Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Tortai, kepiniai [8]
Varškė ir jos gaminiai [6]
Desertai [8]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Saldieji patiekalai » Desertai

    Lietuviški ir firminiai saldieji patiekalai
    Duonos kisielius. Juoda džiovinta duona paskrudinama, užpilama verdančiu vandeniu ir,
    palaikius 1 val., nukošiama. Į skystį pridedama cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinama. Po to supilamas paruoštas krakmolas ir kaitinama iki virimo. Įberiama citrinos rūgšties.

    Duonos drebučiai. Džiovinta ir paskrudinta juoda duona užplikoma verdančiu vandeniu.
    Nupylus skystį, paruošiamas sirupas. Į jį sudedama išbrinkinta želatina, išpilstoma į formeles ir sustingdoma.

    Kremas „Gardumynas“. Juodos duonos džiūvėsėliai pamirkomi cukraus sirupe ir formoje, porcijinėje vazelėje, kreminėje ar taurėje sluoksniuojami su plakta grietinėle ir uogiene. Tinka vyšnių, spanguolių, juodųjų serbentų uogienė. Viršutinis plaktos grietinėlės sluoksnis apibarstomas duonos džiūvėsėliais.

    Aguonų kremas. Aguonos užplikomos, sutrinamos ir sudedamos į kiaušinių – pieno mišinį.
    Grietinėlė standžiai išplakama, į ją sudedamas atvėsintas mišinys su aguonomis. Pilstoma į formas, sustingus tiekiama vazelėse, kreminėse ar desertinėse lėkštelėse.
    Kategorija: Desertai | Įkelta: Aukse (2009.07.08)
    Peržiūra: 2239 | Komentarai: 1
    Iš viso komentarų: 1
    0  
    1 Janess   (2011.12.28 04:16) [Failas]
    An intelligent answer - no BS - which makes a pleasant chagne

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024