Patiekalai iš žuvies
|
|
Aukse |
Data: Šeštadienis, 2010.01.16, 04:59 | Žinutė # 1 |
Registracijos data 2008.05.22
Grupė: administratorius Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 2754
| |
E.Sipavičiaus žuvies pyragas Dainininkas siūlo paskanauti jo mėgstamo žuvies pyrago. Reikia: •pusės kilogramo jūsų mėgstamos žuvies filė, •apie 70–100 g tarkuoto fermentinio sūrio, •2 šaukštų pomidoro padažo, •2 šaukštų margarino, •2 šaukštų kvietinių miltų, •stiklinės pieno, •dviejų kiaušinių, •druskos ir pipirų pagal skonį, •truputį aliejaus. Įkaitintame margarine pakepkite miltus ir juos praskieskite pienu. Po to sudėkite pomidorų padažą, sūrį, druską, pipirus ir išsuktus trynius. Viską gerai išmaišykite ir palikite. Po to žuvies filė supjaustykite kubeliais ir juos pakepkite aliejuje, apipilkite jau gauta mase ir viską dar kartą sumaišykite su išplaktais baltymais. Taip paruoštą žuvį sudėkite į sviestu išteptą skardą ir kepkite orkaitėje kol paviršius pasidarys auksinės spalvos. Taip iškeptą pyragą galima papuošti apelsino griežinėliais. Skanaus. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:22 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Žuvis saldžiarūgščiame padaže INGREDIENTAI: 500 gramų žuvies, 0.5 stiklinės aliejaus, 1.5 šaukšto cukraus, 1 šaukštas sojos padažo, 1 šaukštas žalumynų, žiupsnelis imbiero, 200 gramų poro, 1-2 grybai, 2 bulvės, truputis acto, druskos pagal skonį. GAMINIMAS: Žuvis nuvaloma, nuplaunama ir nesupjausčius iš abiejų pusių pakepinama aliejuje, kol apsitraukia gruzdžia plutele. Nedidelėje švarioje keptuvėje padeginamas cukrus (kol parunda). Į puodą įpilama truputį acto, įberiama druskos, sudedami prieskoniniai žalumynai, supilama imbieras, smulkiai supjaustyti porų laiškai, siauromis juostelėmis supjaustyti grybai, žalios bulvių skiltelės ir troškinama. Kai daržovės suminkštėja, supilamas degintas cukrus. Padažas turi būti tirštas ir gana rūgštus. Jis užpilamas ant dar šiltos žuvies. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:23 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Rūkytomis žuvimis įdarytos bulvės INGREDIENTAI: 1,5 kg bulvių, 50 g sviesto, 20 g džiūvėsėlių, 500 g rūkytų žuvų, 1 virtas kiaušinis, 1 svogūnas, 2 šaukštai pomidorų padažo, 750 g grietinės, 50 g sūrio, druskos, pipirų. GAMINIMAS: Nuskustas bulves išskobkite. Įdarui sviestą sumaišykite su džiūvėsėliais, sudėkite žuvis be kaulų, kapotą kiaušinį, smulkiai supjaustytus pakepintus svogūnus. Viską išmaišykite su pomidorų padažu, prieskoniais ir šiuo mišiniu įdarykite bulves. Kepimui skirtą indą patepkite riebalais, sudėkite bulves, ant kiekvienos uždėkite po šaukštą grietinės, uždenkite folija ir kepkite, kol bulvės suminkštės. Baigdami kepti, užberkite tarkuoto sūrio. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:23 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Daržovėmis įdarytas karpis INGREDIENTAI: 1 karpis, 2 morkos, 1 didelis svogūnas, druska, pipirai. GAMINIMAS: Karpį išdarinėjame, gerai išplauname, įtriname druska bei pipirais ir palaikome trumpiausiai valandą, ilgiausiai per naktį (kuo ilgiau, tuo geriau). Supjaustome svogūną griežinėliais ir sutarkuojame stambiai morkas. Viską pasūdome ir prikemšame karpį arba išklojame skardą, o ant viršaus uždedame karpį ir dar apibarstome daržovėmis (tada reikės daugiau daržovių). Įpilame truputį vandens ir kepame orkaitėje apie 30-45 min. priklausomai nuo karpio dydžio. Šakute patikriname karpį ar iškepęs ir patiekiame. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:23 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Kepta žuvis su agurkais INGREDIENTAI: 300g šaldytos jūros žuvies, 150g svogūno, 100g agurko, 2 šaukštai citrinos sulčių, 75g fermentinio sūrio, 2 šaukštai majonezo. GAMINIMAS: Supjaustyti svogūnus žiedais ir pakepti aliejuje, įberti druskos. Žuvį pabarstyti druska, pipirais, susmulkintais krapais, dėti į aliejuje išteptą skardą. Ant žuvies dėti svogūnus, užpilti citrinos sultis, sudėti nuluptus, be sėklų, plonai suplaustytus agurkus, užtepti majonezu, užberti tarkuotu sūriu ir kepti.
Paskutinį kartą redaguota VENERA - Trečiadienis, 2010.02.10, 19:24 |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:24 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Žuvies kukuliai INGREDIENTAI: 1kg menkės filė, 2 kiaušiniai, baltos duonos, 1 v.š. miltų, svogūnų, morka, 3 stikl. pieno, sviesto, petražolių, druskos. GAMINIMAS: Žuvį sumalti, svogūnus smulkiai supjaustyti, sutarkuoti morką. Išmirkyti baltos duonos riekutes. Išplakti kiaušinius ir juos įmaišyti į žuvies faršą, taip pat dėti nuspaustas duonos riekeles, prieskonius. Suformuotus kukulius virti piene. Kols verda kukuliai, svieste pakepinti tarkuotas morkas su svogūnais. Virtus žuvies kukulius dar kiek patroškinti su morkomis. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:25 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Grilyje keptas sterkas INGREDIENTAI: 8 gabaliukai sterko (gali būti ir lašiša), 1 citrina, 1 skiltelė česnako, 1 ryšelis petražolių, 50 g sviesto, druskos, žuvies pagardų. GAMINIMAS: Žuvies gabaliukus pašlakstyti citrinos sultimis, Įtrinti druska ir žuvies pagardais. Pastatyti šaltai 30 minučių. Iškepti grilyje, kad įgautų auksinį atspalvį. Žuvies gabaliukus sudėti į didelę lėkštę, ant kiekvieno uždėti po gabaliuką citrinos, ant jos - gabaliuką sviesto, sutrinto su česnaku, ir pabarstyti susmulkintomis petražolėmis. Patiekti su virtomis bulvėmis ir žaliomis salotomis. |
Atsijungęs |
| |
INDRE-VENE |
Data: Trečiadienis, 2010.02.10, 19:25 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.03.24
Grupė: VIP lankytojas Lygis:
Žinutės: 2040
| |
Žuvies troškinys su grietinėlė ingridientai: žuvis svogūnai morkos ryžiai grietinėlė prieskoniai, druska Gaminimas: Į troškintuvą dėt sluoksniais: žuvį su svogūnais, pakepintas sutarkuotas morkas, ant viršaus ryžius. Viską užpilti grietinėlė. niu ir troškinti. |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Sekmadienis, 2010.09.05, 17:46 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
ŽUVIES APKEPAS 1 kg. žuvies (kokią tik turite), bet man skaniausia su jūros lydeka. 4-5 vidutinės bulvės, 2-3 morkos, 2 svogūnai, pomidorai arba pomidorų padažas, prieskoniai, aliejus kepimui, majonezas, sūris fermentinis. Žuvį prieš porą valandų pasūdome, pabarstome prieskoniais ir gabaliukais iškepame. Bulves išvirti. Svogūnus, morkas pakepti aliejuje, supjaustyti pomidorus arba uždėti pomidorų padažo. Kepimo indą patepame aliejumi ir sluoksniuojame. Pirmiausia "blyneliais" supjaustome virtas bulves ir išklojame indo dugną. Tada sudedame ant bulvių keptą žuvį. Ant žuvies pakepintą svogūną ir morkas su pomidorais (arba padažu). Pabarstyti žuvies prieskoniais. Viršų patepame majonezu ir apibarstome tarkuotu ferm. sūriu. Kadangi viskas jau iškepta ir išvirta, tai apkepas kokį 15-20 min. pakepamas orkaitėje kol sūris išsileis ir gražiai viršus apkeps. Skanaus!
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.07.25, 02:01 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Available for users only
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.07.28, 15:03 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Rusiškai paruošta menkė Sudėtis: menkės: filė, 700 g kiaulienos šoninė: neriebi, 300 g actas: vyno, 6 proc., 3 šaukštai kvietiniai miltai: 4 šaukštai aliejus: 2 1/2 šaukšto česnakai: 2 skiltelės paprika: šviežiai malta juodieji pipirai: šviežiai malti druska Gaminimas:
Pagardui: 2 svogūnai; stiklinė sultinio iš kubelio; 2 1/2 šaukšto aliejaus; 1/2 šaukštelio garstyčių grūdelių.
Puošti: šaukštas smulkintų petražolių lapelių.
Paruoškite suktinukus. Menkės filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Juos apšlakstykite vyno actu ir pusvalandį palaikykite vėsioje vietoje.
Tuo metu šoninę supjaustykite plonais griežinėliais. Česnakus nulupkite, numazgokite ir sugrūskite. Menkės gabaliukus įtrinkite česnakais, maltomis saldžiosiomis paprikomis, juodaisiais pipirais ir druska. Tuomet suvyniokite į šoninės griežinėlius. Suktinukus persmeikite smeigtukais, apvoliokite miltuose ir iškepkite karštame aliejuje.
Imkitės pagardo. Svogūnus nulupkite, nuplaukite, supjaustykite rateliais ir suberkite į karštą aliejų. Kai svogūnų rateliai apskrus, supilkite sultinį ir paskaninkite garstyčių grūdeliais. Troškinkite uždengusi apie 20 minučių.
Menkės ir šoninės suktinukus patiekite su svogūnų pagardu ir apibarstykite petražolėmis.
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Pirmadienis, 2011.09.26, 08:46 | Žinutė # 12 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
KRABŲ LAZDELIŲ KOTLETAI
300 gramų krabų lazdelių, 200 gramų fermentinio sūrio, 2 kiaušiniai, 2 skiltelės česnako, 2 šaukštai miltų (gal reikės ir daugiau, čia pagal reikalą...) krapai, džiūvėsėliai aliejus kepimui
Sutarkavau fermentinį sūrį burokine tarka. Krabų lazdeles labai sumulkiai supjausčiau. Įmušiau vieną kiaušinį. Viską dėjau į dubenį, įdėjau susmulkinto česnako, šviežių krapų. Sudėjau miltus. Viską gerai sumaišiau, drėgnomis rankomis formavau mažus kotletukus. Kitą kiaušinį suplakite. Padėjusi ant delno kotletuką (nes jis nelabai tvirtas gaunasi) užpyliau plakto kiaušinio, pabarsčiau džiuvėsėliais iš abiejų pusių. Kepiau aliejuje ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Karštus valgėme su virtais ryžiais bei daržovėmis. Skanūs ir šalti...
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Pirmadienis, 2011.09.26, 08:57 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Pirmadienis, 2011.09.26, 21:26 | Žinutė # 13 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) KRABŲ LAZDELIŲ KOTLETAI reikes pabandyti...aciu uz receptuka
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Penktadienis, 2012.03.09, 22:26 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Lašiša su bazilikų padažu Sudėtinės dalys: Lašiša, 500 gramų Druska, pagal skonį Baltieji pipirai, malti, pagal skonį Žalieji pipirai, malti, pagal skonį Raudonėliai (Oreganas), malti, truputį Čiobreliai, malti, truputį Alyvuogių aliejus, truputį Bazilikas, šaldytas/šviežias, 2 saujos Česnakai, 1 skiltelė Kiaušiniai, tryniai, 1 vienetas Citrinos, 1 vienetas Gaminimas: Lašišą supjaustome mažesniais gabalėliais ir įtriname druska, pipirais, raudonėliu bei čiobreliais. Paliekame žuvį 30 min. pasimarinuoti. Kol žuvis marinuojasi, pasiruošiame padažą. Baziliką nuplikome su 2 šaukštais druskos sumaišytais 2 litrais karšto vandens. Baziliko lapelius nusunkiame ir nuskalaujame šaltame vandenyje. Tada baziliką susmulkiname, sumaišome su susmulkintu česnaku bei šiek tiek (maždaug 0,2 stiklinės) vandens ir viską sutriname. Į padažą sudedame kiaušinio trynį ir, nuolat maišant, pakaitiname apie 2 min. Tuomet į padažą įpilame maždaug 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus, išmaišome ir paliekame atvėsti. Išsimarinavusią lašišą apkepame keptuvėje su įkaitusiu alyvuogių aliejumi. Iškeptą lašišą sudedame į lėkštes, apipilame pasigamintu padažu, užspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių ir padekoravę patiekiame. Skanaus.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2012.05.17, 18:39 | Žinutė # 15 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Skanų šašlyką galima iškepti ir iš žuvies. Jums reikės: 1 lydekos 0,5 citrinos 200g rūkytos šoninės 2-3 pomidorų ankštinio pipiro 2 svogūnų druskos
Supjaustykite žuvį gabalais, pasūdykite ir, apšlakstę citrinos sultimis, palikite 20-30 min. lėkštėje. Ant iešmo pakaitomis sumovę žuvies, rūkytų lašinukų, pomidorų bei svogūnų griežinėlius, ankštinių pipirų gabaliukus, kepkite ant žarijų. Šašlyką galima kepti ir iš kitų stambių žuvų, pvz.: upėtakių, lašišos.
|
Atsijungęs |
| |