Auksės svetainė - kulinarija
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Iš serijos ''Vaikų gimtadienis" [2]
Iš serijos ''Kalėdos'' [10]
Iš serijos ''Helovynas'' [8]
Iš serijos ''Velykos'' [7]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19
  • maryteiskova  2017.01.18
  • lapakrite  2017.01.17
  • ASzivie  2017.01.14

  • Narių statistika
    Iš viso
    6906
    Per mėnesį: 5
    Per savaitę: 3
    Vakar: 0
    Šiandien: 2


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Šventiniai patiekalai » Iš serijos ''Kalėdos''

    Sultingas kalakutas Kalėdų stalui
    *1 kalakutas (2,5-3 kg)
    *50 g sviesto paukščiui apkepti

    Padažui:
    *500 ml per sietelį iškošto skysčio, kuriame kepė kalakutas
    *smulkiai sutrintų kepenėlių
    *1,5 šaukšto kvietinių miltų
    *10 ml naminio sūrio
    *100 ml grietinėlės
    *1/4 šaukštelio druskos
    *2 šaukštai maderos arba šermukšnių uogienės

    Paukštį išdarinėkite, švariai nuplaukite ir nusausinkite. Išplautus vidaus organus sudėkite į kepimo skardą.Kalakutą uždėkite ant kepimo grotelių krūtinėle aukštyn. Aptepkite jį pasūdytu sviestu - paukščio nebereikės daugiau skaninti druska ir kitais prieskoniais. Į kepimo skardą sudėkite kalakuto kepenėles ir ją orkaitėje nuleiskite kuo žemiau. Virš jos uždėkite groteles su kalakutu. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsn. C temperatūros. Kepti reikės maždaug 1,5-2 val. Kas pusę valandos paukštį apipilkite lydytu sviestu. Patikrinti, ar mėsa iškepusi, galima taip: jei, nulaužus sparnelį, nesisunkia raudonas skystis, o lūžio vietoje matyti šviesi mėsa, kalakutą galima dėti ant stalo. Iškepusį paukštį apie 15 min. palaikykite uždengę folija ir tik po to pradėkite pjaustyti.

    Padažas

    Kai pirmą kartą (po pusvalandžio) laistysite paukštį lydytu sviestu, nuo kepimo skardos nuimkite kepenėles ir pertrinkite per sietelį. Kai nukelsite paukštį, kepimo skardoje užvirkite 500 ml vandens, po to per sietelį supilkite jį į puodą.Sumaišykite miltus, kepenėles, smulkiai sutarkuotą naminį sūrį bei grietinėlę. Masę supilkite į puode esantį skystį ir gerai išplakite. Pasūdykite ir virkite 5-10 min. ant silpnos ugnies. Prieš patiekdami į stalą, paskaninkite maderos ar šermukšnių uogiene.

    p
    agal "Vakarų ekspresas"
    Kategorija: Iš serijos ''Kalėdos'' | Įkelta: Aukse (2008.11.24)
    Peržiūra: 1252
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1311
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017