Auksės svetainė - kulinarija
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Iš serijos ''Vaikų gimtadienis" [2]
Iš serijos ''Kalėdos'' [10]
Iš serijos ''Helovynas'' [8]
Iš serijos ''Velykos'' [7]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • eqo123  2016.12.06
  • jurategasparaviciene  2016.12.02
  • irenosk  2016.11.28
  • liudmilaradaviciene  2016.11.25
  • onute1958  2016.11.21
  • dovarniukas  2016.11.21
  • ditora  2016.11.21
  • nireglina  2016.11.19
  • laurabaskeviciene  2016.11.19
  • bedarbe  2016.11.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    6888
    Per mėnesį: 15
    Per savaitę: 2
    Vakar: 0
    Šiandien: 1


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Šventiniai patiekalai » Iš serijos ''Kalėdos''

    YPATINGAS kalėdinis pyragas
    Tešlai:*350 g miltų
             *150 g cukraus
             *žiupsnelis druskos
             *250 g margarino
             *2 kiaušiniai
    Įdarui:*200 g grietinėlės(35 proc.riebumo)
             *3 šaukštai skysto medaus
             *300 g gliaudentų graikinių riešutų
             *200 g cukraus

    Miltus išmaišyti su cukrumi bei druska.Sudėti margariną,supilti išplaktą kiaušinį it užminkyti tešlą.Palikti šaltai.
    Grietinėlę išmaišyti su medumi.Riešutus susmulkinti ,suberti į keptuvę,užpilti cukrumi ir pakaitinti nuolat maišant.
    Kai riešutai apkibs cukrumi,ugnį sumažinti iki minimumo ir supilti grietinėlę su medumi.Gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
    Sudedamą torto formą iškloti kepimo popieriumi.
    Atvėsusią tešlą padalyti į tris dalis.Iš dviejų dalių iškočioti du apskritimus,iš trečiosios-maždaug 5 cm pločio juostą.
    Vieną tešlos apskritimą įkloti į tortinės dugną,juostą iš vidaus apsukti formos šonus.Supilti riešutų įdarą ir uždengti paskutiniu tšlos lakštu.(Jei tšlos atlktų,iš jos galima padaryti įvairių figūrų kepiniui papuošti,pvz. senių besmegenių,žvaigždučių,snaigių....).Viršų patepti plaktu kiaušiniu ir kepti 30 min iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

    P.S.  Šis pyragas tikrąjį savo skonį atskleid
    žia pabuvęs,tad jį drąsiai galima kepti likus dviem trims dienoms iki Kalėdų.
    Kategorija: Iš serijos ''Kalėdos'' | Įkelta: Aukse (2008.11.24)
    Peržiūra: 1391 | Komentarai: 2
    Iš viso komentarų: 2
    0   Spam
    2 Aukse   (2008.12.22 03:22)
    telieka palinkėti tik SKANAUS connie_49

    0   Spam
    1 juste   (2008.12.20 11:07)
    JC_cupidboy JC_cupidgirl redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b redrose2b

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1310
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 904
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2016