Sriubos
|
|
INDRE-VENE |
Data: Šeštadienis, 2009.11.21, 20:25 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Available for users only |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Sekmadienis, 2009.11.22, 11:17 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Available for users only |
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Šeštadienis, 2010.01.16, 05:02 | Žinutė # 3 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
A.Pilvelytės porų ir sūrio sriuba Dainininkė Aistė Pilvelytė siūlo pasigaminti porų ir sūrio sriubą. Reikia: •l vieno vidutinio dydžio poro, •l vienos nemažos svogūno galvutės, •l 100 gramų pievagrybių, •l pusės kilogramo jautienos (jei nemėgstate, tiks ir kiaulienos) faršo, •l 400 gramų lydyto sūrio. Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti griežinėliais, į puodą įpilti apie pusantros stiklinės vandens (jei norima skystesnės sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti šaukštą sultinio iš kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną, porus ir virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Per tą laiką faršą pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos ir jį sudėti į verdamus svogūnus, dar pripjaustyti grybų ir pavirti 5-10 min. Po to sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys. Labai skanu su pakepinta balta duona. |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2010.11.03, 19:22 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Šiandien išviriau savo mėgiamą sriubytę, siūlau receptuką ir jums... TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA Reikės: moliūgo (apie 0,5 kg., galima ir daugiau) 1 svogūno, 1 morkos, 2 vidutinių bulvių, petražolių, krapų, pipirų, druskos. Nuo gabaliuko vištos nuviriau sultinį kartu su smulkintomis bulvėmis ir prieskoniais. Keptuveje apkepinau kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Sudėjau į sultinį. Supjausčiau moliūgą kubeliais ir sudėjau į sultinį. Viską paverdam kol daržovės suminkštėja, blenderio pagalba viską sutryniau iki vientisos masės. Tikrai skani paprasta trinta moliūgo sriuba... Tiršta, geltona kaip saulė...
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2010.11.04, 20:47 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Barsciu sriuba:uzvirinam vandeni,kuriame virs sriuba,idedame supjaustytas bulvytes ir kai uzverda tuo skysciu uzpilame i keptuve sudetus tarkuotus burokelius,troskiname kol suminkstes,kitoje keptuveje apkepiname pjaustytus svogunus,tarkuotas morkytes,kai apkepa dedame i keptuve,kurioje troskinasi burokeliai ir dar patroskiname 10min.po to supilame i puoda,kur vire bulvytes,uzviriname ir dedame paruostus kukulius is farso,kai sriuba jau isvirusi iberiame pjaustytu krapu,kas megsta petrazoliu ir sjungiame,leidziame pastoveti5-10min.sia sriuba galima ruosti ir su desrelemis,taip pat labai skanu,galima fantazuoti...SKANAUS!!!Visus produktus dedu ne pagal gramus,o ant "akies"
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2010.11.04, 21:01 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Oi, grandma, kaip gundančiai skaitosi tavo barščių sriubytė... Labai įdomiai verdi, reikės kada pabandyti. O aš burokėlius virtus sudėjau į stiklainius su obuolių sultimis. Daug, labai daug stiklainių privekavau. Nes tuos pačius burokėlius ir salotom naudoju. Tai dabar tik atsinešu iš sandėluko, baigiant sriubai virti supilu į puodą ir kvit, sriuba gatava. Labai mėgstam į burokėlių sriubą verdant įmesti kelis džiovintus baravykiukus, labai skonis puikus.
|
Atsijungęs |
| |
|
INDRE-VENE |
Data: Penktadienis, 2010.11.05, 17:41 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Sriuba su koldunais 200g. mazu koldunu 1 raudonoji paprika 500ml sultinio 500ml pieno 1poras 80g tepamojo surelio 100ml grietineles 1saukstelis rozmarinu Uzvirkite sultini,sudekite saldytus koldunus,pavirkite kelias minutes.Sudekite griezineliais pjaustytus porus,juostelemis smulkinta paprika,supilkite piena ir grietinele,sudekite suri.Atsargiai maisykite,kad suris gerai issilyditu.Pagardinkite rozmarinais.Vietoj koldunu galite rinktis virtinukus be mesos. |
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Trečiadienis, 2011.03.23, 00:50 | Žinutė # 9 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Stano tailandietiška sriuba Reikės: - 2 šaukštelių šviežiai tarkuotos imbiero šaknies, - 1 arba 2 smulkiai kapotų (be sėklų) čili pipirų, - 2 šaukštų alyvuogių aliejaus (arba kubelio sviesto), - 1 litro daržovių sultinio, - 200 ml kokosų pieno, - 150-200 g išlukštentų tigrinių krevečių, - vienos vištienos krūtinėlės, - 0,5 kg pievagrybių (supjaustytų išilgai į 4 dalis), - dviejų stiebelių šviežios citrinžolės, - 1 citrinos tarkuotos žievelės, - nedidelės saujos ryžių makaronų, - pundelio svogūnų laiškų, - 2 šaukštelių žuvų padažo - kelių špinatų lapų papuošimui, - druskos, - maltų pipirų mišinio, - šviežių kalendrų lapelių. Gaminimas: Puode įkaitinkite aliejų, sudėkite čili pipirus, imbierą ir citrinžolę, kuri supjaustoma 3-5 mm storio įstrižais griežinėliais. Maišydami pakepinkite apie 1-2 minutes. Supilkite sultinį, sudėkite makaronus, uždenkite ir virkite ant nedidelės ugnies apie 15 minučių, kol išvirs makaronai. Sudedame vištieną ir grybus, verdame tol, kol išvirs vištiena - apie 5 minutes. Dėl aštrumo sulaužomi ir įmetami keli džiovinti čili pipiriukai (arba valgantieji galės įsidėti jų patys), palaukiame porą trejetą minučių. Sudėkite krevetes, įmaišykite kokosų pieną, kapotus svogūnų laiškus ir pavirkite apie 2-3 minutes, tik tiek, kol sušils krevetės. Sudedame tarkuotą citrinos žievelę. Jei sriuba atrodo tirštoka, įpilkite dar šiek tiek vandens. Įberkite truputį druskos. Šią sriubą galima virti ir be vištienos ir grybų, vien su krevetėmis. Įpiltą į lėkštę sriubą pabarstykite maltais pipirais, kapotais šviežių kalendrų lapeliais. Kalendra suteikia ypatingą aromatą ir skonį. Papuošiame šviežiais špinatų lapeliais. Skanaus! |
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Ketvirtadienis, 2011.03.24, 21:20 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
O, siaube, kiek ingridientų sriubai... Skaniausia sriuba- barščiai - 3,4 vidutinio dydžio burokėlius nuskusti žievutę ir į puodą, kelis kiaulienos šonkauliukus, šaukštelį druskos ir verdam. Kai burokėliai išverda, ataušinam, burokine tarkute sutarkuojam ir atgal į puodą, užverdam ir barščiai gatavi - sveika ir skanu. Valgyti su bulvėmis, virtomis su marškinėliais, o į barščius įsidėti grietinės pagal skonį. (tai mano vyro receptas)
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2011.03.25, 02:57 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
skaniausia sriuba agurku ismirkyti perlines kruopas,po to verdam kartu su bulvytem,po to pakepinam morkytes su svoguniukais,dedam truputi sviestuko,druskytes ir viska i puoda ir tuojau dedam pjaustytus kubeliais marinuotus agurkelius,truputi pavirinam ir isjugiam,dedame krapiuku ir leidziam pailseti,valgom su grietine,na skanumelis tiesiog WOW!!!
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.07.25, 15:21 | Žinutė # 12 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Baltarusiski saltibarsciai Sudėtinės dalys: Rūgštynės, 500 gramų Agurkai, 1 vienetas Svogūnai, laiškai, 50 gramų Kiaušiniai, virtas, 1 vienetas Grietinė, 80 gramų Cukrus, 1 šaukštas Druska, pagal skonį Juodieji pipirai, pagal skonį Krapai, smulkinti, 1 šaukštas Gaminimas: Rūgštynės perrenkamos, nupjaustomi kotai, nuplaunamos, išverdamos pasūdytame arba sultinyje ir atšaldomos. Svogūnų laiškai, ir baltymas supjaustoma ir su per sietą tryniu į sriubą. Po to įberiama cukraus, druskos ir pipirų. Prieš paduodant, į sriubą įdedama grietinės ir įberiama krapų.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Antradienis, 2011.07.26, 20:05 | Žinutė # 13 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Saldi braškių sriuba Sudėtinės dalys: Braškės, 500 gramų Cukrus, rudasis, 6 šaukštai Mėta, lapeliai, saujos Gaminimas: Braškes nuplauti, sumaišyti su cukrumi. Keletą lapelių palikti papuošimui, sudėti į braškių masę ir viską sutrinti su mikseriu. sriubą į indelius, papuošti mėtos lapeliais. Karštomis vasaros braškių sriuba - skrandžiui.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.07.28, 14:47 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Vengriška žuvienė Sudėtis: žuvis: gėlavandenė (karpiai, lydekos, šamai), 1 kg svogūnai: 1 vnt. paprika: 2 vnt. pomidorai: 2, 3 vnt. česnakai: 3-4 skiltelės paprika: aitrioji, šviežia, 1 vnt. vanduo: 2, 3 l (atsižvelgiant į tai, kokio tirštumo pageidaujama) lauras: 1 lapelis juodieji pipirai: (nemalti) žiupsnelis aliejus: geras šaukštas druska paprika: smulkiai malta (pagal skonį) Gaminimas:
Susmulkinkite svogūną, česnako skilteles ir aitriąją papriką. Saldžiąsias paprikas ir pomidorus supjaustykite griežinėliais. Į puodą įpilkite šaukštą aliejaus, sudėkite visus supjaustytus produktus,
pagardinkite malta paprika ir maišydami patroškinkite (apie 5–8 minutes).
Pasūdykite ir supilkite vandenį. Kai šis užvirs, sumeskite gabalais supjaustytas žuvis, laurų lapą ir juoduosius pipirus. Kartais pamaišydami virkite, kol žuvys suminkštės.
Patiekite su grietine ir šviežia duona.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Šeštadienis, 2011.08.20, 21:51 | Žinutė # 15 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Norvegiška žuvienė Jums prireiks :
1.700 g žuvies filė 2.1 l mėsos sultinio 3.30 g aliejaus 4.5 bulvės 5.1 stiklinė sauso baltojo vyno 6.2 svogūnai 7.1 poras lauro lapo, druskos skiltelė česnako kvapniųjų pipirų
Veiksmai :
Pakaitintame aliejuje troškinkite smulkiai supjaustytus svogūnus, porą, česnaką. Ant jų užpilkite karštą mėsos sultinį su kavapniaisiais pipirais. Sudėkite į keturias dalis supjaustytas bulves, lauro lapą, uždenkite ir virkite apie 20 minučių. Pasūdykite. Pavirinę sudėkite smulkiais gabaliukais supjaustytą žuvies filė. Virkite ant silpnos ugnies. Galiausiai supilkite vyną. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |