Auksės svetainė - kulinarija
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Iš serijos ''Vaikų gimtadienis" [2]
Iš serijos ''Kalėdos'' [10]
Iš serijos ''Helovynas'' [8]
Iš serijos ''Velykos'' [7]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • 756453  2017.01.22
  • Dijana7811  2017.01.19
  • maryteiskova  2017.01.18
  • lapakrite  2017.01.17
  • ASzivie  2017.01.14
  • linamiltenyte  2017.01.13
  • irenvika  2017.01.05
  • daiva11  2017.01.04
  • lickanarturas  2016.12.29
  • irenausa  2016.12.26

  • Narių statistika
    Iš viso
    6901
    Per mėnesį: 10
    Per savaitę: 3
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Šventiniai patiekalai » Iš serijos ''Kalėdos''

    Kalėdų pyragas
    Šalis: Anglija


    *675 g razinų (po 225 g juodųjų, geltonųjų ir paprastų razinų be kauliukų)   
    *225 g sviesto arba margarino, atšildyto   
    *225 g rudojo cukraus   
    *225 g miltų pyragams, persijotų   
    *100 g cukruotų vyšnių, supjaustytų   
    *0,5 stiklinės brendžio ir portveino mišinio   
    *4 dideli kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai)   
    *2 šaukšteliai vanilės ir migdolų ekstrakto (po 1 šaukštelį)   
    *1 šaukštelis kepimo miltelių
    *1 šaukštelis kvapiųjų pipirų 


    Papuošimas ir glajus:
    *550 g migdolų pastos, 2-3 šaukštai vandens   
    *225 g abrikosų džemo   
    *675 g cukraus pudros, persijotos   
    *3 kiaušinių baltymai   
    *1 šaukštas citrinų sulčių, 1 šaukštas glicerino   


    Pyragas

    Į dubenį sudėkite džiovintus vaisius, vyšnias, brendį, portveiną ir vanilės bei migdolų ekstraktus. Mirkykite per naktį.
    Įkaitinkite orkaitę iki 150°C. Riebalais ištepkite kvadratinę 20 cm arba apvalią 22.5 cm (9") pyrago formą ir išklokite ją kepimo popieriumi.
    Gerai sumaišykite sviestą arba margariną su ruduoju cukrumi. Suplakite kiaušinių trynius ir įmaišykite po truputį juos į sviesto mišinį. Sudėkite nusunktų džiovintų vaisių mišinį ir gerai išmaišykite.
    Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kvapiuosius pipirus. Supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
    Iki putų išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą. Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 2-2,5 valandos arba kol medinis pagaliukas įkištas netoli centro ištraukiamas švarus.
    Išimkite iš orkaitės ir prieš išimdami iš formos palaukite 30 minučių. Padėkite pyragą ant grotelių ir leiskite jam atvėsti.

    Glajus ir papuošimas

    Negiliame puode įkaitinkite džemą ir vandenį. Maišydami užvirkite ir pavirkite ant mažos ugnies, kol dalis skysčio išgaruos ir mišinys sutirštės. Ištepkite šiuo mišiniu pyragą.
    Ant darbinio paviršiaus pabarstyto cukrumi, iškočiokite 2/3 migdolų pastos į stačiakampį. Jo plotis turėtų atitikti pyrago aukštį, o ilgis - pyrago perimetrą. Ant stačiakampio padėkite pyragą ir uždenkite pyrago kraštus, spausdami kraštus, kad jie būtų sandarūs.
    Iš likusios pastos iškočiokite apskritimą arba kvadratą, tokio pat dydžio, kaip ir pyrago viršus. Uždėkite jį ant pyrago ir užsandarinkite kraštus aplink visą pyragą.
    Palikite 5-6 dienoms šiltame kambaryje, kad apdžiūtų.

    Glajaus gamyba
    Suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų.
    Įdėkite pusę miltinio cukraus ir maišykite mediniu šaukštu. Maišydami supilkite citrinos sultis, gliceriną ir likusį cukrų; plakite iki putų. Uždenkite indą drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kelioms valandoms taip, kad iš mišinio negalėtų išeiti oras. Jei būtina, glajui sutirštinti įdėkite dar truputį cukraus.
    Padenkite pyragą glajumi.
    Pyragą galite papuošti cukruotais vaisiais.

    Namų gamybos migdolų pasta
    *280 g sausų blanširuotų migdolų
    *20 šaukštų miltinio cukraus
    *10 šaukštų cukraus
    *1/4 puodelio kukurūzų sirupo (galima pakeisti medumi)
    *1 puodelis vandens

    Pagaminkite cukraus sirupą, į indą sudėdami vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą. Išmaišykite iki vientisos masės. Užvirkite ir pavirkite kelias sekundes. Leiskite atvėsti.
    Migdolus sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite juos iki miltų. Sudėkite miltinį cukrų. Vis ar veikiant virtuviniam kombainui, lėtais supilkite sirupą, kol mišinys taps pasta.
    Saugokite migdolų pastą sandariame inde. Jei ją saugosite ilgiau nei savaitę, laikykite pastą šaldytuve.
    Kategorija: Iš serijos ''Kalėdos'' | Įkelta: Aukse (2008.11.24)
    Peržiūra: 831
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1311
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017