jogurtas, be priedų, 400 gramų
Pienas, sutirštintas, 395 gramai
Gaminimas:
Mėlynes su cukrumi trumpai pakaitinti, kol ištirps cukraus kristaliukai. Uogos subliuško ir išsiskyrė sulčių.

Didokame inde sumaišyti jogurtą ir sutirštintą pieną. Supilti atšalusias mėlynes ir gerai išmaišyti. Masę perpilti į polietileno plėvele ištiestą, bet kokios formos indą ir padėti į šaldiklį (reikia ne mažiau kaip 8 valandų, kad gerai sustingtų).

Skanaus!


Atsijungęs
Forumas » Kulinarijos klubas » Diskusijos apie maistą » Desertai
Page 1 of 11
Search:



Nuoširdžiausi sveikinimai šiandien švenčiantiems  gimtadienį

Forumo statistika
Atnaujintos temos Populiariausios temos Šiandien apsilankė Nauji nariai
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį    
  • Veido priežiūra    
  • Kojų, pėdų priežiūra    
  • papuosalai    
  • Moters sveikata    
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas    
  • Probelama su savo svetaine    
  • Mada    
  • Žaidimas 
  • "a la kavinukė" 
  • A la kavinuke 
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį 
  • Susipažinkime... 
  • Mūsų augintiniai 
  • Kas neaišku, rašykite čia 
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas 
  • Anekdotai 
  • Linksmieji vaizdeliai 
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19
  • bedarbe  2016.11.18
  • rajunciute92  2016.11.17

  • Garbės lenta
    Pagal žinučių kiekį Pagal komentarų kiekį Pagal reputaciją Pagal lygį
  • Aukse (2754)
  • grandma (2497)
  • INDRE-VENE (2040)
  • Laurituke (1911)
  • sonyvega (1222)
  • Gilė (1194)
  • karpis (906)
  • laurintare (322)
  • sandrulia7 (299)
  • roze (262)
  • Aukse (164)
  • grandma (115)
  • INDRE-VENE (59)
  • sonyvega (24)
  • Svaja (22)
  • laurintare (15)
  • banginiukas2 (13)
  • Laurituke (9)
  • Erikatave (8)
  • roze (7)
  • Aukse (10)
  • Laurituke (5)
  • INDRE-VENE (5)
  • Atide (4)
  • sandrulia7 (3)
  • Gilė (3)
  • Aurelija (2)
  • Amforo (2)
  • ♥OhO♥ (1)
  • benitux (1)
  • Aukse grandma 
    INDRE-VENE Laurituke 
    sonyvega Gilė 
    karpis laurintare 
    sandrulia7 roze 


    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016 Svetainė veikia per ir