Auksės svetainė - kulinarija
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Tortai, kepiniai [8]
Varškė ir jos gaminiai [6]
Desertai [8]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • ilsanta_santa  2017.03.24
  • irenakailevic  2017.03.13
  • aurissamsas  2017.03.09
  • meduna10  2017.02.23
  • rysysx  2017.02.22
  • dzestuje  2017.02.18
  • jbuisiene  2017.02.14
  • genechotuliova  2017.01.30
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19

  • Narių statistika
    Iš viso
    6909
    Per mėnesį: 3
    Per savaitę: 1
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Saldieji patiekalai » Desertai

    Lietuviški ir firminiai saldieji patiekalai
    Duonos kisielius. Juoda džiovinta duona paskrudinama, užpilama verdančiu vandeniu ir,
    palaikius 1 val., nukošiama. Į skystį pridedama cukraus, gvazdikėlių, cinamono, užvirinama. Po to supilamas paruoštas krakmolas ir kaitinama iki virimo. Įberiama citrinos rūgšties.

    Duonos drebučiai. Džiovinta ir paskrudinta juoda duona užplikoma verdančiu vandeniu.
    Nupylus skystį, paruošiamas sirupas. Į jį sudedama išbrinkinta želatina, išpilstoma į formeles ir sustingdoma.

    Kremas „Gardumynas“. Juodos duonos džiūvėsėliai pamirkomi cukraus sirupe ir formoje, porcijinėje vazelėje, kreminėje ar taurėje sluoksniuojami su plakta grietinėle ir uogiene. Tinka vyšnių, spanguolių, juodųjų serbentų uogienė. Viršutinis plaktos grietinėlės sluoksnis apibarstomas duonos džiūvėsėliais.

    Aguonų kremas. Aguonos užplikomos, sutrinamos ir sudedamos į kiaušinių – pieno mišinį.
    Grietinėlė standžiai išplakama, į ją sudedamas atvėsintas mišinys su aguonomis. Pilstoma į formas, sustingus tiekiama vazelėse, kreminėse ar desertinėse lėkštelėse.
    Kategorija: Desertai | Įkelta: Aukse (2009.07.08)
    Peržiūra: 1375 | Komentarai: 1
    Iš viso komentarų: 1
    0   Spam
    1 Janess   (2011.12.28 04:16)
    An intelligent answer - no BS - which makes a pleasant chagne

    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1312
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 2
    Svečias 2
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017