;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • rutavarnaite  2017.11.17
  • katauskiai  2017.11.16
  • gilyte9326  2017.11.15
  • liudabutkuviene  2017.11.09
  • agnejancauskiene  2017.11.07
  • Jul  2017.10.31
  • zinarkie  2017.10.30
  • ausrinespudiene  2017.10.26
  • vykulis  2017.10.24
  • ovellen  2017.10.13

  • Narių statistika
    Iš viso
    6939
    Per mėnesį: 9
    Per savaitę: 1
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Birželis » 25 » Šis bei tas apie daržoves
    16:30
    Šis bei tas apie daržoves

    Virti ir šutinti daržoves dėkite pagal jų suvirimo laiką. Pirmiausia dėkite morkas, ropes, griežčius, ropinius kopūstus, bulves. Baltagūžius kopūstus, žirnius, pupeles, pupas virkite atskirai. Daržoves ir žalumynus į puodą dėkite vandeniui užvirus - taip išsaugomi vitaminai.

    Verdant daržoves, be reikalo nekilnokite puodo dangčio, maišykite kiek galima rečiau, venkite stiprios ugnies (aukštos temperatūros). Virtų daržovių nelaikykite šiltai, nes yra vitaminai.

    Bulves sūdykite virimo pradžioje, o žirnius ir pupas sūdykite tik baigiant virti. Pasūdžius anksčiau, jie ilgai neišvirs.

    Jei daržoves laikysite vandenyje, kuriame virė, jos bus vandeningos ir neskanios. Išvirtas daržoves reikia tuojau pat išgriebti iš vandens ir leisti jam nuvarvėti.

    Salotas gaminkite prieš pat valgį, neruoškite jų atsargų. Laikomose salotose greitai suyra vitaminai.

    Krapus, petražoles ir salierų lapelius smulkinkite ir dėkite į patiekalus tik prieš pat paduodant į stalą. Vitaminų nuostoliai bus mažesni.

    Ruošiant petražoles, krapus, salierus ir kitas prieskonines daržoves žiemai, lapus nuplaukite šiltu vandeniu, nuo to daržovės bus kvapnesnės.

    Daržovių salotas puoškite tais produktais, iš kurių jos gamintos.

    Kad nepablogėtų daržovių kokybė, laikykite jas tamsioje ir vėsioje vietoje.

    Kai kurie pelėsiai išskiria labai nuodingas medžiagas. Todėl apipelijusios, pradėjusios pūti daržovių ir vaisių dalys turi būti šalinamos su 0,5 - 1 cm. storio sveiku minkštimu.

    Jei troškinant daržoves prisvilo puodas, pripilkite į jį vandens su druska arba soda ir, palaikę 10 - 12 val., užvirinkite - puodas bus švarus.

    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1426 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Birželis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
    1234567
    891011121314
    15161718192021
    22232425262728
    2930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1313
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 909
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017