Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19
  • bedarbe  2016.11.18
  • rajunciute92  2016.11.17

  • Narių statistika
    Iš viso
    6887
    Per mėnesį: 14
    Per savaitę: 1
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Lapkritis » 18 » Verta žinoti
    14:24
    Verta žinoti

    * Jei prisvilo puodas, įpilkite į jį stipraus druskos tirpalo ir palaikykite keletą valandų, po to užvirinkite – degėsiai nusivalys daug lengviau.

    * Emaliuoti indai – netinka košių virimui, juose košės visada prisvyla.

    * Jei virtuvėje atsirado nemalonus kvapas, jį panaikinti padės actas, kaitinamas keptuvėje.

    * Jei puode ar keptuvėje išplovus vis tiek liko žuvies kvapas, pašveiskite juos pakaitinta rupia druska ir gerai išskalaukite.

    * Sausa druska padės panaikinti svogūno kvapą nuo pjaustymo lentos. Pjaustymo lenteles geriausia plauti šaltu vandeniu – jis geriau panaikina nemalonius kvapus. Jei kvapas nenusiplauna, patrinkite lentelę garstyčių milteliais arba actu.

    * Nikeliuoti indai gražiai žvilgės, jei išplausite juos mišiniu, pagamintu iš šaukšto valgomojo acto ir šaukštelio druskos.

    * Jei nuo kavos ar arbatos indai parudavo, valykite juos actu arba stipriu druskos tirpalu.

    * Silpnas acto tirpalas padės panaikinti nemalonų svogūno, česnako ar žuvies kvapą, likusi ant rankų po darinėjimo.

    * Truputis acto padės nuvalyti ant gelių vazos likusius baltus ratilus nuo vandens.

    * Smulkia druska galima lengvai nuvalyti kiaušinių dėmes, likusias ant metalinių paviršių.

    * Jei norite, kad stiklinės vazos blizgėtų kaip krištolinės, plaukite jas šiltu druskos tirpalu ir perskalaukite šaltu vandeniu.

    * Jei pienas „išbėgo" ant viryklės, uždenkite aplietą viryklės paviršių šlapiu laikraščiu – tai padės išvengti nemalonaus kvapo virtuvėje.

    * Mėsmalę lengviau išplauti, jei po mėsos malimo permalsite žalią bulvę arba riekę sužiedėjusios baltos duonos.

    * Jei ant poliruotų baldų paviršiaus liko balsvos dėmės nuo pastatytų karštų indų, pabandykite juos nuvalyti vilnoniu skudurėliu, suvilgytu spiritu ir aliejumi.

    * Krištolinių indų negalima plauti karštu vandeniu, jie praranda blizgesį.

    * Indus, kuriuose buvo pieno produktai, kiaušinis ar tešla, plaukite tik šaltu vandeniu. Nuo karšto vandens baltymai prilimpa prie indo sienelių ir sunkiai nusiplauna.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 3239 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 1
    0   Spam
    1 Chuckles   (2011.12.28 05:36)
    And I thought I was the sensible one. Thanks for steitng me straight.

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Lapkritis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
          1
    2345678
    9101112131415
    16171819202122
    23242526272829
    30



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1310
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 904
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016