200 g baltojo šokolado 4 valg. šaukštų sviesto 2 kiaušinių 1 stiklinės cukraus 1 arb. š. vanilinio cukraus 500 ml riebios grietinėlės
Pertepimui ir papuošimui:
300 g įvairių uogų 300 g vaisių (apelsinų, kivių) 300 g juodojo šokolado 100 ml vaisių sulčių
Gaminimas:
1. Užmaišykite tešlą. Baltymus išplakite, po truputį suberkite cukrų ir supilkite trynius. Suberkite miltus ir supilkite gesintą sodą. Tešlą supilkite į kepimo formą. Kepkite orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 35 min.
2. Pagaminkite kremą. Šokoladą ir sviestą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu. Grietinėlę gerai išplakite. Baltymus išplakite, suberkite cukrų, vanilinį cukrų, trynius, ištirpintą šokoladą ir grietinėlę. Viską išmaišykite.
3. Iškepusį paplotį ataušinkite ir perpjaukite išilgai į du papločius, apliekite vaisių sultimis ir pertepkite dalimi kremo, uždėkite antrą paplotį. Viršų aptepkite kremu, išdėliokite supjaustytus vaisius ir uogas ir įdėkite į šaldytuvą 4 valandoms.
4. Šokoladą ištirpinkite inde, įdėtame į kitą indą su šildomu vandeniu ir užpilkite ant kepimo popieriaus. Palaukite, kol sustings ir supjaustykite stačiakampiais. Šokolado stačiakampiais apdėliokite torto kraštus, perriškite juostele.
gile,torto pagrindas padarytas iš putų polistirolio,tada apvyniotas folija,o ant viršaus klijuoti karštais klijais saldainiai,sunaudota šiam tortui 1,5kg saldainių