Auksės svetainė - ;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19
  • maryteiskova  2017.01.18
  • lapakrite  2017.01.17
  • ASzivie  2017.01.14

  • Narių statistika
    Iš viso
    6906
    Per mėnesį: 5
    Per savaitę: 2
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2010 » Balandis » 22 » Miltiniai kulinariniai gaminiai
    22:00
    Miltiniai kulinariniai gaminiai
    Miltiniai kulinariniai gaminiai ruošiami iš aukščiausios arba I rūšies miltų, pridedant pieno ar  vandens,  cukraus,  riebalų,  kiaušinių,  grietinės  ir  kitų  produktų. Daugelis miltinių kulinarinių gaminių ruošiami su mielėmis. Miltiniai kulinariniai gaminiai skirstomi į :
    1.  Miltinius patiekalus (virtinukai, koldūnai, sklindžiai, it kt.).
    2.  Miltinius kulinarinius gaminius (pyragėliai, spurgos ir pan.).
    3. Miltinius garnyrus (naminiai lakštiniai, profitroliai ir pan.).

    Virtinukai. Iš miltų, pašildyto pieno arba vandens, kiaušinių, druskos, cukraus  užmaišoma tešla  ir  palaikoma  30-40  min. Po  to  tešla  plonai  iškočiojama,  formele  išspaudžiami  apvalūs paplotėliai,  dedamas  įdaras,  perlenkiama  pusiau.  Paplotėlių  kraštai  sujungiami,  užspaudžiami pynute. 
    Virtinukams  ruošiami  įvairūs  įdarai:  varškės,  virtų  bulvių,  kopūstų  su  grybais,  obuolių, mėlynių, vyšnių ir kt.  Paruošti  virtinukai  dedami  į  verdantį  pasūdytą  vandenį  ir  verdami.  Išvirę  išgriebiami  ir patiekiami užpilti sviestu, grietine.

    Sklindžiai  su  varške.  Druska,  soda  ir  cukrus  sumaišomi  su  miltais,  palaipsniui  pilamas pienas, išplakama tešla, sudedama pertrinta varškė, išplakti kiaušiniai ir sumaišoma. Iš paruoštos tešlos kepami sklindžiai. Patiekiami su grietine arba uogiene.

    Sklindžiai  su  obuoliais.  Vandenyje  arba  piene  ištirpinama  druska,  sudedami  miltai,  su cukrumi,  ištrinti  kiaušinių  tryniai,  nulupti,  skiltelėmis  supjaustyti  obuoliai.  Tešla  sumaišoma  su išplaktais kiaušinių baltymais ir kepami sklindžiai. Patiekiami su grietine ir cukrumi.

    Skryliai.  Iš  miltų,  kiaušinių,  pasūdyto  vandens  užminkoma  elastinga  tešla.  Po  30  min.  tešla iškočiojama 2-3 mm storio lakštais, kurie supjaustomi juostelėmis, po  to  -  skersai  rombais. Sudėjus  į  verdantį  pasūdytą  vandenį  verdama  4-5  min.  Išvirti  skryliai  išgriebiami  kiaurasamčiu.
    Tiekiami  užpylus  spirgučių  padažu  su  grietine  arba  sviesto  –  grietinės  padažu.  Ruošiant  tešlą skryliams galima įdėti aguonų.
     
    Abriedukai.    Iš  persijotų  miltų  su  pasūdytu  vandeniu  užminkoma  tešla,  iškočiojama  1  cm storio  lakštais,  supjaustoma  4-5  cm  ilgio  lazdelėmis.  Išvirkščiąja  tarkos  puse  išspaudžiami abriedukai,  panašūs  į  ežiukus.  Verdami  pasūdytame  vandenyje  apie  10  min.  Patiekiami  užpilti sviesto ir grietinės padažu.

    Kibinai. Iš miltų, sviesto, grietinės, kiaušinių, druskos, cukraus užmaišoma trapi tešla. Tešlos gabaliukai  iškočiojami,  dedamas  įdaras,  sulenkiama  pusiau,  kraštai  užspaudžiami  „virvute"  per pusgaminio  viršų.  Paviršius  aptepamas  kiaušiniu,  kepama  orkaitėje  25  -  30  min.  Tiekiami suvynioti į servetėlę.
    Įdarui: aviena sumalama, dedama svogūnų, cukraus, druskos, prieskonių, vandens.

    Profitroliai.  Paruošiama  kaip  ir  miltiniams  kukuliukams,  tik  dedama  daugiau  kiaušinių. Paruošta  tešla  sudedama  į  konditerinį  maišelį  su  lygiu  antgaliu  ir  į  riebalais  pateptą  skardą išspaudžiami 1 cm skersmens apvalūs pusgaminiai Kepami orkaitėje. Patiekiami kaip garnyras prie skaidrių sultinių.

    Skrebučiai su sūriu. Batonas be plutelės supjaustomas rombais, kvadratėliais arba trikampiais, apibarstoma tarkuotu fermentiniu sūriu, apšlakstoma sviestu ir apkepama orkaitėje. Tiekiami kaip garnyras prie skaidrių sultinių ar trintų sriubų.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 2445 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 1
    0   Spam
    1 Uche   (2012.02.02 05:34)
    Aš taip pat esu ištikima frloele blogo gerbėja ir skaitytoja. Labai norėtųsi išbandyti šį receptuką, bet gi figūra…. :))))

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Balandis 2010  »
    SPrATrKPnŠ
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1311
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017