Auksės svetainė - kulinarija
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Tortai, kepiniai [8]
Varškė ir jos gaminiai [6]
Desertai [8]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • Dijana7811  2017.01.19
  • maryteiskova  2017.01.18
  • lapakrite  2017.01.17
  • ASzivie  2017.01.14
  • linamiltenyte  2017.01.13
  • irenvika  2017.01.05
  • daiva11  2017.01.04
  • lickanarturas  2016.12.29
  • irenausa  2016.12.26
  • Eneta  2016.12.22

  • Narių statistika
    Iš viso
    6900
    Per mėnesį: 9
    Per savaitę: 3
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Saldieji patiekalai » Tortai, kepiniai

    Sluoksniuotas tešlos obuolių pyragas

    *500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
    *šaukštas cukraus pudros
    *1 kg obuolių
    *4 šaukštai cukraus
    *stiklinė obuolių sulčių
    *cinamono lazdelė
    *šaukštas krakmolo
    *500 ml grietinėlės
    *2 pakeliai vanilinio cukraus
    *melisų

    Marcipanams:
                      *50 g migdolų
                      *2 šaukštai cukraus
                      *šaukštas vandens
                      *šaukštelis acto
                      *šaukštas citrinos sulčių


    Paruoškite marcipanus:migdolus pakepinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite mėsmale.Iš cukraus ,vandens ir acto išvirkite sirupą(jis turi tįsti) ir truputį atvėsusį maišydami suberkite migdolus ir supilkite citrinų sultis.Iš šiek tiek atšildyto tešlos iškočiokite tris lakštus.Vieną apibarstykite cukraus pudra,kitus du aptepkite marcipanais,ir 10-15 min kepkite 200 laipsnių orkaitėje.Iš karštų lakštų išspauskite norimo dydžio skritulius.
    Obuolius nulupkite,perpjaukite į keturias dalis ir kiekvieną ketvirtį supjaustykite plonais skersiniais griežinėliais.Puošti paliktą obuolį neluptą supjaustykite skiltelėmis.
    Sutarkuokite apelsino žievelę ir išspauskite sultis.
    Sumaišykite obuolių sultis,cukrų,apelsino sultis ir žievelę,viską užvirkite.Į skystį sudėkite obuolio skilteles,indą nukelkite nuo ugnies ir 5 min palaikykite uždengtą.Paskui skilteles išgriebkite,o į patį skystį suberkite obuolių gabaliukus ir ant mažos ugnies 5 minutes pavirkite.
    Į obuolių košę supilkite truputyje vandens ištirpintą krakmolą,košę gerai išmaišykite ir ataušinkite.
    Greitinėlę su vaniliniu cukrumi išplakite iki standžių putų.Jei reikia,įberkite greitinėlės standiklio.
    Pyragą sluoksniuokite:marcipanais apteptas tešlos lakštas,pusė obuolių košės,trečdalis grietinėlės,vėl marcipaninis lakštas.likusi obuolių košė.trečdalis greitinėlė ir cukraus pudra barstytas lakštas.Pyragą papuoškite likusia grietinėle,obuolio skiltelėmis ir melisų lapeliais.

    Kategorija: Tortai, kepiniai | Įkelta: Aukse (2008.06.20)
    Peržiūra: 1420
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1311
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 905
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017