Rudenio gerybės
|
|
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:03 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Keliame vakavimo receptukus |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2009.08.05, 13:17 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
2stiklines.cukraus 2stiklines.acto 2saukstai druskos ats.1,5vandens Išvirti marinatą,pilti ant supjaustitų agurkų,palaikyti 15min.nupilti,vėl užvirti užpilti ir uždaryti.1.5 litru.Marinato užtenka maždaug 6 litriniams stiklainiams užpilti. |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.08.12, 14:20 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Radau kitame forume tokį receptuką agurkiukų, pabandžiau - patiko. Rekomenduoju ir jums... Paraugiau agurkus paprastai, su prieskoniais, druska ir užpilu šaltu vandeniu. Po kokių 3-4 dienų kai jau aprūgsta, išėmiau ir sudėjau į stiklainius, skystį, kuriame rūgo agurkai su visais prieskoniais užvirinau ir užpiliau ant agurkų, po to uždariau. Fantastiškai išsilaiko, skonis taip pat puikus. O agurkinė sriuba tiesiog pasakiška. Tas skystis užvIrdamas nelabai maloniai kvepia, bet po to agurkų nei kvapui, nei skoniui tai neatsiliepia. Visų pirma niekada neskubėkIT jų perdėti į stiklainius. Dėkit tik tada, kai jau gerokai aprūgę yra. Druskos dedu po 1 valgomą šaukštą (šiek tiek su kaupu) 1 litrui vandens. Jei ilgiau pastovės ir parugs tai tikrai nieko neatsitiks. Sėkmės konservuojant
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.13, 15:11 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
BUROKELIU SALOTOS SU PAPRIKA 2 kg. burokėlių, 750 gr. pomidorų, 250 gr. paprikos, 250 gr. svogūnų, 100 ml. acto 9%, cukraus, druskos, pipirų maltų, aliejaus. Išverdame burokėlius ir juos sutarkuojame. Paprikas ir svogūnus supjaustome šiaudeliais, pomidorus smulkiai supjaustome. Į metalinį puodą pilame aliejų ir jame kepiname svogūnus, po to suberiam papriką ir neužilgo pomidorus, dar truputi patroškiname. Galiausiai supilam virtus burokėlius, sudedame druską, cukrų, actą. Užvirinam ir ragaujame, ar ko netrūksta. Jei užtenka prieskonių, sudedame troškinį į paruoštus stiklainius, juos hermetiškai uždarom.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.13, 15:18 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
GRYBAI SU PUPELĖMIS IR POMIDORAIS: 1 kg grybų; 4 stiklinės virtų pupelių; 1 kg pomidorų; 3-4 svogūnai; stiklinė aliejaus; šaukštas maltų kmynų; druskos. Grybus virkite pasūdytame vandenyje tiek, kiek reikia pagal jų rūšį. Paskui išgriebkite ir nuvarvinkite. Nuluptus pomidorus supjaustykite skiltelėmis, svogūnus - griežinėliais. Į karštą aliejų iš pradžių suberkite svogūnų griežinėlius, o kai jie apkeps, sudėkite pomidorų skilteles ir 1-2 minutes patroškinkite. Visus produktus sukrėskite į dubenį, paskaninkite kmynais, pasūdykite ir sumaišykite, sudėkite į stiklainius ir kaitinkite: 1/2 l kaitinkite 25 minutes, 1 l - 35 minutes. Sandariai uždarykite. SKANAUS
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.08.20, 15:01 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Pasigaminau tokį padažą iš daržovių, žiemai bus pats tas. Jis labai panašus į parduotuvėje perkamą "UNCLE BEN" ar kaip ten tiksliai nežinau kaip parašyti. Tai vat: PADAŽAS IŠ CUKINIJŲ: 2 kg paruoštų cukinijų, 0,5 kg paprikų, 0,5 kg morkų, indelis konservuotų ananasų, 0,5 l pomidorų padažo, 200 g aliejaus, 200 g acto, 200 g cukraus, 1 v.š. druskos. Daržoves susmulkinti mažais kubeliais. Viską sukrėsti į puodą ir troškinti 45-50 min. Sudėti į paruoštus stiklainius ir sandariai uždaryti. Gaunasi lietuviškas "UNCLE BEN" padažas.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2009.09.02, 08:48 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
KONSERVUOTI KALAFIORAI Jau ir kalafiorų pasiruošiau žiemai.... Radau receptuką kitam forume, labai lengvai gaminama, pabandžiau, gražiai atrodo stiklainyje, o skonio kol kas nežinau, gaila atidaryti..... 1 ltr.vandens- 50 gr. druskos, 50 gr. cukraus, 2 šaukštai acto. Kalafioro galvutės išskirstomos, nuplaunamos po tekančiu vandeniu ir sudedamos į pasūdytą vandenį ( 1 ltr. vandens- 1 valg. š. druskos), laikoma pusę valandos. Po to dedama į verdantį vandenį, kuriame įdėta šaukštelis druskos ir 5 gr. citrinos rūgšties. Verdama 3 min. Žiedynai, išėmus iš verdančio vandens, tuoj pat dedami į šaltą vandenį. Po 5 min. jie dedami į stiklainius, užpilama verdančiu marinatu ir uždaromi. Į porą stiklainiukų dėl vaizdelio dar įdėjau kelis gabaliukus raudonos ir geltonos paprikos. Skanaus
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2009.10.08, 08:31 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Kadangi man privežė įvairiausių daržovių gausybę, tai vakar sugalvojau kaip pamažinti truputuką tą kiekį. Kelis stiklainiukus pasigaminau MORKŲ IKROS. 2 kg morkų (sumalti mėsmale), 1 kg. pomidorų (sumalti mėsmale), 3 vnt. paprikos (raudoną turėjau, sumalti), aliejus, cukrus, druska, česnakas, pipirai malti, actas. Visus prieskonius dėjau "iš akies", vis paragaudama. Pirmiausia į puodą sudėjau maltus pomidorus ir visus prieskonius, aliejų. Patroškinau, tada sudėjau paprikas maltas, morkas. Troškinau ilgai, turbūt apie 35-40 min. Būtinai reikia vis maišyti. Vis paragauju, ar užtenka prieskonių, jei ko trūksta, dadedu. Kas mėgsta aštriau, galima įdėti čili pipiriuko. Visą masę sudėti į paruoštus stiklainius ir užsukti. Labai skanu prie mėsos, o labiausia skanu prie žuvies. Skanaus.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.08.11, 23:31 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Marinuoti svogūnai Ingridientai: *500g svogūnų *1a.š. cukraus *0,5 a.š. druskos *50ml acto (galima keisti į citrinos sultis) *100ml vandens
Gaminimas: Svogūnus nulupame ir supjaustome pusžiedžiais. Vandenyje ištirpiname druską ir cukrų supilus actą išmaišome. Marinatą užpilame ant svogūnų ir parą palaikome šaldytuve.
Greitas marinavimo būdas: Ant pjaustytų svogūnų suberiame cukrų, druską, supilame actą ir visa tai užplikome verdančių vandeniu. Pakaks palaikyti keletą valandų. Jei prieš užplikydami svogūnus suspausime rankomis, kad išsiskirtų sultys, tai marinuot pakaks tik kol atvės marinatas.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Šeštadienis, 2011.08.13, 15:27 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VOVERAIČIŲ IKRA
Kątik suvekavau grybukus-voveraites. Pirmiausia jas išviriau. Tada per mėsmalę sumaliau. Į gilią keptuvę pilu aliejaus, porą galvučių svogūno supjaustau smulkiai, sudedu į aliejų, išvirtas dvi morkas sutarkuoju per burokinę tarką, sudedu į keptuvę. Kai truputį pakepa-sudedu sumaltas voveraites. Dedu druskos, pipirų maltų, lapelį lauro. Kai viskas sukepa, uždedu 2-3 šaukštus pomidorų padažo. Dar kiek pakepinu ir sukraunu į paruoštus stiklainius. Valgom prie keptos žuvies, dedu ant silkutės, dedu ant kepsniukų, o ir su duonos gabaliuku neblogas užkandis...
MARINUOTI RAUDONIKIAI IR BARAVYKAI
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Šeštadienis, 2011.08.13, 19:47 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) Valgom prie keptos žuvies, dedu ant silkutės, dedu ant kepsniukų, o ir su duonos gabaliuku neblogas užkandis... mmmm,kaip skanu !!!
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Sekmadienis, 2011.08.14, 01:25 | Žinutė # 12 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Gilė, žiemužė tau jau nebaisi ....tiek skanumynų prisigaminai Šaunuolė |
Atsijungęs |
| |
|
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2011.08.15, 11:09 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Na, toliau tęsiu savo daržovių atsargų ruošimą -
Cukinija Daržovių mišrainė Šparaginės pupelės
Receptukai patys paprasčiausi, jei reikės, parašysiu.
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Pirmadienis, 2011.08.15, 11:11 |
Atsijungęs |
| |
|