Tortas
|
|
grandma |
Data: Trečiadienis, 2011.09.07, 20:36 | Žinutė # 16 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) o ten putų polistirolis as irgi maniau,kad vidurys valgomas
|
Atsijungęs |
| |
kristine |
Data: Ketvirtadienis, 2011.09.08, 09:37 | Žinutė # 17 |
Ištikimas
Registracijos data 2009.12.21
Grupė: Lankytojas Lygis:
Miestas:pasvalys
Žinutės: 59
Apdovanojimai: 0 Lytis: Moteris
Įvertinimas
| |
gal ir negerai įkėliau tik pamaniau kad tinka nes tai naminis darbas ir į tortą panašus,norėjau kelti prie dovanų pakavimo,bet suabejojau,kitąkart būsiu atidesnė |
Atsijungęs |
| |
Aukse |
Data: Ketvirtadienis, 2011.09.08, 10:08 | Žinutė # 18 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
o aš galvojau, jog tortas ''suklijuotas'' iš saldainių |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.09.08, 10:51 | Žinutė # 19 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Viskas gerai kristine, kaip ten bebūtų, jis yra TORTAS
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Ketvirtadienis, 2011.09.08, 11:08 | Žinutė # 20 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
aš supratau jog apklijuotas saldainiais kažkas,daug kas dabar užsiima tais saldainukų tortų,medelių gamyba,mano forume yra irgi mergikės labai gražiai daro užsiima tuom
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Trečiadienis, 2011.09.21, 00:31 | Žinutė # 21 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Sudėtinės dalys: Sausainiai, pakelis, 1 vienetas Sviestas, 75 gramai Varškė, pakeliai, 2 vienetai Grietinėlė, 200 mililitrų Jogurtas, 125 mililitrai Želatina, 18 gramų Pienas, 75 mililitrai Želė, skirtingų skonių, pakeliai, 2 vienetai Cukrus, 100 gramų Gaminimas: reikės 1 pakelio želė papuošimui kvapų esencijos.
Paruosiu 2 spalvų želė, stingti. Sausainius sutrupinu, sviestą išlydau ir sumaišau su sausainiais. formą iškloju kepimo popieriumi, kraštus patepu aliejumi. Sausainių vienodai iškloju formos dugną, suspaudžiu ir į šaldytuvą, kad sustingtų. užmerkiu želatiną. Varškę, cukrų ir jogurtą išmaišau mikseriu. Želatiną užkaitinu kad būtų skysta, kad neužvirtų, nestings. Plakdama į varškės masę pilu maža želatiną. Išplaku grietinėlę ir atsargiai įmaišau į varškę. Dviejų spalvų želė gabaliukais ir įmaišau į masę. Viską sukrečiu į formą ir į šaldytuvą stingti. Papuošimui ištirpinu želę, palieku atauštų, būtų šalta, tada pilti torto viršaus. į varškės masę dėti mėlynių, braškių, žemuogių, aviečių, konservuotų persikų, vienu žodžiu, tuo dera.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Sekmadienis, 2011.09.25, 13:24 | Žinutė # 22 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
mano tortas keptas is dvieju receptu,as nuspredziau torta iskepti savaip: teslai: 1stikline cukraus 50g, galima ir daugiau,sviesto 2kiausiniai 2sauksteliai kepimo milteliu 2stiklines miltu 0,5 stiklines pieno kiausinius issukame su cukrumi,labai svarbu,kad cukrus istirptu visiskai, sukti reikia mediniu saukstu toliau pasildau piena su sviestu kartu ir viska gerai ismaisau po to beriu kepimo miltelius ir miltus,vel reikia gerai ismaisyti jei tesla per kieta ar per skysta labai lengva ja reguliuoti pienu arba iberiant daugiau miltu, skarda,aisku apvalia,istepti sviestu ir supilti mase, kepti 175laipsniu temperaturoje aisku netriuksmauti kol kepa,o kai iskepa tegul truputi pailsi po to perpjaunu i dvi dalis ir pertepu: 400g varskes,nesvarbu liesa ar riebi, 200ml.grietineles 125ml riebesnio jogurto 18g zelatino 75g pieno,100g cukraus 1 pakeli zele,tai gaunasi,jei neklystu 0.5l vandens zele reikia pasiruosti truputi anksciau ir uzmergti zelatina nedideliame kiekyje vandens ruosiam pertepima: varske,cukru ir jogurta maisyti mikseriu uzkaisti ir truputi pasildyti zelatina,jokiu budu neuzvirinti,nes nestings ir atsargiai palengva maisant pilti i varske toliau isplakti grietinele ir taip pat palengva pilti i varske atsargiai maisyti kai viskas paruosta tepti viena laksta deti ant virsaus kita ir taip pat pertepti galima ir daugiau lakstu kepti atitinkamai reguliuojant ingredientus galima paruosta zele supjausti gabaliukais ideti i varskes mase,o zele gali buti keliu spalvu,cia jusu fantazijos reikalas tai va isteptus lakstus dedu i saldytva 3-4 valandom,ir seku uzmirkyta zele, kad nebutu per kieta arba per skysta ir tada pilu ant torto ir dedu spjaustytas braskytes, o cia taip pat jus galite deti ka tik norite ir zele gali buti bet kokios spalvos as zele spalva derinu prie vaisiu kai virsus sutvarkytas dedate i saldytuva ir laukiate kol pilnai sustings zele.SKANAUS!
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.11.07, 00:51 | Žinutė # 23 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Lengvas, gaivus tortas Jums reikės avižinių sausainių 300 gr. jogurto 200 gr. kondensuoto pieno 100 ml. pakelis želė (gali būti įvairaus skonio) rikotos sūrio (galima pasigaminti namuose)* 300 gr. sviesto 100 gr. uogų (braškių, mėlynių arba kokių turite) vandens 100 ml. varškės 180 gr. želatinos 30 gr. Paruošimas
Sausainius susmulkinti (sutrinti su "blenderiu") ir sumaišyti su lydytu sviestu. Kepimo formą iškloti (formavau dugną su bulvių grūstuve, o kraštus su šaukštu) sausainių mase ir dėti kepti į 180 C orkaitę 10-15 min. Jogurtą, rikota , varškę (sutrintą), kondensuotą pieną viską išplakti iki vientisos masės. Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į paruoštą masę.Užpilti ant paruošto sausainių pado (atvėsinto) ir dėti į šaldytuvą 2-3 val. Išėmus papuošti braškėmis ir apšlakstyti želė (iš anksto paruošti kaip parašyta ant pakelio), kad priliptų braškės ir vėl statyti į šaldytuvą 2-3 val.
* - Rikotos sūrio gaminimas: Paimate 1 litrą kefyro pakelyje (riebumo 2,5%), įdedate jį į šaldiklį kelioms valandoms, kol visai sušals. Aš tai laikiau per naktį. Sušalusį kefyro pakelį perpjauti ir išimti sušalusį produktą, jį įdėti į dvigubą marlę, užrišti ir pakabinti virš kriauklės, kad išvarvėtų skystis. Ir viskas - sūris pagamintas. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |