Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • eqo123  2016.12.06
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19
  • bedarbe  2016.11.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    6888
    Per mėnesį: 15
    Per savaitę: 2
    Vakar: 0
    Šiandien: 1


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2009 » Rugsėjis » 28 » Kiaušinių patiekalai
    19:00
    Kiaušinių patiekalai

     
    Iš  kiaušinių  galima  lengvai  paruošti  daug  maistingų  patiekalų.  Kiaušinių  patiekalai  yra vertingų baltymų, lecitino ir arachido rūgšties šaltinis. Šios medžiagos turi įtakos riebalų apykaitos procesams.  Kiaušiniuose  yra  B  grupės  vitaminų  taip  pat  vitaminų  A,  D,  E,  K,  B.  Svarbios kiaušiniuose esančios mineralinės druskos, kuriose yra geležies ir vario. Šios medžiagos dalyvauja kraujo susidarymo procesuose.
     Iš  kiaušinių  ruošiami  virti,  kepti  ir  apkepti  karštieji  patiekalai.  Prieš  ruošiant  patiekalus, rūpestingai atliekamas kiaušinių pirminis paruošimas. Kiaušiniai  verdami  su  lukštu,  be  lukšto  arba  garuose  (omletai).  Verdant  su  lukštu,  paruošti kiaušiniai  sudedami  į  karštą  pasūdytą  vandenį.  Minkštai  kiaušiniai  verdami  3  –  3,5  min,  pusiau kietai 4 – 5 min., kietai 8 – 10 min. Minkštai išvirti kiaušiniai tiekiami karšti. Jie dedami į specialius kiaušinių  indelius.  Jie  statomi  ant  polėkščių,  šalia  (ant  palėkštės)  dedamas  arbatinis  šaukštelis. Atskirai paduodama druska ir sviestas. Verdant kiaušinius be lukšto, į vandenį įpilama acto, įberiama druskos (1 l vandens imama 10 g  druskos  ir  50  g  acto).  Taip  išvirti  kiaušiniai  dedami  į  skaidrius  sultinius  ar  naudojami  ruošiant karštuosius užkandžius. 
    Kepti kiaušinių patiekalai – tai kiaušinienės ir omletai.  
    Ruošiant natūralią kiaušinienę į įkaitintą porcijinę keptuvėlę su riebalais, įmušami kiaušiniai.
    Kepama  kol  baltymai  sukepa.  Trynys  turi  būti  minkštas.  Kiaušinienė  nesūdoma,  arba  druska barstomas tik baltymas. Kiaušinienė tiekiama kaip karštas užkandis, toje pačioje keptuvėlėje, kurioje kepė, apibarsčius žalumynais.
    Kiaušinienes  galima  kepti  su  įvairiais  priedais:  su  daržovėmis,  grybais,  mėsos  produktais, sūriu, lašinukais, juoda duona ir kt. 
    Ruošiant natūralų omletą, kiaušiniai išplakami su pienu, dedama druskos.
    Mišinys supilamas į įkaitintą keptuvę su riebalais ir kepama 5-7 min. sukrečiant,paėmus už rankenos. Kai masė pradeda tirštėti,  nebemaišoma.  Omletas  sulenkiamas  pusiau  arba  priešingi  omleto  kraštai  užlenkiami  link vidurio.  Tiekiant  omletas  dedamas  į  lėkštę,  apipilamas  sviestu,  apibarstomas  žalumynais.  Galima tiekti su šviežiomis ar konservuotomis daržovėmis, daržovių salotomis. 
    Omletą  galima  virti  garuose  arba  apkepti  orkaitėje.  Iškeptą  omletą  galima  įdaryti  grybais, daržovėmis,  uogiene  ir  kt.  Į  omleto  masę  pridėjus  įvairių  produktų  (arba  užpylus  ant  apkepintų produktų), gaunami maišyti omletai. 
    Asortimentas:  natūralus  omletas,  omletas  su  špinatais,  su  brokoliais,  su  dešrelėmis,  su bulvėmis, su sūriu, su voveraitėmis, mėsos produktais įdarytas omletas ir kt. 
    Apkepti  kiaušinių  patiekalai  ruošiami  orkaitėje.  Asortimentas:  apkeptas  omletas,  apkepta kiaušinienė, kiaušiniai, apkepti pieno padaže. 

    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 2731 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 2
    0   Spam
    2 Jaqaueline   (2012.03.06 13:01)
    Dar galima padažą trdaaypi tokį, dubenėlyje pakepinant sumaišytus grietinę, margariną ir sviestą. Tada dar skaniau būna bent jau man.

    0   Spam
    1 INDRE-VENE   (2009.10.04 21:33)
    suzinojau kad kiausiniai verdami be luksto JC_cupidgirl JC_cupidgirl smile

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2009  »
    SPrATrKPnŠ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    27282930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1310
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 904
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016