Sausainiai,bandeles ir kiti saldūs kepiniai
|
|
INDRE-VENE |
Data: Sekmadienis, 2009.11.22, 12:27 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Sausainiai ,,kankorežiai'' Available for users only |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2010.11.28, 17:58 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
trys kiausiniai 100g sviesto,puse stiklines cukraus,puse stiklines medaus,viska ismaisyti,miltu pagal sitos mases kieki ir truputi kelimo milteliu,paprasti ir skanus sausainukai,galima visus produktus dvigubai padidinti ir ju iskepti daug... 180 laipsniu temperaturoje 10-12min.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.03.09, 16:49 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
TRUPININIAI KANKORĖŽIAI Available for users only
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Šeštadienis, 2011.03.19, 01:32 | Žinutė # 4 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Available for users only |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.03.21, 16:35 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Available for users only
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.08.07, 16:22 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Pieniški meduoliai 510 g miltų 265 g cukraus 100 g margarino VILNIUS kepiniams 20 g augalinio aliejaus 1 kiaušinis 100 g pieno 2 a.š. kepimo miltelių 0,5 pakelio vanilinio cukraus žiupsnelis druskos Gaminimas: Į suminkštintą margariną supilame cukrų, druską, vanilinį cukrų, pusę išplakto kiaušinio, pieno ir augalinio aliejaus. Maišome, kol ištirps cukrus. Suberiame išsijotus miltus su kepimo milteliais. Išminkome tešlą ir iškočiojame, kad būtų maždaug 6-7 mm storio. Išpjauname sausainių formas (galima su stikline), sutepame kiaušiniu. Kepame 12 min., 210 laipsnių temperatūroje. Skanu su arbata.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Šeštadienis, 2011.08.20, 21:21 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Turkiškas jogurtinis pyragas su citrusinių vaisių sirupu
Jums prireiks :
Sviesto kepimo formai ištepti 6 dideli kiaušiniai, baltymai atskirti nuo trynių 150 g. smulkiojo cukraus 75 g. miltų su kepimo milteliais 600 g. košto natūralaus graikiško jogurto Tarkuota 1 citrinos žievelė ir sultys Žiupsnelis smulkiosios jūros druskos
Citrusinių vaisių sirupas: 125 g. smulkiojo cukraus 125 ml. vandens Plonai lupta 1 citrinos žievelė ir sultys Plonai lupta 1 apelsino žievelė ir sultys 1 šaukštelis apelsinų žiedų vandens (arba rožių vandens)
Veiksmai :
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių celsijaus temperatūros. APskritą 23-25 cm. skersmens kepimo formą išimamu dugnu ištepkite sviestu, įtieskite iš kepimo popieriaus iškirptą apskritimą. Elektriniu plakikliu plakite kiaušinių trynius su cukrumi, kol gausite balkšvą kremo tirštumo masę. Suberkite sijotus miltus ir atsargiai išmaišykite. Sudėkite jogurtą, citrinos žievelę, supilkite citrinos sultis ir dar kartą gerai išmaišykite. Kitame dideliame švariame dubenyje iki standžių putų išplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Dideliu metaliniu šaukštu pamažu įmaišykite juos į pyrago tešlą. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą ir išlyginkite paviršių. Orkaitėje kepkite 50-60 minučių, kol pyragas iškils ir viršus gelsvai parus. Ar pyragas iškepė, patikrinkite į vidurį įsmeigdami medinį smeigtuką. Jis neturėtų būti aplipęs tešla. Pyragą palikite formoje, kol visiškai atvės. Vėsdamas jis šiek tiek suslūgs. Kol pyragas kepa, paruoškite citrusinių vaisių sirupą. Visus produktus sudėkite į puodą ir užvirkite. Sumažinę kaitrą virkite apie 7-10 minučių, kol trečdalis skysčio išgaruos, o likęs bus panašus į sirupą. Atvėsinkite ir supilkite į serviravimo indelį. Pyragą išverskite į didelę lėkštę arba ant specialaus stovo ir viršų apliekite citrusinių vaisių sirupu. Jei norite, patiekite su grietinėle (30 proc.) arba tirštu jogurtu.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2011.10.14, 22:48 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Skaniausios cinamonininės bandelės Mielės 100 g * Pienas 2 stikl. * Rudasis cukrus 1 stikl. * Smulkintas kardamonas 1 arbat. šaukštel. * Kiaušiniai 2 vnt. * Miltai 4 stikl. * Druska 5 g * Rudasis cukrus įdarui 0 stikl. * Cinamonas 2 arbat. šaukštel. * Vanilinis cukrus 1 arbat. šaukštel. * Kiaušinis patepimui 1 vnt. * Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Gaminimas..:
Pirma, paruošiame tešlą: mieles ištriname su keliais šaukštais cukraus, kol pasidarys skystimas. Pašildyti pieną, kurį supilti į mieles. Pamaišyti ir berti 2 stiklines miltų, įmušti po kiaušinį, išmaišyti. Masę uždengti maistine plėvele, keliais rankšluosčiais ir palikti valandai pakilti. Kai tešla pakils, suberti likusias 2 stiklines miltų, druską, smulkintą kardamoną. Tada išlydyti 150 g. margarino VILNIUS kepiniams, kurį sumaišyti su cukrumi, supilti į tešlą ir gerai išmaišyti. Tada tešlą minkyti, o jei labai limpa, patepti aliejumi. Vėl palikti 15 min. pakilti. Pakilus gerai nusivalyti stalą, ištepti jį margarinu VILNIUS kepiniams ir paimti apie trečdalį tešlos. Ją iškočiojame ant stalo į nelabai storą stačiakampį, ant kurio tepame įdarui skirtą išlydytą margariną, pabarstome mišiniu, padarytu sumaišius cukrų, cinamoną ir vanilę. Tada lakštą sukame į volelio formą. Gautą “dešrą” supjaustome nedidelėmis riekutėmis, nes jos kepdamos iškils. Jų viršų patepame kiaušiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Bandeles sudedame ant sviestinio popieriaus ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10 – 15 min., vis patikrinant ar nesvyla. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2012.09.10, 21:45 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Kulinarijos pamokėlė: KAIP IŠKEPTI PURŲ BISKVITĄ
Purus, švelnus, burnoje tirpstantis biskvitas – tikras skanumėlis. Pertepusi jį vaisių bei uogų tyrėmis ir plakta grietinėle, iš tokio netruksite ir gardžiausią tortą iškepti, ir vieno kąsnio pyragaičius paruošti. Taigi keletas patarimų, kaip iškepti kuo puresnį biskvitą.
Įvairiomis proporcijomis biskvitai kepami iš miltų, cukraus ir kiaušinių. Kuo geriau išplaksite kiaušinius ir kuo daugiau oro burbuliukų bus tešloje, tuo kepinys bus puresnis. Biskvitus galima kepti dviem būdais: atskyrus baltymą nuo trynio (tai būtina padaryti itin kruopščiai) ir atskirai juos išplakus arba iš karto plakant visą kiaušinį. Antruoju atveju kiaušinis su cukrumi irgi plakamas taip pat kruopščiai ir ilgai (iki 8 min.). Dar yra receptų, kuriuose biskvitai kepami su sviestu. Pasak konditerių, jie būna sunkesni, drėgnesni ir labiau primena pyragą.
Klasikinis biskvitas kepamas tik iš aukščiausios rūšies būtinai baltų miltų ir smulkaus arba miltelinio cukraus, kuris puikiai „sukimba“ su baltymais, todėl jie būna standesni ir juos lengviau išplakti. Tik atminkite, kad cukrus po truputėlį į baltymus beriamas ne iš karto, o juos kiek paplakus iki lengvų putų. Svarbu baltymus labai gerai išplakti (apvertus dubenį plakinys turi laikytis, o ne kristi), antraip jie bus per lengvi ir subėrus miltus sukris. O štai renkantis kiaušinius verta žinoti, kad labai šviežių kiaušinių baltymus išplakti sunkiau, tačiau jeigu kiaušinis bus ilgėliau pastovėjęs, sunkiai atskirsite baltymą nuo trynio. Todėl ieškokite aukso viduriuko arba kelias dienas pastovėjusio kiaušinio. Tiesa, prieš atskirdama trynius nuo baltymų, nepamirškite kruopščiai nuplauti kiaušinių, kad neliktų bakterijų.
[b]Kokie pagardai tinka
Kad geriau iškiltų, į biskvitą dažnai beriama kepimo miltelių, nors profesionalai tikina, jog tešla puikiai iškyla ir labai gerai išplakus kiaušinius. Niekada neprašausite pro šalį biskvitą skanindama vanile, nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir sultimis, kurios ne tik aromatizuoja gaminį, bet ir pilamos į baltymus, kad šie geriau išsiplaktų. Nelygu receptas, į biskvito tešlą galima įmaišyti aguonų, maltų riešutų, cinamono arba pikantiško skonio uogienių (į šviesaus biskvito tešlą – šviesesnių pagardų, į tamsaus – tamsesnių). Tik tuomet beriama mažiau cukraus ir daugiau kepimo miltelių. Tamsus biskvitas kepamas su kakava, į jį galima šliūkštelėti lašelį romo. Kad biskvitas būtų trapesnis, kartais miltai per pusę maišomi su krakmolu.
Konditerijos meistrų patarimai
♦ Tinkamiausios proporcijos geram biskvitui – vienam kiaušiniui reikia šaukšto miltų ir šaukšto cukraus. Jeigu jų padauginsite, kepinys bus kietesnis ir sunkesnis. ♦ Kad tešloje neliktų gumuliukų, miltus būtina persijoti ir berti į tešlą po šaukštą. ♦ Maišydama į tešlą baltymus, jokiu būdu nesukrėskite viso kiekio – baltymus įsukite palengva, labai atsargiai šaukštu kabindama iš apačios į viršų, o ne intensyviai maišydama. ♦ Dėl skonio atspalvių į biskvito tešlą patartina būtinai įberti žiupsnelį druskos. ♦ Maišant biskvitą svarbu žinoti, kad produktai turi būti panašios temperatūros, todėl kiaušinius iš šaldytuvo išimkite prieš kelias valandas – jie turi sušilti iki kambario temperatūros. ♦ Biskvitą dėkite tik į gerai įkaitintą, maždaug 180 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepdama jokiu būdu nevarstykite durelių, kitaip biskvitas subliūkš. Jeigu jūsų orkaitėje yra ventiliatorius, remiantis konditerių rekomendacijomis, jo verčiau nejungti. ♦ Pildama biskvitą į formą, užpildykite tik 2/3 jos tūrio – turi likti vietos kepiniui pakilti. Formą į orkaitę dėkite labai atsargiai, kad kruopščiai paruošta puri tešla nesukristų. ♦ Iškepusį biskvitą svarbu tinkamai, t. y. po truputėlį atvėsinti. Jeigu dar karštą iš karto išlupsite iš kepimo skardos, labai tikėtina, kad biskvitas subliūkš. Todėl verčiau palaukite, kol biskvitas lėtai atvės iki kambario temperatūros, ir tik tada ruoškite iš jo tortus ar pyragaičius. Atminkite, kad biskvitą būtina kuo greičiau suvartoti – šviežias jis būna tik kelias dienas. ♦ Jeigu kepsite biskvitą tortui su pertepimu, geriausia tešlą padalyti į dvi vienodo dydžio skardas – nereikės vargti perpjaunant. ♦ Į tešlą bersite maltų riešutų arba kakavos miltelių? Tada dėkite mažiau miltų. ♦ Vienu kartu galite iškepti ir du biskvitus – labai gerai atvėsusį vieną galėsite suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į orkaitę.
Kaip žinoti, ar biskvitas iškepė
Pirmiausia kepamą biskvitą atidžiai apžiūrėkite – tinkamai iškeptas, jis neturi būti nei parudęs, nei apkepęs, nei apdžiūvęs. Jeigu biskvitas pakeitė spalvą ir jo krašteliai apdžiūvo, vadinasi, perkepė ir nieko gera iš jo neparuošite – praradęs elastingumą, jis trupės, bus prastesnio skonio. Ką daryti, jei pagal kepimo laiką matote, kad biskvitas dar turėtų kepti (įprastai biskvitas kepamas apie pusvalandį), tačiau jo viršus apskrudo? Palengva praverkite orkaitės dureles ir pridenkite viršų kepimo popieriumi arba folija.[/b]
Šaltinis: http://www.15min.lt/ji24....5rSXJEY
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Pirmadienis, 2012.09.10, 21:45 |
Atsijungęs |
| |