Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • irenakailevic  2017.03.13
  • aurissamsas  2017.03.09
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19
  • maryteiskova  2017.01.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    6908
    Per mėnesį: 4
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Birželis » 12 » Vaisių šaldymas
    18:41
    Vaisių šaldymas


    Šaldyti vaisius paprasta ir nesunku. Šaldymas brangesnis nei konservavimas ar džiovinimas, bet išsaugoma daugiau maistingų medžiagų, jei užšaldoma teisingai.

    Parinkimas ir plovimas
    Gerai prinokę vaisiai praranda kokybę greitai. Todėl nurinkite tik tiek vaisių, kiek galite užkonservuoti per kelias valandas; kitu atveju, padėkite į šaldytuvą, o vėliau kiek įmanoma greičiau užšaldykite.
    Parinkite gerai prinokusius, bet kietus, vaisius. Neprinokę vaisiai gali būti kartoki. Šaldykite minkštus, pernokusius vaisius, kaip piurė.
    Tam, kad pilnai būtų pašalintas purvas ir bakterijos, nuplaukite visus vaisius šaltame vandenyje. Nusausinkite ir kelis kartus perplaukite šaltu vandeniu. Išimkite vaisius iš vandens - neleiskite jiems permirkti.

    Pakavimas
    Dėl oro vaisiai gali prarasti skonį. Jei išgaruoja skystis, šaldytas maistas tampa sausu, kietu. Todėl naudokite tik atsparias drėgmei ir garams pakuotes, skirtas šaldymui: plastikinius indus, storą aliuminio plėvelę, plastiku padengtą šaldymui skirtą popierių ir polietileno maišelius bei plėveles. Naudokite tik šaldymui skirtą plėvelę, indams užsandarinti. Prieš užsandarindami išspauskite orą iš indų. Palikite 1 cm tarpą, galimam produktų išsiplėtimui. Ant indų užrašykite datą ir produkto pavadinimą.

    Saugojimas
    Šaldiklio temperatūra turi būti -170C ar žemesnė. Jei dings elektra, laikykite šaldiklį uždarytą; maistas liks užšalęs dar 24-48 valandas. Jei įmanoma, apsaugokite maistą įdėję papildomo sauso ledo. Maistą galima sėkmingai užšaldyti iš naujo, jei jame dar yra likę ledo kristalų, bet gali būti prarasta kokybė ir spalva.
    Pirmiausia sunaudokite seniausius vaisius. Kuo daugiau metų bėgyje įdėsite vaisių į šaldiklį, tuo mažesnė bus jų savikaina. Šaldytus vaisius suvalgykite per metus. Citrusiniai vaisiai ir sultys turėtų būti sunaudoti per 6 mėnesius.

    Paruošimas vartojimui
    Atšildykite vaisius jų originalioje pakuotėje vienu iš šių būdų: kambario temperatūroje šalto vandens puode, mikrobanginėje krosnelėje arba šaldytuve. Patiekite vaisius su dar likusiais ledų kristalais. Pilnai atšildyti vaisiai gali būti minkšti arba sutižę ir gali prarasti spalvą.

    Pakavimo tipai

    *Pakavimas cukruje -- Pabarstykite vaisius cukrumi ir atsargiai išmaišykite. Palikite 10-15 minučių ir nupilkite sultis, kurios išsiskirs dėl cukraus, arba sušaldykite tučtuojau.
    *Pakavimas sirupe -- Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje. Atvėsinkite, tada įdėkite askorbino rūgšties ir tiek sirupo, kad vaisiai būtų apsemti. Kad vaisiai būtų apsemti sirupo, įdėkite nedidelį gabaliuką plastiko ar popieriaus ant vaisių ir paspauskite, prieš uždarydami indą. Vieną ketvirtąją cukraus galima pakeisti medaus.
    *Sausas pakavimas -- Supakuokite vaisius į indą, sandariai uždarykite ir užšaldykite. Tinka mažiems nepjaustytiems vaisiams, kurie skanūs ir be cukraus.
    *Pakavimas induose -- Negiliame inde paskirstykite vaisius vienu sluoksniu ir užšaldykite. Kai sušals, greitai supakuokite ir grąžinkite į šaldiklį. Toks pakavimo būdas leidžia padalinti vaisius porcijomis, kurias galite sunaudoti pagal poreikį.
    *Kiti nesaldinti pakavimai -- Nesaldinti vaisiai taip pat gali būti pakuojami vandenyje, nesaldintose sultyse ar pektino sirupe. (Jei norite pagaminti pektino sirupą, ištirpinkite 1 pakelį pektino miltelių 1 puodelyje vandens, užvirkite ir pavirkite 1 minutę. Supilkite dar 1 3/4 puodelio vandens ir atvėsinkite.) Kad vaisiai būtų apsemti skysčio, pasinaudokite pakavimo sirupe nurodymais.

    Kaip paruošti šaldymui


    Braškės
    *Nuplaukite ir nuimkite kotelius.
    *Pakavimas sirupe - Užpilkite uogas inde šaltu 50% sirupu, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    *Pakavimas cukruje - Sumaišykite 3/4 puodelio cukraus su 4 puodeliais uogų, sumaišykite ir palikite 15 minučių. Supakuokite, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    Nesaldintas uogas galite pakuoti sausuoju būdu arba induose.
     
    Melionai
    *Nulupkite ir išimkite sėklas, tada supjaustykite melioną gabaliukais, kubeliais ar rutuliukais.
    *Pakavimas sirupe - Sudėkite į indus ir užpilkite 30% šaltu sirupu. Uždenkite ir padėkite į šaldiklį
    *Nesaldintas -Supakuokite, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

    Mėlynės
    *Jei pakuojate sausuoju būdu, neplaukite. Sudėkite uogas į indą ar užšaldykite, paskleidę šaldiklyje vienu sluoksniu, tada supakuokite. Nuplaukite prieš naudojimą.
    *Naudodami cukraus pakuotę, pirma nuplaukite, tada sumaišykite 2/3 puodelio cukraus su 4 puodeliais uogų.

    Obuoliai
    *Nulupkite, išpjaukite sėklas ir supjaustykite.
    *Pakavimas sirupe -- Naudokite 30-40% sirupą; įdėkite 1/2 šaukštelio (1500 mg.) askorbino rūgšties į kiekvieną sirupo litrą. Supjaustykite obuolius į sirupą inde, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    *Pakavimas cukruje -- Kad būtų išvengta patamsėjimo, ištirpinkite 1/2 šaukštelio (1500 mg.) askorbino rūgšties 3 šaukštuose vandens, pašlakstykite vaisius arba blanširuokite virš garų 1,5 minutės. Sumaišykite 1/2 puodelio cukraus su 4 puodeliais vaisių. Uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    Galite naudoti sausą ar pakavimo induose būdą.

    Rabarbarai
    *Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite į 2,5 cm ilgio gabaliukus. Pakaitinkite rabarbarus verdančiame vandenyje 1 minutę, tada greitas atšaldymas šaltame vandenyje padės išlaikyti spalvą ir skonį.
    *Sausas pakavimas -- Sudėkite uogas į indus be cukraus, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    *Pakavimas sirupe -- Sudėkite į indus ir užpilkite 40% šaltu sirupu, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

    Slyvos
    *Nuplaukite, padalinkite pusiau arba ketvirčiais ir išimkite kauliuką.
    *Pakavimas sirupe - Užpilkite 40-50% šaltu sirupu. Įdėkite 1/2 šaukštelio (1500 mg.) askorbino rūgštis į kiekvieną litrą sirupo. Uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

    Spanguolės
    *Parinkite kietas, ryškiai raudonas uogas blizgia odele. Pašalinkite kotelius ir surūšiuokite. Nuplaukite ir nusausinkite.
    *Sausas pakavimas - Sudėkite uogas į indus, palikdami oro tarpą tarp uogų ir dangčio. Uogas taip pat galima iš pradžių sušaldyti vienu sluoksniu, o tada sudėti jas į indus. Uždarykite indus ir padėkite į šaldiklį.
    *Pakavimas sirupe - Užpilkite uogas inde šaltu 50% sirupu, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

    Vynuogės
    *Surūšiuokite, nuimkite nuo kotelių ir nuplaukite. Palikite uogas be kauliukų nepjaustytas; jei uogos su kauliukais, perpjaukite ir išimkite sėklas.
    *Pakavimas sirupe - Užpilkite uogas inde šaltu 40% sirupu, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    *Sultys - Sutraiškykite uogas. Kiekvieniems 4 litrams uogų supilkite 1 puodelį vandens. Troškinkite 10 minučių, tada pertrinkite per tinklelį. Palikite per naktį šaldytuve, kad nusistovėtų. Supilkite švarias sultis į indus šaldymui ir išpilkite nuosėdas. Uždenkite ir padėkite į šaldiklį.

    Vyšnios, raudonos rūgščios
    *Nuplaukite, nuimkite kotelius ir išimkite kauliukus.
    *Pakavimas sirupe - Užpilkite uogas inde šaltu 50% sirupu, uždenkite ir padėkite į šaldiklį.
    *Pakavimas cukruje - Sumaišykite 3/4 puodelio cukraus su 4 puodeliais vyšnių, tada uždenkite ir padėkite į šaldiklį. Galite naudoti sausą ar nesaldintą pakavimo būdą.

    Vyšnios, saldžios
    *Nuplaukite, nuimkite kotelius ir išimkite kauliukus.
    *Pakavimas sirupe - Naudokite 30-40% sirupą su 1/2 šaukštelio askorbino rūgšties kiekvienam sirupo litrui. Uždenkite ir padėkite į šaldiklį. Galite naudoti sausą ar nesaldintą pakavimo būdą.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1229 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 1
    0   Spam
    1 Nevaeh   (2011.12.27 18:40)
    Got it! Thanks a lot again for hlenipg me out!

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Birželis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1312
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017