;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Birželis » 12 » Garnyras
    18:47
    Garnyras
    Garnyrai - neatskiriama patiekalo dalis. Nors jų būna įvairiausių, reikėtų žinoti kelias derinimo prie patiekalo taisykles. O tuomet ir akiai bus malonu, ir skrandžiui gardu.

    Pirma taisyklė
    Garnyro ir patiekalo temperatūra turi būti vienoda - karštas patiekalas (kepsnys, žuvis), karštas garnyras, šaltas patiekalas, šaltas ir garnyras. Priešingu atveju, kai garnyro ir patiekalo temperatūros skirtingos, šaltojo garnyro sultys patiekalą gali atšaldyti ir jis taps ne toks skanus.

    Antra taisyklė
    Turi derėti patiekalo sunkumas ir lengvumas - kai patiekalas sunkus, garnyras turėtų būti lengvai virškinamas. Tam tinka daržovės, šviežios, truputį apkeptos, troškintos ar virtos, lengvai paruošta bulvių košė su įvairiais prieskoniais (aliejumi, bazilikais ar sūriu), ryžių apkepai. O jei ruošiamas kepsnys su skrandį apsunkinančiomis stipriai skrudintomis bulvėmis, galima patiekti taurę vyno, kuris ne tik pagardins patiekalą, bet ir padės jį lengviau suvirškinti.

    Trečia taisyklė
    Su vištiena geriausiai tinka vidutinio sunkumo garnyras iš makaronų, jų apkepo, bulvių košės, virtų ar žalių bulvių apkepų, vienų virtų ar maišytų su bulvėmis daržovių (brokolių, žiedinių kopūstų, pjaustytų morkų).

    Ketvirta taisyklė
    Kadangi žuvis yra pats lengviausias patiekalas, prie jos tinka ir sunkesni garnyrai - keptos ar virtos bulvės, ryžiai, blanširuotos daržovės (porą minučių verdančiame vandenyje palaikytos ir suminkštėjusios daržovės).

    Penkta taisyklė
    Apkeptos daržovės (morkos, baltieji ridikai, cukinijos, baklažanai) turėtų būti ne sukepusios, bet lengvai apskrudintos sviesto bei aliejaus mišinyje ant didelės ugnies, o blanširuotos ir suminkštėjusios gali būti apkepintos svieste bei apibarstytos prieskoniais (patroškintos daržovės praranda spalvą, išvaizdą, ir formą).

    Keli patarimai:
    Prie mėsos ar žuvies patiekalų tinka įvairūs apkepai: daržovių, bulvių, ryžių – juos patogiausia kepti iš karto formelėse arba skardoje ir vėliau supjaustyti - pavyzdžiui, ryžius galima sumaišyti su grietinėlės, kiaušinio mišiniu, o išvirtus makaronus sudėti į formą, sumaišyti su pasirinktu padažu ir įdėti į orkaitę – abiem atvejais bus skanus ir gerai pjaustomas garnyras. Beje, apkepus daug lengviau derinti prie pagrindinio patiekalo. Keptas daržoves galima pagardinti tiek šviežiais, tiek džiovintais bazilikais, mairūnais, pipirais, net čili.

    Prie ryžių tinka imbieras, prie bulvių košės – garstyčios, krienai. Garnyrų gardinimui tinka ir egzotiški prieskoniai.

    Lėkštėje patiekalas gražiau atrodo, kai garnyras yra geometrinės formos.
    "DELFI"
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 4022 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Birželis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024