;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Liepa » 26 » Gydomasis badavimas
    05:54
    Gydomasis badavimas

    Neracionaliai maitinantis ir per mažai judant ne tik auga svoris, bet ir ląstelėse kaupiasi kenksmingos medžiagos, kurios ilgainiui užteršia organizmą ir gali tapti daugelio ligų priežastimi. Reguliariai badaujant galima to išvengti arba atsikratyti jau prasidėjusių negalavimų. Argi ne malonu žinoti, kad dieną, kai nevalgote, visą energiją, kurią organizmas paprastai skiria maistui virškinti, dabar nukreipia nuodams šalinti? Teoriškai mes visi trokštame ilgo ir sveiko gyvenimo. Praktiškai - mes viską darome, kad sutrumpintumėme savo gyvenimą ir mirtume ligos patale pataikaudami sau, savo maitinimosi įpročiams: valgome ir geriame tiek, kiek mums patinka.

    Suvokiame mes tą, ar ne, tačiau badavimas egzistuoja lygiai tiek, kiek ir pats žmogus. Pirmykščiam žmogui badauti buvo natūralu, kadangi ne visada pasisekdavo medžioklė, o ir vaisiai bei uogos kartais neužderėdavo miške. Daugelis išminčių, filosofų badavo tikslingai. Hipokratas vertė savo mokinius badauti prieš egzaminų laikymą. Garsus senovės išminčius Plutarchas yra pasakęs "Užuot vartojęs įvairius vaistus, geriau dieną arba kelias pabadauk". Biblijoje pabrėžiama ir šlovinama badavimo nauda 55 atskirais atvejais. Badavimusi gydosi ne tik žmogus. Bet kuris susirgęs gyvūnas atsisako maisto, kol nepasveiksta.

    Kas vyksta organizme badaujant?   Kiekvieno žmogaus organizme įprastomis sąlygomis yra nemažai nereikalingų riebalų, kurie badaujant "sudeginami", susikaupusių toksinų, kurie badaujant ''išvaromi". Badaujant atsikratoma tam tikro balasto, organizmas nenukenčia - valomieji ir gydomieji procesai padeda atgaivinti anksčiau buvusį kūno funkcionalumą. Badavimo metu dalis organizmo virškinimo sistemos, kuri dažniausiai virškina kietas medžiagas, ilsisi. Žarnynas valosi ir užsipildo nauja, švaria ir sveika flora. Inkstai, oda, kepenys valosi nuo juose susikaupusių kenksmingų medžiagų, kurios išeina per audinius ir ląsteles. Pirmąsias dvi - tris dienas organizmas naudoja anksčiau suvalgyto maisto atsargas ir po truputį valosi. Jei badaujama ilgiau, jis pradeda ieškoti kitų energijos šaltinių. Tokiu būdu sunaudoja apmirusias ir pasenusias ląsteles, plaučių gleivių perteklių, užkalkėjimus, nereikalingų baltymų sankaupas ligotuose organuose. "Suvalgomos" žarnyno bakterijos, mokrobai, virusai, todėl pagerėja imuninės sistemos būklė.

    Kiek laiko badauti?   1-3 dienas gali badauti bet kuris žmogus nepakenkdamas savo sveikatai. Ilgas gydomasis badavimas gali trukti net keliasdešimt dienų, bet tam reika išsamių žinių apie badavimą ir būtina gydytojo priežiūra (geriau - ligoninėje). Po ilgai trukusio badavimo svarbiausia - tinkamai grįžti prie normalios mitybos. Tai sudėtingas ir gana pavojingas gydymo laikotarpis, nes pasirinkus ne tuos produktus, per gausiai pavalgius, net paprasčiausiai pasmaguriavus gali rimtai sutrikti medžiagų apykaita. Todėl derėtų griežtai laikytis gydytojo nurodymų: valgyti tik lengvai virškinamus patiekalus ir labai daug gerti. Dažniausiai bado dieta, kurios galima laikytis namuose, trunka vieną, dvi arba tris dienas. Jei gydytojas patartų pabadauti savaitę, pasistenkite skrupulingai laikytis visų jo nurodymų, o ypač atidžiai klausykitės patarimų, kai turėsite maitintis baigę badauti. Kai kada badavimas derinamas su kitomis gydymo priemonėmis: nugaros, stuburo, delnų ir pėdų masažu, specialia mankšta. Badaujant svarbu daug gerti. Galima gerti paprasto vandens arba (nedideliais kiekiais - iki pusės litro per dieną) silpnai mineralizuoto gydomojo vandens be angliarūgštės. Retkarčiais galima pasilepinti nesaldinta žolelių arbata. Badaujant 1-3 dienas, tinka rozmarinų, ramunėlių, valerijonų, mėtų ir melisų antpilai. Gydantis ilgiau patariama gerti mairūnų, medetkų, dilgėlių, kmynų ir barkūnų arbatos.

    Kokiomis ligomis sergant rekomenduojamas badavimas?   Geriausių rezultatų gydantis badavimu pasiekiama, kai sergama netinkamos mitybos, nejudraus gyvenimo būdo bei užterštos aplinkos sukeltomis ligomis:

    • ateroskleroze ir kraujagyslių ligomis;
    • hipertonija (padidėjusiu kraujo spaudimu);
    • bronchine astma;
    • inkstų ir šlapimo pūslės uždegimais;
    • akių ligomis;
    • odos ligomis (alergija, egzema ir pan.);
    • reumatu;
    • venų varikoze;
    • didelio laipsnio nutukimu.

    Kam nederėtų badauti?   Nepatartina badauti žmonėms, sergantiems nusilpusio imuniteto ir nervų ligomis (bulimija, anoreksija, skrandžio opalige), sveikstant po operacijų ir infekcinių ligų. Gydytis badu negali vaikai, nėščios ir krūtimi maitinančios moterys, diabetikai.

    Naudingi patarimai  

    • Savarankiškai badu galima gydytis ne ilgiau kaip tris dienas. Jei ketinate badauti ilgiau, būtina gydytojo priežiūra. Nepamirškite, kad per dažnai ar per ilgai badaudami galite labai susilpninti organizmą.
    • Geriausia badauti savaitgaliais, kai nereikia anksti keltis ir skubėti į darbą, kai galima kada panorėjus prigulti.
    • Jeigu nusprendėte pabadauti, iš anksto nusiteikite, kad nėra jokio radikalaus būdo alkiui sumažinti. Svarbiausia - stipri valia ir ištvermė.
    • Badaudami nesikvėpinkite ir nenaudokite kvapnių kosmetikos priemonių - stiprūs kvapai ne tik erzina, bet ir padidina alkio jausmą.
    • Dažniau nei įprasta prauskitės po dušu (bet be muilo) - toksinai geriau pašalinami per švarią odą.
    • Nekramtykite kramtomosios gumos: tai skatina skrandžio sulčių išsiskyrimą ir didina alkį.
    • Dienomis, kai badaujate, būtinai eikite pasivaikščioti, darykite kvėpavimo pratimus.
    • Vakare išsimaudykite šiltoje vonioje - bus lengviau užmigti.

    Badavimas visų pirma yra būdas išvalyti organizmą. Tiesa, kelias dienas pabadavus netenkama kelių kilogramų, bet po to greitai grįžta įprastas kūno svoris. Antra vertus, pabadavus keletą dienų daug lengviau pakeisti maitinimosi įpročius. Skrandis susitraukia ir jam reikia mažiau maisto, kad jaustumėtės sotūs. Pastebėta, kad pabadavus beveik visada sumažėja apetitas. Be to, nebesinori riebaus, sunkiai virškinamo maisto. Todėl badavimas gali būti puiki sveikesnio gyvenimo būdo pradžia.

    Kategorija: Apie sveikatą | Peržiūra: 17201 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 2
    0  
    2 janina   (2012.01.20 17:00) [Failas]
    as badavau 3sav numecau 15kg jaucausi puikai. dabar vel ruosiuosi badauti kaip seksis pranesiu.

    0  
    1 Daiva   (2011.11.25 16:56) [Failas]
    Esu badavusi pabal Bregą 6 ar tai 7 dienas. Vėliau nebeištempdavau net 3 dienų. Ieškojau atsakymu, informacijos ir dabar žinau pilną organizmo valymo sistemą, ką iš tikrųjų reikia daryti. Taigi, organizmo valymas - tai ne chaotiški veiksmai, o tam tikra veiksmų sistema. Prieš bet kokį badavimą, reikėtų pasiruošti... Patys svarbiausi žingsniai: 1. Išmokti gerti vandenį ir pasiekti išgeriamo vandens kiekį po 30 ml vienam kūno kilogramui (tą kiekį reikia pasiekti palaipsniui). Jei mes neišmoksime gerti vandens, tai, badavimo metu, organizmas stengsisi atsigerti, o ne valytis ir badavimo metu issiskirę toksinai ilgiau cirkuliuos kraujyje, todėl ilgiau bus bloga. Taip pat svarbu ir vandens kokybė (šarmingumas, struktūra, energijos buvimas jame ir t.t.) 2. Prieš badavimą, kiek įmanoma, reikia atsikratyti parazitų, pirmuonių (ypač liamblijų) ir grybelių, nes kai mes badausime, jie nebadaus, o maitinsis mūsų organais ir jų audiniais. Be to, mums badaujant dalis parazitų žūva ir dar labiau mus apnuodija savo toksinais. Badavimas su visais šiais "augintiniais" gali būti pavojingas gyvybei. 3. Idealu būtų prieš badavimą maksimaliai pašarminti organizmą, nes šarminis organizmas lengviau išveda toksinus ir mažiau apsinuodija badaudamas. 4. Būtina prieš badavimą ar pradėjus badauri pavalyti žarnyną, nes jame būna susikaupę dideli kiekiai toksinų (ypač, jei pasitaiko vidurių užkietėjimų, valgoma daug mėsos ar miltinių, krakmolingų maisto produktų). Geriausia valyti žarnyną ne su klizmom ir žarnų plovimu, o su sorbentais. Geriausiai subalansuotas organizmo valymo produktas Koralinio klubo Colo Vada. Po jos, norint pabadauti ilgaiu, galima badavimą pratęsti. Daugiau informacijos http://forumai.coral-club.lt/viewtopic.php?f=16&t=439
    Galite kreiptis į forumo moderatorių premutę.

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Liepa 2008  »
    SPrATrKPnŠ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024