>
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga




Pagrindinis | Registracija | Prisijungti




[=""> Naujausios žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gyvenimas aplink mus » Mūsų buitis » Patarimai (įvairūs buitiniai patarimai)
Patarimai
Aukse Data: Šeštadienis, 2011.02.05, 20:18 | Žinutė # 1


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Gobeleninių baldų priežiūra

Dėmės. Kuo greičiau pulkite valyti dėmę! Skubėkite! Laikas – ne Jūsų sąjungininkas. Kuo mažiau dėmė įsigers į gobeleną - tuo lengviau bus ją išvalyti. Išsiliejusį skystį kuo skubiau sugerkite tualetiniu popieriumi, popieriniu rankšluosčiu, medvilniniu audiniu, kempine ar panašiai. Jokiu būdu stipriai netrinkite, nes ištampysite audinį ir liks raukšlės.

Jei galite – apverskite kėdę ar sofą aukštyn kojomis – kad tik kuo mažiau įsigertų išsiliejęs skystis. Arba – staigiai traukite į dienos šviesą dulkių siurblį, labai gerai tam tinka plaunamieji siurbliai, kurie nebijo skysčių. Įvertinkite riziką – paptrastai 100 gr raudono vyno ar kavos siurbliui sveikatos nesugadins, pačiu blogiausiu atveju dulkių siurblį išmesite ir už 200 litų nusipirksite naują; pakeisti sofos gobeleną – užims laiko ir, priklausomai nuo gobeleno rūšies, kainuos tarp 400 ir kelių tūkstančių litų.

Susiraskite dėmių valiklį. Išbandykite jo poveikį nematomoje gobeleno vietoje. Ne visi valikliai gali būti tinkami Jūsų gobelenui. Gal būt Jūsų baldo gobelenas turi etiketę, kur nurodyta kuom ir kaip tą gobeleną valyti. Tik įsitikinę, kad turimas valiklis negadina Jūsų gobeleno – pradėkite baldo gelbejimo operaciją. Jei valiklis netinkamas – rizikuojate vietoje dėmės turėti šviesią išblukusią ‘’plikę’’. Geriausia naudoti valiklį, kuris gerai putoja. Valiklio putos, panašiai kaip vandenilio peroksidas išvalo žaizdą, išvalo dėmes iš gobeleno.

Užpilkite ar užpurkškite valiklį ant dėmės. Paimkite dantų šepetuką ir sukamais judesiais valykite dėmę. Susidaro putos. Nuvalykite putas su mentele (kartono gabalu, peilio ašmenimis ar panašiai). Jei reikia - pakartokite procedūrą dar sykį. Ir tik tada valiklio perteklių nuvalykite tualetiniu popieriumi, popieriniu rankšluosčiu ar medvilniniu audiniu, nuplaukite šiltu ir truputį muilinu vandeniu.

Jei turite plaunantį siurblį – būtinai jį panaudokite. Nelygu kokia yra plaunančio siurblio konstrukcija – galima galima valančią priemonę pilti į tam skirtą siurblio bakelį, arba ant dėmės paviršiaus.

Jei putos nepadeda – naudokite specialius dėmių valiklius, turinčius stipresnės veikliosios medžiagos. Bet! Būtinai išbandykite valiklio poveikį nematomoje gobeleno vietoje.

Jei ir tas nepadeda – bandykite, jei galite, nuvilkti gobeleną nuo baldo ir nunešti į cheminę valyklą arba išsikviesti specialią valytojų tarnybą pas save į namus.

Jei ir valykla nepadeda - tada yra senas geras būdas, vadinamas žirklėmis. Atsargiai apveskite dėmės kontūrą markeriu ir iškirpkite žirklėmis. Jūsų problema bus išspręsta.

Nerizikuokite gobeleną skalbti su skalbimo mašina, netgi prie žemų temperatūrų – galite sugadinti; gobelenas gali susitraukti arba, atvirkščiai – išsitampyti.

Išvalytą vietą reikia išdžiovinti. Geriausias džiūvimas – natūralus. Jokiu būdu nenaudokite plaukų feno ar lygintuvo.

Liaudies išmintis. Gerus rezultatus duoda druska – pabandykite ant dėmės užberti žiubsnelį druskos.Tas padės išimti riebalų, kraujo, vyno dėmes. Jei dėmę sukėlęs skystis jau susigėrė į gobeleną – naudokite maksimaliai sūrų vandenį. Po to – praplaukite šiltu vandeniu o dar geriau (jei turite) – su plaunančiu siurbliu.

Norint atgaivinti gobeleno spalvą ir suteikti jam ryškumo – pavalykite skuduru, suvilgytu silpname acto vandeniniame tirpale.

Pelėsis. Pelėsis – tai grybelis, kurį praktiškai labai sunku išnaikinti. Pelėsis dažnai persmelkia ne tik gobeleną, bet ir esančius sluoksnius po juo. Ką daryti? Pirmiausia reikia pašalinti pačią pelėsį sukėlusią priežastį – drėgmę, ventiliacijos nebuvimą (pvz baldas buvo ilgą laiką laikomas polietileniniame įpakavime, šiltai ir dar prieš įpakuojant gavo drėgmės), fizinį kontktą su pelėsiu paveikta medžiaga, etc. Jei pelėsis įsimetęs gilesniuose baldo sluoksniuose – reikia jį iš ten išvalyti ir kruopščiai sluoksnis po sluoksnio išdezinfekuoti antipelėsiniais preparatais. Atminkite – daugelis tokių medžiagų yra nuodingos, todėl giluminio supelijimo atveju geriausia išeitis – baldą išmesti.

Jei supelijo tik gobelenas – tada lengviau. Sudrėkinkite gobeleną actu arba citrinos sultimis ir lygintuvu supelijusią vietą lyginkite per drėgną medžiagą. Po to gobeleną gerai išplaukite.

Jei baldas vėl pateks į šiltas ir drėgnas sąlygas - didelė tikimybė, kad pelėsis atsinaujins. Beliks pasinaudoti aukščiau aprašytu žirklių metodu.

Profilaktika - geriausi vaistai prieš susirgimus!

Valyti bus daug lengviau, jei ką tik nupirktus baldus apipurkškite specialiomis audinių apsauginėmis priemonėmis. Apsauginės priemonės sudaro ant gobeleno paviršiaus plėvelę, nepralaidžią riebalams, nešvarumams ir kitokioms dėmėms, taip pat vandeniui.

Kaip pasirinkti gobeleną?

Pirmiausiai žmonės renkasi pagal paprastą schemą - patinka / nepatinka.

Atkreipkite dėmesį – ar audinys tamposi, ar atsisėdus ant sofos lieka įdubos. Pabandykite audinį paimti už priešingų kampų ir patempti įstrižai. Jei yra liekamoji deformacija – audinys yra prastos kokybės.

Spalvos. Minkštų baldų, kuriuos naudosite intensyviai, be to jei turite naminių gyvūnų ar būrį išdykusių vaikų - gobeleną geriau pasirinkti tamsesnių spalvų. Jei baldą naudosite retai, pvz svečių kambaryje, audinys gali būti šviesių spalvų.

Miegamojo sofos audinys turi būti natūralaus pluošto, austinis, tankesnio pynimo, kad neišsigulėtų.

Pasirūpinkite, kad audinys būtų su neteplumo apdaila.

Paklauskite pardavėjos / dar geriau, kad ji turėtų audinio kokybės sertifikatą. Pažiūrėkite koks yra Martindeilo skaičius (matuojamas ciklais arba apsukomis ir nusako audinio atsparumą dilimui). Kuo didesnis skaičius – tuo audinys yra atsparesnis. Jei skaičius žemesnis už 12.000 – prieš Jus prastas gobelenas. Viešose vietose tarnaujantys baldai turi turėti ne mažiau kaip 25.000 ciklų.

Sužinokite apie spalvos atsparumą šviesai (saulei) ir valymui. Šis rodiklis turi būti ne mažesnis kaip 4 balai.

Jei Jums pasiseks – audinio charakteristikoje rasite ‘’pilingo’’ skaičių. Šis rodiklis apibūdina audinio atsparumą pūkelių pumpurų susidarymui dėl dėvėjimosi. Šis rodiklis baldiniams audiniams turi būti ne mažesnis kaip 4 balai.

Natūralių medžiagų audiniai paprastai būna prastesnių charakteristikų, negu sintetiniai. Žinokite tai.

Atsijungęs
Aukse Data: Šeštadienis, 2011.02.05, 20:21 | Žinutė # 2


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Lauko baldų priežiūra

* Stenkitės laikyti lauko baldus po stogu. Nors lauko baldai paprastai būna sukonstruoti taip, kad būtų atsparūs drėgmei ir lietui, tačiau mūsų atmosfera nėra švari ir nešvarumai kartu su krituliais patenka ant baldų paviršiaus. Vienas kitas lietus – nebaisu, tačiau po kokio mėnesio pastebėsite, kad baldai pajuodavo. Vadinasi - apaugo nešvarumais.

* Tokiu atveju geriausios priemonės – paprastas vanduo, ūkinis muilas ir skuduras. Be abejo, yra daug specializuotų valymo priemonių, bet – kam mėtyti pinigus? Tik tuo atveju, jei skuduras ir muilas nepadeda – atverkite piniginę spec valymo priemonėms (nemaišykite valymo ir priežiūros priemonių – jos , be abejo, yra skirtingos). Dar vienas paprastas valymo būdas – aukšto spaudimo vandens aparatas. Tik su juo reikia atsargiai elgtis – jei turite galingą aparatą – su stipria vandens srove galite sulaužyti baldus, ypač jei jie pinti iš ratano.

* Žiemai baldus įneškite į sausą patalpą. Gali būti šalta, nesvarbu, kad temperatūra gali nukristi žemiau nulio. Drėgmė, o ne šaltis yra baldų priešas. Netgi, jei per sausa – lauko baldo mediena gali sutrūkinėti.

* Taip pat svarbu, kad patalpa būtų gerai ventiliuojama. Būkite tikri, kad Jūsų baldai yra sausi, nesumeskite šlapių baldų į krūvą – jie gali pradėti pelyti. O išnaikinti pelėsį – labia sunku, praktiškai neįmanoma. Taip pat nedenkite lauko baldų polietilenu ar panašiomis medžiagomis – bus tik blogiau. Daug geriau, kad oras laisvai pasiektų baldą.

* Jei įsimetė pelėsis – naudokite specialias pelėsį užmušančias priemones. Paprastai tai yra atskiestas nuodas, kuris įsiskverbia į medį ir nunuodija pelėsį / grybelį. Pirmiausia - gerai nuvalykite / nuveiskite supelijusį paviršių. Ištepkite pelėsį naikinančia priemone baldą kelis kartus, tegu priemonė kuo giliau įsigeria į medį. Jei supelijęs nedidelis plotelis - tepkite tik supelijusią vietą, viso baldo paviršiaus tepti nereikia. Palaukite kokias 24 valandas, nenaudokite baldo iš karto po apdirbimo. Vėliau – būtinai sausai nuvalykite paviršių, juk nenorite sėdėti ar liesti užnuodytą paviršių?

* Jei Jūsų lauko baldai mediniai – kokius 2 … 4 kartus per sezoną patikrinkite konstrukcijos suveržimus. Medis reaguoja į oro permainas, plečiasi ar traukiasi, todėl sausuoju periodu gali būti, kad medvaržčiai ar varžtai atsipalaiduos, konstrukcija pradės klibėti.

* Lauko baldų metalinės dalys paprastai daromos iš atmosferos poveikiams atsparaus metalo (nerūdijančio plieno, gali būti iš žalvario), tačiau, jei bandėte sutaupyti ir įsigijote pigesnius baldus – metalinės detalės bus pagamintos iš rūdijančio plonai galvanizuoto plieno. Todėl reikia tokias detales periodiškai (kas mėnesį) sausai nuvalydi (išdžiovinti) ir sutepti tepalu. Taip pat, prieš padedant baldus žiemoti į sandėliuką – padenkite metalines detales tepalu.

* Nepakenks, jei prieš žiemą medines lauko baldų detales padengsite specialiomis priežiūros priemonėmis.

* Atminkite, kad negalima maišyti priežiūros priemonių. Jei turite tiko baldų – paviršių impregnuokite tik tiko aliejumi, jei ąžuolinius baldus – ąžuolui skirtu aliejumi. Pušį – tik pušiai skirtomis priemonėmis. Jokiu būdu nemaišykite. Kitaip – paviršių gali išmušti baltomis dėmėmis.

* Naujai pirkti baldai. Pirmiausiai – nuvalykite baldus nuo dulkių ir kitokių gamyklinių apnašų. Nors gamyklos ir padengia baldus impregnavimo medžiagomis, tačiau nuo gamybos iki kol baldas pasiekė Jus praeina kokie 6 .. 9 mėnesiai ir impregnavimo medžiaga jau būna susigėrusi į paviršių. Papildomas paviršiaus impregnavimas prieš pradedant baldo eksploataciją – tikrai nepakenks.

* Visada (!) tepkite priežiūros priemones tik ant sausų paviršių! Kitaip Jūsų darbas ir pinigai bus paleisti vėjais, o rezultatas – niekinis.

* Jei norite pirkti laku dengtus lauko baldus – būkite tikri, kad yra panaudotas kokybiškas lakas. Jei fabrikas bandė sutaupyti ir panaudojo nitro-celiuliozinį (liaudyje vadinamą NC laką) – šio lako paviršius pro mikroskopą atrodo, kaip medicininio binto paviršius. Drėgmė pro tokią apsaugą lengvai pasiekia baldo paviršių. Jei tokiu laku dengiama kelis sykius – tai tas pats, kas bandyti baldą apsaugoti nuo drėgmės uždedant kelis binto sluoksnius. Nepadės! Ir dar. Lauko baldų, stalų paviršiai paprastai daromi iš lentučių. Taip yra, kad, kai drėgna, lentutės galėtų plėstis, o kai sausa – galėtų trauktis. Atkreipkite dėmesį, kad būtų bent 4.. 5 mm tarpeliai tarp lentučių. Tada – Jūs vizualiai nepastebėsite medienos plėtimosi ar traukimosi. Taip pat, jei nebus tarpų tarp lentučių – drėgmė, patekusi į tarpelį, iš ten neišgaruos / nenuvarvės ir Jūsų baldas greitai pradės pūti. Ir dar. Turi būti lakuotos tik 3 paviršiaus pusės, apatinė lentutės pusė paliekama neapdirbta. Taip yra, kad, drėgmė, kuri vienaip ar kitaip patenka į medieną, galėtų lengvai iš ten išgaruoti. Jei lentutė bus uždaryta laku iš visų 4-ių pusių –drėgmė neturės kelio, kaip pasišalinti iš medžio ir tokis baldas greitai supus. Neturėkite iliuzijų, kad laku galite apsaugoti medį – vis tiek drėgmė ras kelią į vidų per subraižymus, sumušimus ar tiesiog nekokybišką dangą.

Atsijungęs
INDRE-VENE Data: Pirmadienis, 2011.02.07, 18:53 | Žinutė # 3
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.03.24

Grupė: VIP lankytojas
Lygis:
Žinutės: 2040
Apdovanojimai: 35
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už aktyvumą forume Už dalyvavimą konkurse... Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Verta demesio informacija 27 26
Atsijungęs
grandma Data: Pirmadienis, 2011.02.07, 23:49 | Žinutė # 4
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2498
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
pritariu

Atsijungęs
Gilė Data: Pirmadienis, 2011.05.23, 19:34 | Žinutė # 5
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.06.16

Grupė: Artimas
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 1194
Apdovanojimai: 37
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Už artumą Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
Buities patarimai

1. Sunkiai rakinasi spynos? Tereikia vidun įkratyti smulkinto grafito.
Jokių aliejų ar alyvų - riebalai sujungia dulkes, ir nuo to spynos
užanka.

2. Jei pas jus mėgsta užsukti skruzdėlytės, toje vietoje, kur jos
išlenda, pabarstykite cinamono. Namai pakvips, bet vabalėlių - nė
kvapo :)

3. Muses ir uodus atbaidys baziliko kvapas. Auginkite vazone ant
palangės - ir šviežių prieskonių turėsite, ir jokių uodų kambariuose
:)

4. Jei esate lauke, natūralios priemonės, atbaidančios uodus, yra
etilo spiritas (na taip, paprastas alkoholis) - patikrinkite atviras
kūno vietas ir leiskite nudžiūti; arba levandų aliejus - užteks po
lašelį ant riešų ir kaklo.

5. Erkes atbaido vanilės kvapas - jos ekstraktą maišykite per pusę su
vandeniu ir pašlakstykite drabužius.

6. Jei namuose krebžda pelytė, prireiks mėtų ekstrakto - užlašinkite
ten, kur nenorėtumėt, kad ji užsikabarotų

7. Nupirkus naują drabužį, kurį žadate nešioti kasdien ir ilgai
(paltas, švarkas), užlašinkite po lašelį skaidraus nagų lako toje
vietoje, kur prisiūtos sagos (išvirkščioje pusėje, be abejo) -
nereikės po kiek laiko persiūti sagų, jos neištrūks.

8. Baltus odinius batus, prieš padengdami baltu batų tepalu,
ištrinkite žalia perpjauta bulve arba etilo spiritu - tepalas laikysis
ilgiau.

9. Druskos dėmes nuo batų ir kelnių išimsite vandens ir acto mišiniu.

10. Džiovinti ir švieži prieskoniai yra puikus dalykas, tačiau
pirmieji greitai išsikvepia, o antrųjų ne visada rasi nusipirkti, arba
reikia auginti. Be abejo, jie laisvai gali būti pakeičiami vieni
kitais patiekaluose, tačiau ar žinojote, kad jei jau darkote receptą,
tai reiktų daryti santykiu 3 su 1, t.y. šviežių prieskonių turi būti
dedama tris kartus daugiau nei džiovintų, ir atvirkščiai.

11. Kiaušinius reikia laikyti šaldytuve storgaliais į viršų. Gal
žinojot, bet man tai naujiena :) Tuomet trynys išsilaiko centre,
kiaušiniai ilgiau būna geri, o verdant trynys irgi išlieka pačiame
centre.

12. Spintelėse, kuriose laikote miltų, kruopų, cukraus ir kitokias
panašias atsargas, ypač jei laikote jų daug , padėkite ir kelis lauro
lapelius - jų kvapas atbaidys vabalėlius, kurie mėgsta tokiose
atsargose apsigyventi.

13. Kai negali atsukti stiklainio dangtelio, reikia tik užsidėti
gumines pirštines, ir užteks vieno žingsnio.

14. Papuošalų dėžutėje kartu su visomis grožybėmis laikykite kreidos
gabalėlį - ji 'sutraukia' drėgmę, ir papuošalai netamsėja.

15. Vamzdžius galima atkimšti ir nenaudojant chemijos. Tereikia pirma
supilti vamzdin ketvirtį stiklinės sodos, o iš paskos - tiek pat acto.
Kai burbuliavimas liausis, kliūstelėkite ten pat kelis litrus
verdančio vandens


Atsijungęs
Aukse Data: Trečiadienis, 2012.05.16, 23:29 | Žinutė # 6


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
700 naudingų patarimų

Atsijungęs
grandma Data: Šeštadienis, 2012.05.26, 15:58 | Žinutė # 7
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2498
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių

Natūralūs aliejai grožiui ir sveikatai puoselėti naudojami jau tūkstantmečius. Manoma, jog aliejų naudojimo tradicijos kilusios iš senovės Indijos, Persijos bei Egipto. Tačiau Lietuvoje vos prieš kelis dešimtmečius sužinota, kad be rapsų ir saulėgrąžų aliejaus dar esama ir kitokių gamtos turtų. Dabar jau drąsiai išbandomi egzotiški argano, simondsijų, migdolų, avokadų aliejai, o be alyvuogių aliejaus daugelis šeimininkių net nebeįsivaizduoja savo virtuvės ir... grožio procedūrų.

Išsirinkti gerą ir kokybišką aliejų tikrai nėra lengva, todėl arba skaitykite etiketes, arba pirkite iš patikimų rankų. Svarbiausia įsitikinti: ar aliejus nerafinuotas tai yra neišvalytas cheminėmis medžiagomis. Toks dažnai būna drumstas, kvepiantis augalu, išlaikęs tikrąją spalvą, ir visas vertingąsias medžiagas.


Atsijungęs
PerfectSense Data: Sekmadienis, 2012.07.29, 06:11 | Žinutė # 8
Laukiamas narys

  (LT


Registracijos data 2012.07.29

Grupė: Narys
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Vilnius

Žinutės: 17
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už 10 žinučių
Ūkinis muilas ir jo "gerieji" darbai

*Plauti rankas (ypač tikdavo statybose
ir kitose nesvariose vietose kur paprastas muilas budavo bejėgis)
*Sutarkavus galima dėti į skalbimo
mašiną ar šiaip drabžius išsiplaut.
*Jai turit kokia dėmę kurios įprastos skabimo
priemonės neįveikia tai ūkinis muilas su tulžim visada padės. Įtrinkite
nešvarią vietą, palaikykite pora valandų ir praskalaukite.
*Muilas – vaistas! Jai gavote į aki,
ir nenorite, kad akis būtų mėlyna iš ryto tai patrinkite akį su ūkiniu
muilu ir per dvi dienas mėlynės kaip nebūta (kartais ir greiciau).
*Muilas – šampūnas. Girdėjau ne kartą
sakant, kad ūkinis muilas yra geriau uz betkokį šampūną, jie tampa stiprus
švelnūs ir blizgantys.
*Ir galiausia tokia didžiulė muilo plyta
gali tikrai praversti kaip savigynos priemonė. Įdedat muila i kojine ir
vuolia!!! Ginklas! (vaikai
nemeginkit to su draugais!!!)

147 p09049


Paskutinį kartą redaguota PerfectSense - Sekmadienis, 2012.07.29, 06:15
Atsijungęs
grandma Data: Trečiadienis, 2012.08.08, 22:03 | Žinutė # 9
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2498
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Quote (PerfectSense)
Įdedat muila i kojine ir

o...cia tai bent ginklas,uzvozus muilo gabalu kristu is koju tikrai...


Atsijungęs
edvinasum Data: Penktadienis, 2023.06.23, 09:33 | Žinutė # 10
Neabejingas narys

  (LT


Registracijos data 2023.06.23

Grupė: Narys
Lygis:
Žinutės: 32
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už 10 žinučių
ačiū, puikūs kasdienos patarimai, praverčia ir turint ofisą. mūsų pakeliami stalai dažnai valomi
Atsijungęs
karilekamo Data: Ketvirtadienis, 2023.07.27, 13:47 | Žinutė # 11
Laukiamas narys

  (LT


Registracijos data 2023.07.27

Grupė: Narys
Lygis:
Žinutės: 15
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už 10 žinučių
ačiū už idėjas kaip pavalyt, bet realiai galima tokį apšvietimą susiokurti kad nesimatys kad kažkokių netobulumų jūsų namai turi... pvz LED lemputės
Atsijungęs
Forumas » Gyvenimas aplink mus » Mūsų buitis » Patarimai (įvairūs buitiniai patarimai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Nuoširdžiausi sveikinimai šiandien švenčiantiems  gimtadienį

Forumo statistika
Atnaujintos temos Populiariausios temos Šiandien apsilankė Nauji nariai
  • kūdikio miego kokybė    
  • auto galios didinimas    
  • Popierius    
  • Vaikų kambarys    
  • power bankas    
  • vaikiška antklodė    
  • investavimas    
  • gražūs auto numerių rėmeliai    
  • Žaidimas 
  • "a la kavinukė" 
  • A la kavinuke 
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį 
  • Susipažinkime... 
  • Mūsų augintiniai 
  • Kas neaišku, rašykite čia 
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas 
  • Anekdotai 
  • Linksmieji vaizdeliai 
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Garbės lenta
    Pagal žinučių kiekį Pagal komentarų kiekį Pagal reputaciją Pagal lygį
  • Aukse (2754)
  • grandma (2498)
  • INDRE-VENE (2040)
  • Laurituke (1911)
  • sonyvega (1222)
  • Gilė (1194)
  • karpis (906)
  • laurintare (322)
  • sandrulia7 (299)
  • roze (262)
  • Aukse (164)
  • grandma (115)
  • INDRE-VENE (59)
  • sonyvega (24)
  • Svaja (22)
  • laurintare (15)
  • banginiukas2 (13)
  • Laurituke (9)
  • Erikatave (8)
  • roze (7)
  • Aukse (10)
  • Laurituke (5)
  • INDRE-VENE (5)
  • Atide (4)
  • sandrulia7 (3)
  • Gilė (3)
  • Aurelija (2)
  • Amforo (2)
  • ♥OhO♥ (1)
  • benitux (1)
  • Aukse grandma 
    INDRE-VENE Laurituke 
    sonyvega Gilė 
    karpis laurintare 
    sandrulia7 roze 
     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024 Svetainė veikia per ir