Pasaulio virtuvė
|
|
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 17:03 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Pradesiu nuo Airiskos virtuves sioje nuotraukoje Airiski pusryciai, ju pavalgius pietauti jau nebereikia norisi tik vakarienes...
Paskutinį kartą redaguota grandma - Sekmadienis, 2011.07.24, 17:04 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 17:11 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Sudėtinės dalys: Bulvės, 6 vienetai Svogūnai, 1 vienetas Paprika, žalia, saldžioji, 1 vienetas Kiaušiniai, 6 truputį Aliejus, 2 šaukštai Juodieji pipirai, truputį Druska, pagal skonį Gaminimas: Bulves nuskusti, riekutėmis. Svogūną ir papriką susmulkinti. Didelėje keptuvėje įkaitinti aliejų, sudėti bulves, svogūną bei papriką. bulvės suminkštės, užpilti išplaktus kiaušinius, pabarstyti pipirais, druska, uždengti ir pakepinti, kol kiaušiniai iškeps.
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 19:18 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Quote (grandma) Pradesiu nuo Airiskos virtuves sioje nuotraukoje Airiski pusryciai, ju pavalgius pietauti jau nebereikia norisi tik vakarienes... kaip viskas gražiai ir skaniai atrodo super
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 20:34 | Žinutė # 4 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Labai jau sočiai atrodai tie Airiški pusryčiai, tad tikiu , jog iki vakarienės ''tylės'' skrandis |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 21:25 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Aukse) ''tylės'' skrandis taip ir yra tik dar turetu buti pupeles, pakepinta kraujine ir yra sviesi panasi i kraujine...
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 21:37 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Super sotūs pusryčiai... Nė pusės niekaip nesukimščiau...
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.07.24, 22:26 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (sonyvega) Nė pusės niekaip nesukimščiau. as viena karta pabandziau suvalgyti viska man pavyko tai po to valgyti nenorejau dvi dienas,kavos atsigeriu ir soti
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.07.25, 15:01 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
[size=6]airiškas jautienos troškinys 4-6 porcijos
2 vidutinio dydžio svogūnų 2 morkų 2 saliero stiebų 2 v. š. miltų 500 g pievagrybių 4 vidutinio dydžio bulvių 600 ml konservuotų pomidorų alyvuogių aliejaus 500 g jautienos kumpio 300 ml tamsaus alaus (puikiai tiks „Guiness“ arba porteris) 3 lauro lapų kelių šakelių šviežio čiobrelio druskos ir šviežiai maltų pipirų
Įkaitinkite orkaitę iki 200° C temperatūros. Kol orkaitė šyla, paruoškite mėsą: supjaustykite 2-3 cm dydžio kubeliais, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite pusę mėsos kubelių, kepkite, kol mėsa gražiai apskrus iš visų pusių. Tą patį pakartokite su likusiais mėsos gabaliukais. Mėsą svarbu kepti nedideliais kiekiais, antraip keptuvė atvės, iš mėsos išsiskirs sultys ir ji pradės troškintis, o ne kepti.
Paruoškite daržoves: griežinėliais supjaustykite salierų stiebus, stambiai supjaustykite nuluptus svogūnus, morkas nuskuskite ir perpjovę išilgai stambiai supjaustykite. Nuskustas bulves taip pat stambiai supjaustykite, o pievagrybius padalinkite pusiau. Kitoje keptuvėje įkaitinkite dar šiek tiek aliejaus ir suberkite smulkintą salierą, morkas, svogūną ir pievagrybius. Kepkite apie 10 minučių.
Daržovėms apkepus sudėkite apkeptą mėsą ir suberkite miltus. Išmaišykite. Į troškinį sumeskite bulves, konservuotus pomidorus, supilkite alų. Pagardinkite lauro lapais, čiobreliais, druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Gautą masę sudėkite į troškinimo indą ir pašaukite trims valandoms į įkaitintą orkaitę.
Likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos nukelkite dangtį. Prieš patiekdami ištraukite lauro lapus, žolių stiebelius ir paragaukite, ar netrūksta prieskonių
Paskutinį kartą redaguota grandma - Pirmadienis, 2011.07.25, 15:01 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.08.04, 18:16 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Meksikietiški bulviniai blyneliai 500 g bulvių; 2 kiaušiniai; 50-60 g tarkuoto sūrio; Druska; 8-10 valg. š. alyvuogių aliejaus. Bulves nuplaukite. Apie 30 min. virkite su lupenomis, kol suminkštės, tada nulupkite ir sugrūskite. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Trynius ir sūrį sumaišykite su bulvėmis. Baltymus gerai išplakite su druska ir atsargiai įmaišykite į bulvių masę. Alyvuogių aliejų įkaitinkite plačioje keptuvėje. Po vieną valg. š. bulvių masės dėkite į aliejų ir blynelius apkepkite iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Patiekite su pomidorų arba kitu savo mėgstamu padažu.
|
Atsijungęs |
| |