*200 g sviesto *1 indelis kondensuoto pieno *2 šaukštai kakavos *apie 200-300 g riešutų(tiks bet kokie) *200 g grietinėlės *2-3 šaukšteliai želatinos *1 plytėlė juodojo šokolado *1 pokas Nepaleono tortui skirtų lakštų
Želatiną
ištirpinti,pakaitinti ir supilti į išplaktą greitinėlę.Plakant
grietinėlę aš truputuką įpyliau cukraus ir kelias kruopytes citrinos
rūgšies.Kremą palaikyti šaltai,kad truputuką sustengtų. Riešutus susmulkinti.Aš smulkinau su kavamale.Susmulkintus riešutus pakepinti,kol gražiai pagels. Sviestą
ištirpinti,supilti kondensuotą pieną ir gerai išmaišyti.Po to supilti
kakavą ,pakepintus riešutus,ir ant silpnos ugnies maišant ,truputuką
pakaitinti,kol kremas pradės tirštėti.
Kai kremai jau paruošti,beliko jais tik pertepti lakštus. O ant viršaus užpyliau lydyto šokolado,ir papuošiau kokoso drožlėmis ir lazdyno riešutais
Aukse, rašau atsiliepimą apie šitą tortą. Tik aš dariau šiokius tokius pakeitimus. Reikėjo "ant greičio" tortuko, tai vietoj Napoleono lakštų pirkau parduotuvėje Mantingos sluoksniuotą tešlą, iškepiau lakštus, ir gavosi gana neblogai. Kas valgė - gyrė, užsiprašė ir kitą kartą padaryti tokį tortuką. Ačiū
Aukse, nusižiūrėjau šitą tortuką, šeštadieniui tikrai gaminsiu. Man patinka, kad greitai pagaminamas. Ir skanus turėtų būti, nors saldžiai nelabai mėgstu... Bet gaminsiu. Ačiū už receptuką.