Paukštiena
|
|
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.02.02, 09:04 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VIŠTOS BLAUZDELĖS SLUOKSNIUOTOJE TEŠLOJE Vištos blauzdelės, sluoksniuota tešla (Mantingos), česnakas, pomidoras, fermentinis sūris. prieskoniai. Šviežias vištienos blauzdeles įtrinti turimais/mėgstamais prieskoniais (aš pasiruošiau iš vakaro). Sluoksniuotą tešlą pakočioti ploniau, supjaustyti juostelėmis. Prieš kepant kiekvienai blauzdelei po odele pakišau po truputuką česnako, plonai pjaustyto pomidoro gabaliuką ir ploną juostelę sūrio fermentinio. Tada kiekvieną blauzdelę apvyniojau sluoskniuotos tešlos juostele (apibintavau), sudėjau į kepimo indą, patepiau plaktu kiaušiniu ir į orkaitę. Kepiau apie 50 min. Jei apvirtos blauzdelės, tai užtenka trumpesnio laiko kepimui. Patarimas: Prieš kepant patartina truputuką apvirti blauzdeles, nes ilgiau kepant per daug sukepa sluoksniuota tešla. Nuotrauka pasiskolinta iš rusiškos svetainės.
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Trečiadienis, 2011.02.02, 19:55 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Šaunus receptas, būtinai išmeginsiu, juo labiau, kad man reikia valgyti paukštieną, o aš ją nelabai mėgstu...
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.02.02, 22:28 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
sonyvega, o aš labai mėgstu paukštieną, galėčiau kasdien valgyti. O ir receptukų įvairiausių yra su šita mėsyte, kartais paeksperimentuoju...
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.03, 16:56 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
sonyvega, o tu man parašyk receptuką, kur rasti tokį vyrą, kuris gamintų pietus man?... Tikriausia per vėlai užduodu tokį klausimą, nes jau baigiu nugyvent gyvenimėlį su nemokančiu gaminti maistą ir nenorinčiu sukiotis apie puodus
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.03, 17:52 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VIŠTIENOS SUKTINUKAI (nuotraukos ne mano) Vištienos file, Fermentinis sūris, Pomidoras, Majonezas, Prieskoniai File išilgai atpjauti, lengvai pamušti arba tiesiog pirštais palyginti, kad išeitų kepsniuko pavidalo gabaliukas. Pabarstyti prieskoniais, patepti majonezu, uždėti gabaliuką pomidoro ir fermentinio sūrio. Susukti paruoštą file au įdaru, susmeigti smeigtuku. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepti 200 temperatūroje apie pusvalandį. Pabandykit.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2011.02.04, 10:10 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VIŠTOS KRŪTINĖLĖ SU ŠONINE Vištienos file, fermentinis sūris, šoninė, plonai supjaustyta (karšto rūkymo) česnakas, prieskonai, druska Vištienos file perpjauti į dvi dalis. Kiekvienoje dalyje įpjauti "kišenę", įdėti ten gabaliuką sūrio ir gerai užspausti, kad neiškristų sūris. Šituos ruošinius pavolioti mėgstamuose prieskoniuose su česnaku smulkintu, jei reikia-druska ir kiekvieną gabaliuką apvynioti juostele šoninės. Sudėti į aliejumi pateptą kepimo indą ir kepti jau įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Valgėme su ryžiais ir morkų salotomis. Skanu
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2011.02.04, 11:14 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
PATYS PAPRASČIAUSI VIŠTIENOS KOTLETUKAI Vištienos file, majonezas, kiaušinis, prieskoniai, krakmolas, aliejus kepimui. Vištienos file supjaustome smulkiais gabaliukais, uždedame majonezą (nedaug...) ir išmaišome. Dedame į šaldytuvą ir ten paliekame apie 2 val. arba mažiau marinuotis (aš tai užmarinavau iš ryto, o kepiau pietums). Išėmus iš šaldytuvo įmušame kiaušinį, druskos (jei reikia), prieskonius ir porą šaukštų krakmolo. Tešla turi gautis tiršta. Viską gerai išmaišome ir kepame blynų pavidalo kepsniukus. Šaukštu dedame į įkaitintą keptuvę ir iš abiejų pusių kepame po 2-3 minutes. SKANAUS!!!
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2011.02.07, 09:42 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
PAUKŠTIENOS IR ŠONINĖS ŠULINUKAI Vištienos file, karšto rūkymo šoninė, grybai, svogūnas, ferm.sūris, prieskoniai, druska, majonezas. Plonai juostelėmis susipjaustau šoninę ir vištienos file. Vištieną truputuką pabarstau prieskoniais. Iš šoninės ir vištienos file susuku šulinukus. Pasikepinu grybus (naudojau pačių rinktus miško grybus) su svogūnu, ir prikraunu į tuos šulinukus. Sutvirtinu smeigtukais, kad neprasižiotų. Fermentinį sūrį sutarkuoju, sumaišau su majonezu ir uždedu ant šulinukų. Kepti, kol gražiai apkeps, apie 25 min. Tai mūsų vakar dienos pietūs. Skanaus
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2011.02.07, 19:03 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
sonyvega, dėl skonio juk nesiginčijama, ar ne? Daug kas nemėgsta grybų. Mes labai mėgstam ir grybauti, ir grybus valgyti. Bet grybai turi būti pačių rinkti, prisidžiovinau baravykų nemažą maišelį. Vat ir naudojam po truputį, jau vien pagalvojus apie barščius su džiovintais baravykais seilė tįsta...
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2011.04.15, 16:42 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
VIŠTIENOS KRŪTINĖLIŲ VĖRINUKAI ANT IEŠMO Vištienos file pjaunu išilgai, kad iš vienos krūtinėlės gautusi 4 muštinukai. Kiekvieną gabaliuką gerai pamušu, tada pamarinuoju (apie 1 val.) su citrinos sultimis, pipirais, česnaku ir kariu. Čia kiekviena šeimininkė gali naudoti pagal savo nuožiūrą marinavimui skirtus produktus. Ant kiekvieno vištienos gabaliuko dedu ploną gabaliuką rūkyto kumpio (karšto rūkymo). Susuku tokius vyniotinukus, sutvirtinu smeigtukais, dedu į foliją ir vėl į šaldytuvą kol man jų prireiks. Prieš kepant kiekvieną tą vyniotinuką supjaustau atskirais gabaliukais, kiekvieną mauname ant medinio iešmelio šašlykams, ištraukiu smeigtukus ir kepu keptuvėje kol gražiai apkeps arba orkaitėje. Į lėkštę galima dėti su iešmeliais arba nuimti nuo jų.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Antradienis, 2011.09.20, 21:05 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Aštrūs vištienos gabalėliai su medumi: Sudėtis:
1 šviežias čili pipiras, 1 šaukštelis čili prieskonių, 1 šaukštelis šviežio, sutarkuoto imbiero, 1 sutarkuota laimo žievelė, 600 g vištos krūtinėlės file, 4 šaukštai aliejaus, 1 šaukštas šviežios kalendros lapelių, 2 šaukštai sojų padažo, 3,5 šaukšto medaus.
Sumaišyti šviežią čili, čili miltelius, sutarkuotus imbierą ir laimo žievelę. Gerai išmaišyti produktus. Mišiniu įtrinti supjaustytą vištieną ir palaikyti bent 2 val., kad prieskonių skonis ir aromatas įsigertų į vištieną. Inde įkaitinti pusę aliejaus. Į įkaitusį aliejų sudėti pusę vištienos ir kepti 10 min. pastoviai vartant. Išimti ją iš indo ir nuvarvinti ant servetėlės. Tą patį pakartoti su likusia mėsa.
Iškepus visą vištieną, į indą suberti šviežią kalendrą ir apkepti ją ant didelės ugnies apie 30 sek., nuolat maišant. Po to vėl į indą sudėti pakeptą vištieną, sumaišyti su kalendra ir apkepti dar 1 min.
Į mėsą supilti sojos padažą bei medų ir kepti 1 min. nuolat maišant.
Vištieną patiekti karštą su ryžiais.
|
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Šeštadienis, 2012.05.05, 16:44 | Žinutė # 12 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
Trys kalėdinio viščiuko receptai |
Atsijungęs |
| |
karpis |
Data: Šeštadienis, 2012.05.05, 17:21 | Žinutė # 13 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.06
Grupė: Forumo prižiūrėtojas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 906
| |
Trys kalėdiniai vyrukai
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2012.05.07, 19:24 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (karpis) Trys kalėdiniai vyrukai
|
Atsijungęs |
| |