;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • Ingabio  2017.04.11
  • saulet  2017.03.30
  • ilsanta_santa  2017.03.24
  • irenakailevic  2017.03.13
  • aurissamsas  2017.03.09
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30

  • Narių statistika
    Iš viso
    6911
    Per mėnesį: 2
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Birželis » 15 » Paprastos kulinarinės gudrybės
    02:17
    Paprastos kulinarinės gudrybės
       
    * Žiedinių kopūstų spalvą išsaugosime, jei juos virdami į vandenį įbersime šaukštelį cukraus.

    * Jeigu norite, kad burokėliuose liktų kuo daugiau vitaminų, juos virkite pasūdytame vandenyje.

    * Patartina į bulvių košę pilti tik karštą pieną, nes nuo šalto ji pasidaro tamsi.

    * Riebių produktų – lašinių, dešrų, taukų – nerekomenduojama laikyti polietileniniuose maišeliuose. Geriau juos suvynioti į foliją.

    * Liesa jautiena ir veršiena skatina plaukų augimą. Šį procesą stimuliuoja jose esančios amino rūgštys – metioninas ir cisteinas.

    * Neriebi aviena turi vyrišką potenciją stimuliuojančių medžiagų, o kalakutiena padidina serotonino lygį kraujyje.

    * Česnako galvutėje yra 7 proc. baltymų. Ypač daug vitaminų turi jaunas česnakas, kol jo galvutė dar nesusiformavusi į skilteles.

    * Alyvuogių aliejumi išteptą mėsą galima laikyti šaldytuve nesušaldytą 1-2 dienas.

    * Kepta žuvis bus skanesnė, jei prieš kepimą ją pamerksite į pieną 15-20 min. (1 stiklinei pieno 1 arbatinis šaukštelis druskos).

    * Salotos skleis pikantišką aromatą, jei prieš tai lėkštę, į kurią dėsite salotas, ištrinsite česnaku.

    * Šviežius žalumynus kietai suvyniokite į foliją ir įdėkite į šaldymo kamerą. Jie išliks švieži 2-3 mėnesius. Skonis nepasikeis, bus tiek pat aromatingi. To negalima pasakyti apie sūdytus ar džiovintus žalumynus.

    * Mandarinai ar jų sultys turi daug vitamino A (karotino), kuris 9 proc. sumažina riziką susirgti kepenų ar kitų organų vėžiu. Tik nepamirškite, kad visos sultys geriamos 30 min. prieš valgį.

    * Prisirpusios citrinos yra sunkios, oda riebaluota ir graži. Tokios citrinos sultingos, jose mažai sėklų. Rinkitės sodrios spalvos citrinas, bet ne kietas. Saugoti citrinas geriau vandenyje, tuomet jos ilgai išliks sultingos.

    * Dietologai tyrimais įrodė - šaldytos daržovės naudingesnės. Kol šviežios daržovės pateks ant prekystalio, jos praras daugumą jose esančių vitaminų ir mineralų. O štai ką tik nuskintose ir užšaldytose daržovėse išlieka visos žmogaus sveikatai naudingos medžiagos. Austrų mokslininkai sulygino žiemą ir pavasarį šalyje parduodamų importinių šviežių ir užšaldytų daržovių maistingumą.

    Užšaldytuose žirniuose, žiediniuose kopūstuose, kukurūzuose, morkose, pupelėse vitaminų buvo žymiai daugiau negu šviežiose daržovėse iš Italijos, Ispanijos, Turkijos ir Izraelio.

    Šviežios daržovės paprastai atvežamos iš Pietų Europos arba Afrikos. Mokslininkų nuomone, kuo ilgiau saugomos šviežios daržovės, tuo mažiau jose yra žmogaus organizmui reikalingų vitaminų bei mineralų.

    www.klaipeda.daily.lt
    Šaltinis "Klaipėda"
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1309 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 1
    0   Spam
    1 Seston   (2011.12.30 05:28)
    That saves me. Thanks for being so sneisble!

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Birželis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1313
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 906
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017