Kūčių vakarui
|
|
INDRE-VENE |
Data: Sekmadienis, 2009.11.22, 11:04 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Aguonų pienas Available for users only |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2009.12.18, 10:31 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
SILKĖ SU CINAMONU Available for users only
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2009.12.18, 10:38 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
SILKĖ SU DŽIOVINTAIS OBUOLIAIS
Available for users only
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Penktadienis, 2009.12.18, 10:40 |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.12.23, 20:11 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Ką tik pasigaminau pirmą patiekaliuką Kūčių vakarienei. Tai silkė su džiovintais baravykais. Pirmiausia išsiviriau džiovintus baravykus, kai atvėso supjausčiau juostelėmis. Tada pakepinau aliejuje svogūną smulkiai pjaustytą, kai kiek akepė - sudėjau grybus, mažą gabaliuką virtos morkos labai smulkiai supjausčiau (dėl vaizdo, vėl pakepinau. Kai atvės, paragausiu ko trūksta, įdėsiu prieskonių ir truputuką citrinos rūgštelės, sudėsiu į indelį, o rytoj - ant silkutės vakarienei. Jau dabar rašant seilė tįsta...... Tiesa, pamiršau paminėti, kolegė pasakojo, kad vietoj virtos morkos deda džiovintas slyvas, sakė, labai labai skanu....
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Trečiadienis, 2009.12.23, 20:13 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.12.15, 22:15 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Žuvies riestainiai 6[size=7]00 g jūros žuvies filė, 2 paprastų bandelių, 2 kiaušinių, 100 ml grietinėlės, 1 svogūno, 3-4 šaukštų sviesto, 6 šaukštų maltų džiūvėsėlių, 5 šaukštų aliejaus, 1 citrinos sulčių, druskos, pipirų, vyšninių pomidorų, krapų papuošti. Žuvies filė susmulkinkite arba sumalkite mėsmale. Svogūną smulkiai supjaustykite ir apkepkite svieste. Įmuškite kiaušinius, iškepkite kiaušinienę, atvėsinkite. Bandeles išmirkykite grietinėlėje. Į žuvies faršą sudėkite mirkytas bandeles, kiaušinienę su svogūnais, įberkite druskos ir pipirų.
Masę stropiai išmaišykite. Padarykite 2 cm storio volelius, sulipinkite galus, kad gautumėte riestainius. Kiekvieną apvoliokite džiūvėsėliuose, dėkite į įkaitintą keptuvėje aliejų ir kepkite iš abiejų pusių, kol susidarys auksinė plutelė.[/size]
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.12.15, 23:08 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
grandma, labai šaunus tavo receptukas ŽUVIES RIESTAINIAI. Reiks išbandyti.
Bet tai ne Kūčių patiekalas. Grietinėlė, sviestas, kiaušiniai... nenaudoju aš jų Kūčių vakarienei gaminti. Bet čia tik mano tokia nuomonė
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2011.12.16, 15:00 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) Grietinėlė, sviestas, kiaušiniai... nenaudoju aš jų Kūčių vakarienei gaminti ai ... cia kaip kas nori mes taip grieztai nesilaikom tradiciju tai ir pasiuliau...
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2011.12.16, 15:14 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Apelsinų skonio upėtakis Kūčioms Upėtakis, gabaliukai be odos, 4 vienetai Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Sojos padažas, 1 šaukštas Apelsinų sultys, šviežios, 4 šaukštai Česnakai, 1 skiltelė Alyvuogių aliejus, 1 šaukštas Gaminimas: Marinatui sumaišome sojos padažą, apelsinų sultis bei smulkintą česnaką ir pavirti. Kai šiek tiek atvėsta, supilame aliejų ir paliekame upėtakį marinate apie 15 minučių. Marinatas neapsemia žuvies, tad po 7 minučių reikia apversti pusę. Išėmus iš marinato, šiek tiek žuvį pasūdome ir pabarstome pipirų. Dedame kepti į orkaitę ant grotelių apie 15 minučių ir baigiant kepti apšlakstome marinatu. Kūčių stalui siūlyčiau kepti mažesniais gabaliukais pjaustytą upėtakį. Skanaus
|
Atsijungęs |
| |