Bulvės
|
|
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.08.25, 16:50 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
BULVINĖ PICA
4 didelės bulvės, 2 pomidorai, 100-150 gr. mėsos virtos (aš turėjau keptos paukštienos), 1 kiaušinis, grietinė arba majonezas, 2 valg.šaukštai miltų, 50-100 gr. fermentinio sūrio, druska, pipirai malti, žalumynai, aliejus kepimui.
Bulves sutarkavau stambia (burokine) tarka, įmušiau kiaušinį, žiupsnelį druskos, pipiriuko, sudėjau miltus, viską gerai išmaišiau. Visą tą masę sudėjau į keptuvę su aliejumi kaip vieną blyną ir kepiau iš vienos pusės apie 10 min. Blyną apverčiau kita puse, o apkepintą pusę aptepiau majonezu (galima ir grietine), sudėjau supjaustytus pomidorus, paukštieną susmulkintą, žalumynus (krapus, petražoles), viršų pabarsčiau tarkuotu ferm. sūriu, uždengiau dangčiu ir dar kepiau apie 10 min. Mums buvo skanu. Pabandykit, gal patiks...
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Ketvirtadienis, 2011.08.25, 20:32 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Nu, duodi, pica iš bulvių Aš darau kažką panašaus, bet formuoju kaip kotletus, į vidurį įdedu gabalėlį sūrio, apkepu iš abiejų pusių, valgau su padažėliu(lydytas sviestas su grietinėle)...
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2011.08.26, 11:05 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
KEPTOS BULVĖS
Rusiškam forume radau idėją, išbandžiau. Labai patiko.
5 bulvės (arba tiek, kiek jūs suvalgote), 5 arbat.šaukšteliai sviesto, 5 riekutės fermentinio sūrio, druska, pipirai pagal skonį, krapai.
Nuskustas bulves nupjauti nedidelį gabaliuką taip, kad būtų galima jas pastatyti. Bulves per visą jos ilgį supjaustyti vertikaliai, bet ne iki galo (palikti apie 1 cm neįpjauta). Pasūdyti, pabarstyti pipiriukais, uždėti arb.šaukštelį sviesto. Jei kas mėgsta, galima įdėti ir česnakiuko. Man tai patinka su česnaku. Sustatyti bulves į kepimo indą, uždėti po riekutę fermentinio sūrio. Įkaitinti orkaitę iki 180 oC ir kepti apie 45-50 min. kol bulvės iškeps. I6keptas bulvytes pabarstyti krapais.
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Penktadienis, 2011.08.26, 20:18 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Esu bulvinė nė dienos be bulvės... Būtinai išbandysiu receptuką. Gile, ačiukas
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Penktadienis, 2011.08.26, 21:15 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Quote (Gilė) KEPTOS BULVĖS
Rusiškam forume radau idėją, išbandžiau. Labai patiko.
5 bulvės (arba tiek, kiek jūs suvalgote), 5 arbat.šaukšteliai sviesto, 5 riekutės fermentinio sūrio, druska, pipirai pagal skonį, krapai.
Nuskustas bulves nupjauti nedidelį gabaliuką taip, kad būtų galima jas pastatyti. Bulves per visą jos ilgį supjaustyti vertikaliai, bet ne iki galo (palikti apie 1 cm neįpjauta). Pasūdyti, pabarstyti pipiriukais, uždėti arb.šaukštelį sviesto. Jei kas mėgsta, galima įdėti ir česnakiuko. Man tai patinka su česnaku. Sustatyti bulves į kepimo indą, uždėti po riekutę fermentinio sūrio. Įkaitinti orkaitę iki 180 oC ir kepti apie 45-50 min. kol bulvės iškeps. I6keptas bulvytes pabarstyti krapais. vau mėgstu bulves išmėginsiu būtinai labai ačiū
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Šeštadienis, 2011.08.27, 02:10 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
nera skaniau keptu bulviu su rukytais lasinukais ir svogunais niam niam niam
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2011.10.14, 16:44 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Idarytos bulves 6 didelių bulvių, 3 šaukštų alyvuogių aliejaus, 1 kiaušinio, 15 g sviesto, 150 g fermentinio sūrio, 125 ml grietinės, 2 šaukštelių garstyčių miltelių, 2 šaukštelių smulkintų svogūnų laiškų, skiltelės česnako, druskos, pipirų, 125 g rūkyto kiaulienos kumpio, 125 g mažų pievagrybių, tabasko padažo. Paruošimas Bulves švariai nuplauti tekančiu vandeniu trinant šepetėliu. Patepti aliejumi, sudėti ant grotelių ir kepti apie 45 min. iki 180° C įkaitintoje orkaitėje. Iškepusias perpjauti išilgai pusiau, išskobti šaukšteliu minkštimą. Bulvių minkštimą sudėti į dubenį, įmušti kiaušinį, sudėti sviestą, tarkuotą sūrį, grietinę, suberti garstyčias, smulkintus svogūnų laiškus ir kapotą česnaką. Pasūdyti, pabarstyti pipirais ir gerai išmaišyti. Likusiame aliejuje pakepinti šiaudeliais supjaustytą kiaulienos kumpį, plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius. Pagardinti tabasko padažu, pasūdyti, pabarstyti pipirais ir išmaišyti. Pakepintus kumpį ir grybus sudėti į bulvių košę, išmaišyti. Mase įdaryti išskobtas bulves. Dėti į skardą ir kepti 10-15 min. iki 1800C įkaitintoje orkaitėje. Patiekti pabarsčius svogūnų laiškais.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.11.07, 00:37 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Itališki bulvių virtinukai Gnocchi 800 g bulvių, 130 g kvietinių miltų, 1 kiaušinio, šviežių bazilikų lapelių, 1/3 stikl. anakardžių riešutų, 4 valg. šaukšt. parmezano sūrio, 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus, žiupsnelio maltų muskatų, pagal skonį druskos, pipirų. Išvirkite bulves su lupenomis. Nukoškite, truputį ataušinkite, nulupkite ir sutrinkite elektriniu trintuvu. Į bulvių masę berkite dalį miltų, įmuškite kiaušinį ir minkykite vis pridėdami miltų, kol tešla nelips prie rankų, bet miltų nepadauginkite.
Tešlą pagardinkite muskatu, druska, pipirais ir dar kartą gerai išmaišykite. Imkite po nedidelį gabalėlį tešlos ir ant miltais pabarstyto stalo voliokite pailgus 1-2 cm storio ritinėlius. Ritinėlius supjaustykite 1-2 cm ilgio gabalėliais ir leiskite jiems apdžiūti-palikite ant stalo 30 minučių.
Per tą laiką paruoškite padažą. Bazilikų lapelius, anakardžių riešutus, tarkuotą parmezaną berkite į gilų indą, įpilkite aliejaus, pabarstykite druskos ir viską susmulkinkite elektriniu trintuvu. Tada dėkite virtinukus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių (2-3 minutes). Virtinukus išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir patiekite su padažu.
Itališkas patiekalas paruoštas!
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Penktadienis, 2012.09.07, 19:19 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Mūsų vakarienė - BULVINIAI "LEPEŠKIUKAI" dar kitaip - BULVINIAI ŠVILPIKAI
Nežinau proporcijų švilpikams, dedu viską "iš akies"
Bulvės, miltai, aliejus kepimui, druska, pipiriukai arba kokius mėgstate prieskonius.
Bulves išvirti, sutrinti į košę. Atvėsinti, dėti miltus, druską, pipiriukus, Iš gautos masės daryti blyniukus (kokie kam patinka - didesni ar mažesni) ir kepti aliejuje, kol apskrus. Padažas koks kam patinka - grietinė+sviestas+prieskoniai, spirgučiai+svogunas+grietinė. Skanaus
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Penktadienis, 2012.09.07, 21:16 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2012.09.10, 09:22 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) BULVINIAI ŠVILPIKAI ai kaip skanu
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2012.09.12, 18:23 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
BULVIŲ-CUKINIJOS-POMIDORŲ APKEPAS
bulves, cukinija, pomidorai, keptos paukštienos ketvirtis, du kiaušiniai, stiklinė pieno, prieskoniai, petražolės Produktų kiekiai priklauso nuo jūsų, vieni nori, kad būtų daugiau bulvių, kiti - kad daugiau pomidorų...
Kepimo indą patepti sviestu. Bulves nuskutu, supjaustau blyneliais, kloju į kepimo indą. Cukiniją supjaustau blyneliais ir kloju ant bulvių. Paukštieną supjaustau gabaliukais ir kloju ant cukinijos. Pomidorus blynelius taip pat ant paukštienos kloju. Kiaušinius suplaku, dedu prieskonius, pilu pieną.Visą tą mišinį pilu į kepimo indą. Kepti apie puse valandos 200 oC, po pusvalandžio kepimo indą uždengti folija ir kepti dar 20 min. 180 oC. Iškeptą pabarstyti smulkintom petražolėm. SKANAUS
|
Atsijungęs |
| |