Silkė
|
|
INDRE-VENE |
Data: Sekmadienis, 2009.11.22, 10:54 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Silkė su marinatu 4 silkių filė, 2 kietai virti kiaušiniai, po 1 valg. šaukšta smulkiai supjaustytų krapų,petražolių ir svogunlaiškių. 2 valg. šaukštai acto, 1valg. šaukštas aliejaus, žiupsnelis cukraus. Silkių filė dėti į silkinę,užberti mažyčiais kubeliais supjaustytus kiaušinius,žalumynus. Iš kitų komponentų pagaminti marinatą ir užpilti silkes. |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2010.12.17, 17:15 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Apkepinti griežinėliais supjaustytus svogunus su morkytėm, pomidorų pastą ir užpilti silkutę...paprasta ir skanu
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Penktadienis, 2010.12.17, 19:54 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Artėja Kūčios ir be silkutės niekaip neapsieisim... bet po Kūčių jau ir Kalėdos, kai norisi skaniai ir visko valgyti. Todėl prieš šventes visada perku kg. silpnai sūdytos silkės be galvų (mano šeimyna, kai susirenka visi, sudaro 7 žmonės). Silkutę sutvarkiusi (nuimu nuo kaulų, nulupu) užpilu marinatu, kurį iš anksto pasiruošiu. Kūčioms silkutė kukli - tik su sėmenų aliejumi ir svogūniukais, o Kalėdoms ar Naujųjų sutiktuvėms paruošiu kelis variantus. 1 - pakepinu saulėgražas su svogūnu ir užpilu supjaustytą silkę - super skanu; 2 supjaustau silkę, dedu į gilesnę lėkštę, ant viršaus užpilu majonezą, ant jo užbarstau smulkiai supjaustytą trynį viename krašte, baltymą kitame, o per viduriuką susmulkintą žalumą, dažniausiai tai svogūnų laiškai; 3 - standartinis užpilas - kepti svogūnai su kečiupu. Ir vis tik svarbiausia tai, kad pati namuose išmarinuoju silkę, ji gaunasi švelni ir tikrai skani, visi namiškiai ją puikiai sudoroja
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Šeštadienis, 2010.12.18, 11:33 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Silke,ant ananaso girežinėlių 4 silkių filė 0,5 poro, 7 kons. ananasų griežinėliai, 3-4 šaukštai majonezo, 7 pomidorėliai (maži), žalių petražolių šakelių. Silkės filė supjaustyti mažais gabalėliais ir sudėti į dubenį.Suberti supjaustytą porą, (3-4 marinuotų) agurko kubelius, įdėti majonezą ir išmaišyti. Į lėkštę sudėti ananaso griežinėlius, ant jų lygiomis dalimis dėti silkių salotas ir papuošti pomidorėliais bei petražolių šakelėmis. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Šeštadienis, 2010.12.18, 11:34 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Silkių salotos su pupelėmis 400 g. silkiu, 300 g virtų bulvių, 200 g pupelių, 1obuolys, 1 svogūnas, 1 raugintas agurkas, 1 šaukštas garstyčių, 6 šaukštai aliejaus, cukraus, druskos, acto, pipirų, petražolių. Silkę išmirkykite ir nulupkite, išimkite kaulus ir supjaustykite mažais gabalėliais.Svogūną, bulves, agurką ir obuolį taip pat supjaustykite kubeliais.Viską dailiais sluoksniais sudėkite į dubenį ir užpilkite PADAŽU iš aliejaus,garstyčių, cukraus, druskos, acto, sukapotų petražolių ir pipirų.Salotų nemaišykite, galite papuošti paskrudintomis rudųjų garstyčių sėklomis. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Šeštadienis, 2010.12.18, 11:38 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Silkė su slyvomis ir graikiškais riešutais Reikės vienos silkės file, geros saujos džiovintų slyvų, geros saujos gliaudytų graikiškų riešutų, 5-6 skiltelių česnako ir gero šaukšto majonezo. Silkes sujausčius gabaliukais sudėti į indo dugną, o ant jų dailiai uždėti supjaustytų ruoželiaus slyvų, pasmulkintų graikiškų riešutų, smulkiai supjaustyto česnako ir majonezo mišinį. Proporcijos priklauso nuo skonio ir nuo galimybių. Įdėjus daugiau česnako bus aštriau. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Šeštadienis, 2010.12.18, 12:02 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
ŽIEMOS GĖLĖ 7 koncervuotų ananasų griežinėliai 4 silkių filė 0,5 poro 3-4 marinuoti agurkai 3 šaukštai majonezo 7 maži pomidorėliai žalių petražolių lapelių Silkių filė supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudedame i dubenį. suberiame poro griežinėlius, agurkų kubelius, idedame majonezo ir išmaišome. Į lėkstę dedame ananasų griežinėlius, ant jų dedame silkių salotas ir papuošiame pomidorėliais bei petrazolių šakelėmis. |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.07.27, 14:44 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
SILKĖ SU DŽIOVINTAIS OBUOLIUKAIS
Perku silkę su galva, išimu kaulus, nulupu, jei labai sūri-pamirkinu. Pasimerkiu kelias saujas džiovintų obuoliukų, didelis svogūnas, nedidelė morka (virta), aliejus.
Silkę supjaustau juostelėmis ir sudedu į silkinę. Obuoliukus jau išmirkintus supjaustau juostelėmis. Svogūną pakepinu ant aliejaus, tada morkytę labai smulkiai pjaustytą sudedu, obuoliukus ir viską pakepinu. Prieskonius dedu pagal skonį, labai mėgstu kalendrą maltą, jos būtinai truputuką dedu, o pipiriukai ir druska irgi jei reikia įdedu. Tik jei silkė sūri, tai nepadauginkit. Galima dėti ir pomidorų padažo baigiant kepinti, bet aš jo nededu, jis obuoliukų skonį paslepia. Ataušintą padažą sudedu ant silkės ir - SKANAUS!!!
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Trečiadienis, 2011.07.27, 18:29 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Quote (INDRE-VENE) ŽIEMOS GĖLĖ mmm...kaip skaniai reiks mėginti dėkui merginos kad dalinatės rastais receptukais
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Trečiadienis, 2011.07.27, 19:50 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Na mergikės, aš nesu iš tų gurmanų, ir nesvarbu, kokie vaisiai guli šalia, na nebent citrina susvogūnėliu . Perku silkę visą su galva ir tik tuomet, kai ją pauostau, o pagal kvapą suprantu, ar ji šviežia. Parsinešusi išvalau, išimu kauliukus, nulupu, ir į stiklainį. Marinatą pasiruošiu iš anksto, kad atauštų pilnai. Užpilu ant susuktų silkės pusių ir į šaldytuvą. Po dienos ar dviejų pats tas. Kas valgė, sako kad labai skani...
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Trečiadienis, 2011.07.27, 22:03 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (sonyvega) sako kad labai skani. tikiu
|
Atsijungęs |
| |
Laurituke |
Data: Trečiadienis, 2011.07.27, 23:08 | Žinutė # 12 |
Super ištikimas
Registracijos data 2008.07.10
Grupė: VIP moderatorius Lygis:
Žinutės: 1911
| |
Quote (sonyvega) Na mergikės, aš nesu iš tų gurmanų, ir nesvarbu, kokie vaisiai guli šalia, na nebent citrina susvogūnėliu 147 . Perku silkę visą su galva ir tik tuomet, kai ją pauostau, o pagal kvapą suprantu, ar ji šviežia. Parsinešusi išvalau, išimu kauliukus, nulupu, ir į stiklainį. Marinatą pasiruošiu iš anksto, kad atauštų pilnai. Užpilu ant susuktų silkės pusių ir į šaldytuvą. Po dienos ar dviejų pats tas. Kas valgė, sako kad labai skani... 27 mmm...net skrandis sugurgė skanumėlis mėgstu silkę
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.08.08, 22:20 | Žinutė # 13 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Silkė su kukurūzais ir porais Ingredientai: *4 marinuotų silkės filė *1 didelis poras *1 skardinė konservuotų kukurūzų *pipirai *0,25 a.š. cukraus *1 v.š. aliejaus *3 v.š. majonezo Gaminimas: Silkės filė supjaustome nedideliais gabaliukais ir sudedame į dubenį. Porą supjaustome žiedais ar pusžiedžiais ir dedame į dubenį su silke. Suberiame nusausintus kukurūzus, beriame cukrų, pipirų, pilame aliejų ir viską išmaišome su majonezu. Prieš patiekdami bent 30 minučių palaikome šaldytuve.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.09.08, 23:14 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Žuvies vyniotinis Taigi, jums reikės: 1 kg. jūros lydekos, 1 svogūno, 2 kiaušinių, žuvies prieskonių, krapų, druskos, miltų, aliejaus. Padažui: majonezo, marinuotų arba raugintų agurkų. Atitirpinkite žuvį per naktį šaldytuve. Nuvalykite žvynus, nukirpkite pelekus, nuplaukite ir nusausinkite. Supjaustykite į 2-3 dalis, užbarstykite prieskoniais. Per tą laiką, kol žuvis truputį pasimarinuos, uždėkite virti kiaušinius. Supjaustykite smulkiai svogūną ir kepkite jį kol taps skaidrus. Sudėkite keptą svogūną į indą kuriame maišysite žuvies vyniotinį. Pavoliokite žuvį miltuose. Toje pat keptuvėje, kur kepinote svogūną, įpilkite dar aliejaus ir iškepkite žuvį. Galite keptuvę uždengti dangčiu, tada ne taip apdžius žuvis, ji bus sultingesnė. Iškepusią žuvį nukauluokite ir sumalkite kartu su kepintais svogūnais ir virtais kiaušiniais. Įberkite krapų ir jei reikia- druskos bei pipirų. Viską gerai išmaišykite. Atsikirpkite gabalą maistinės plėvelės dėkite žuvies mišinį, suspauskite ir susukite į volelį, užlengdami kampus, kad neišbirėtų žuvis. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad pilnai atšaltų. Padažą pasiruoškite prieš pateikdami žuvį. Tam reikalui supjaustykite labai smulkiai agurkus ir sumaišykite juos su majonezu. Jei naudosite raugintus agurkus, nepasidarykite labai daug padažo, nes paprasčiausiai jis greitai surūgs. Padažas su marinuotais agurkais išsilaikys dar parą nuo paruošimo. Galite naudoti šviežius agurkus, bet man tada padažas gaunasi per švelnus šiam vyniotiniui.
|
Atsijungęs |
| |