>
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga




Pagrindinis | Registracija | Prisijungti




[=""> Naujausios žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Grožio paslaptys ir sveikata » Kūno priežiūra » Kojų, pėdų priežiūra
Kojų, pėdų priežiūra
Aukse Data: Šeštadienis, 2010.01.23, 02:31 | Žinutė # 1


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Gražios pėdos – moters puošmena

Grakščiai žengiančią moterį visada išskiriame iš minios. Nužvelgę atidžiau pastebime, kad akį patraukia ir dailiai sutvarkytos pėdos. Kadangi vasarą avime atviro tipo basutėmis, pėdas prižiūrėti tiesiog privalu.

Pedikiūras – ne tik šventėms
Pasak pėdų priežiūros specialistės Gilijos Vareikienės, savo pėdomis rūpintis turime ne tik eidamos į šventę, bet ir kasdien. Pedikiūro atlikimo dažnumas priklauso nuo nagų augimo, pado epidermio ragėjimo greičio, nagų polinkio įaugti bei nuospaudų. Jei dėl kokių nors priežasčių negalime apsilankyti pas specialistą, nesudėtingą kasdieninį pedikiūrą galime pasidaryti namuose ir pačios.

Prancūzai teigia, kad pirmosios raukšlės veide atsiranda dėl pėdų problemų. Todėl neapleiskime jų; neleiskime atsirasti nuospaudoms, aukštakulnius avėkime per šventes, įsigykime patogią avalynę.

Pedikiūro pamokėlė
Jei bandysite pačios daryti pedikiūrą, skirkite šiai procedūrai laisvą valandą arba net ir pusantros. Jei skubėsite, galite atlikti nekokybiškai ir nebūti patenkintos gautu rezultatu. Pėdų priežiūros specialistė G. Vareikienė siūlo jį daryti tokia seka:
• Pirmiausia nušlifuokite nago paviršių dilde taip, kad jis įgautų norimą formą.
Nagus geriau kuo dažniau šlifuoti dilde, o ne karpyti. Jei nagas išaugo per didelis, kirpkite tiesiai, nenukirpkite kampų, kad nagai neįaugtų. Po to apibrūžinkite dilde, suteikdamos norimą formą.
• Dvipuse kojų dilde gerai nušveiskite nuo pėdos pado odos suragėjimus (ypač ties didžiuoju pirštu, po pirštais ir nuo kulno).
Jei suragėjimai dideli, pradžioje šveisti reikia šiukštesne dildės puse, po to švelnesne. Tai labai efektyvi priemonė, daug greičiau pašalinanti suragėjimus nei pėdų mirkymas ir trinimas pemza. Jei pėdų oda greitai ragėja (taip būna, kai oda sausa), tokią odos nusluoksniavimo procedūrą reikia atlikti ne tik prieš darant pedikiūrą, bet kasdien, prieš plaunant kojas. Kojų oda dažniau ragėja vasarą, kai vaikštome su įsispiriamomis basutėmis, pliažo šlepetėmis ir „primušame“ kojų padus. Sveikiausia yra nešioti sandalų tipo batelius arba basutes minkštu padu.
• Po to pėdas keletai minučių pamerkite į šiltą vandenį.
Jei turite daugiau laiko ir norite atlikti SPA pedikiūrą, galima naudoti įvairias kosmetines priemones (šveitiklius su cukraus kristalais, eterinėmis priemonėmis ir t.t.). Jei bandysite šveisti pėdas, jas reiktų tik truputį sušlapinti ir, ištepus šveičiamuoju kremu, užmauti celofaniniu maišeliu, pabūti kokias 5 minutes. Tada apsiplauti kojas ir dar 10 min. pamirkyti šilto vandens vonelėje.
• Kiek pamirkiusios, ištraukite vieną pėdą iš vandens, švelniai patepkite apie nagus odelių minkštikliu, pabūkite 3–5 minutes.
Tinka tas pats odelių minkštiklis, kurį naudojate darydamos manikiūrą. (Taip odeles reikia tvarkyti gana dažnai.)
• Tada paimkite kristalinį (gali būti bambukinis, medinis, kokį turite) odelių atstūmiklį ir švelniai atstumkite odeles.
Po to popierine servetėle nuvalykite atstumtą odelę. Jei kur labai atsikišusi, toje vietoje galima ir nukirpti, bet ne visur. Nereikia pačioms naudoti tokių drastiškų priemonių, kaip odelių karpymas, pjaustymas, nes nuo to jos tik dar greičiau ragės ir augs.
• Atstumdytas odeles suminkštinkite aliejuku arba kremuku su priešgrybelinėmis priemonėmis ar kitokiu, tik visada rinkitės kokybišką priemonę.
• Suminkštinus odeles, pėdos nago plokštelę reikia nuriebalinti specialiu skysčiu. Jo ieškoti reikėtų specializuotose kosmetikos prekių parduotuvėse. Retkarčiais galima panaudoti neacetoninį nagų lako valiklį.
Nuriebinamasis skystis būtinas, nes ant riebaluoto nago ilgai nesilaikys lakas.
• Nuriebinusios vienu sluoksniu tepkite kitą skystį – lako pagrindą.
Šių pagrindų būna stiprinančių arba drėkinančių (kai nagai sausi). Reikia pasirinkti tokį, kokio jums reikia.
• Dabar jau galite tepti laką. Jis tepamas dviems sluoksniais.
Prieš lakuojant nagus, tarp pirštų galima įdėti mažus vatos ar porolono gabaliukus (galima įsigyti specialias formeles), kad lakas neišteptų pirštų. Nagus laku tepti reikia dviem sluoksniais, padengiant visą plokštelę. Tada jie gražiai atrodo, o glotnus nago kraštas neplėšo kojinių. Ištepę pirmą sluoksnį palaukite, kol jis natūraliai išdžius ir tik tada tepkite antrą. (Yra ir specialių nago lako džiūvimą greitinančių priemonių, tačiau pėdos specialistė savo praktikoje jų vengia.) Kad lakas gerai prikibtų ir laikytųsi, geriau naudoti tik kokybišką produktą. Todėl pigaus lako nepatariama naudoti, nes jis nesuteiks norimo rezultato.
• Užtepusios laką, galite atlikti nagų dailę. Tai dabar labai madinga, ypač vasarą, kai pėdos labiau matomos.
Pėdų nagų dailė gali būti įvairi: proginė ir kasdieninė. Dažniausiai daroma klasikinė prancūziška (piešiama ant šviesaus lako) arba indiška (ant nago ne tik piešiama, bet ir klijuojami įvairūs blizgučiai, aukso, sidabro dulkelės, karoliukai, tiulis ir pan.). Klijuoti aplikacijas ant nago galima tik specialiais kūno ir nago klijais. Piešiniai piešiami įvairiais nagų dažais, kurie būna su specialiais šepetėliais, bet galima įsigyti ir atskirą dar plonesnį šepetėlį. Dabar madingos labai ryškios spalvos. Pėdos nagų spalva bei piešiniai nebūtinai turi derėti su rankų nagais. Be to, labai madinga piešti ne tik ant nagų, bet ir ant kūno. Tad piešinukai gali prasidėti ant pėdos nago ir toliau tęstis pėda ar net koja.
• Pedikiūro pabaigoje (užtepus paskutinį lako sluoksnį ar atlikus dailę), užtepkite paskutinį skaidrų sluoksnį – tvirtiklį.
Jis reikalingas tam, kad lakas ir piešinukai bei lipdiniai gerai laikytųsi, nenusiplautų ir neprikibtų prie kojinių ar batų.

Didelis nemalonumas – nuolat prakaituojančios pėdos. Šiaip pėdų prakaitavimas yra normalus fiziologinis procesas. Gydyti reikia tik tuomet, kai prakaituojama gausiai. Prakaitavimą sukelia nenatūralios odos ir guminiais padais avalynė, sintetinės, oro nepraleidžiančios kojinės.
Nuo prakaitavimo padeda kasdieninės kojų vonelės su druska ar ąžuolo žieve. Jos mažina prakaitavimą ir panaikina blogą kvapą. Paimkite 300 g ąžuolo žievės, užpilkite 2 l. vandens ir pavirinkite 30 min. Tada iškoškite ir praskieskite 2 l. paprasto vandens. Kojas mirkyti reikia 20–30 min. Po vonelių kojų neplaukite. Kad neniežėtų tarpupirščiai ir nesiluptų oda, po plovimo pėdas labai kruopščiai nušluostykite. Stenkitės kuo dažniau vaikščioti basomis kojomis Ryte, prieš maunantis kojines, papurkškite pėdas specialiu dezodorantu. Jei prakaitavimą sukėlė grybelis, kreipkitės į gydytoją, negydykite jo pačios.

Ką dar reikia žinoti
• Jei pėdų nagai labai pažeisti (skilęs nagas, atsiradęs grybelis ar pan.), šią problemą gali pašalinti tik pėdos priežiūros specialistas, užpildęs pažeistą vietą specialia mase.
• Masažuoti pėdas, įtrinti kremą bei aliejų reikia sukamaisiais judesiais, pradedant nuo pirštų galų ir kylant aukštyn (širdies link – pagal pagrindinį masažo principą).
• Pavargus – pailsinti kojas. Pagulėkime šiek tiek pakeltomis kojomis. Padeda ir šalto ar kontrastingo vandens vonelės.

Atsijungęs
Laurituke Data: Šeštadienis, 2010.01.23, 10:56 | Žinutė # 2
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2008.07.10

Grupė: VIP moderatorius
Lygis:
Žinutės: 1911
Apdovanojimai: 41
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už draugystę Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių
vasarą labai mėgstu nusilakuoti kojų nagus raudonai man labai gražu,karts nuo karto patinka nueiti pasidaryti pedikiūro gražiai nulakuoja dar išpiešia ką nors niu gražu 147

Atsijungęs
Aukse Data: Antradienis, 2010.08.10, 01:41 | Žinutė # 3


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Kojų odos priežiūra

● Esant kojų pirštų grybeliui, pėdas reikia gerai išplauti vyno acte. Miegoti švariose kojinėse, išmirkytose acte.

● Nuo grybelio: pieš miegą panardinti pėdas iki kulkšnies į vėsoką vandenį, kuriame ištirpdyti po 1 valgomąjį šaukštą valgomosios sodos ir druskos. Vėliau kojas apiplauti švariu vandeniu.

● Nuo grybelinių susirgimų: sumaišyti 10 g lakišiaus, po 8 g trispalvės našlaitės ir varnauogės ir užplikyti stikline verdančio vandens, palaukti pusvalandį ir vartoti po 2 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną.

Nuo gausaus kojų prakaitavimo ir nemalonaus kvapo:
● Nuo nemalonaus kojų kvapo padeda mėnesio senumo arbatinio grybo užpilo vonelės.

● Nuo kojų prakaitavimo: paimti truputėlį ąžuolo žievės, susmulkinti ją beveik į miltelius ir gausiai jais barstyti kojines iš vidinės pusės kasdien tol, kol prakaitavimas perpus sumažės. Nereikia stengtis visiškai sustabdyti prakaitavimo, kadangi nedidelis prakaitavimas organizmui yra būtinas.

● Berti alūno miltelius į kojines ir taip vaikščioti.

● Susmulkinti boro rūgšties kristalus į miltelius. Kiekvieną rytą gausiai apibarstyti jais kojas, ypatingai tarpupirščius ir padus. Kiekvieną vakarą nuplauti miltelius nuo kojų vandeniu, kurio temperatūra turi būti ne aukštesnė kaip 35-40 °C. Pirmąją savaitę kiekvieną rytą reikia apsimauti švarias kojines. Dažnai nemalonus kojų kvapas dingsta po dviejų savaičių tokio gydymo.

● 3 valgomuosius šaukštus džiovintos paprastojo ąžuolo žievės užpilti litru vandens ir virti 30 min. Nukošti, įpilti dar 2 litrus vandens ir 2-3 min. pavirti. Šiltame nuovire mirkyti kojas vakare prieš einant gulti. Mirkyti savaitę laiko.

Atsijungęs
gintas Data: Sekmadienis, 2010.09.19, 13:37 | Žinutė # 4
Laukiamas narys

  (LT


Registracijos data 2010.08.03

Grupė: Narys
Lygis:
Miestas:Klaipeda

Žinutės: 11
Apdovanojimai: 0
Lytis: Vyras

Įvertinimas
Už 10 žinučių
geri patarimai man patiko. 26 147
Atsijungęs
Aukse Data: Sekmadienis, 2010.09.19, 19:27 | Žinutė # 5


  (US


Registracijos data 2008.05.22

Grupė: administratorius
Lygis:
Miestas:Kaunas

Žinutės: 2754
Apdovanojimai: 58
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už svetainės ir forumo įkūrimą Už dalyvavimą konkurse...Meilės dienai artėjant Forumo ir svetainės siela Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Mėgstu palepinti kojų pėdų odą.....užsidedu molio kaukę, dažnai jas palepinu druskos vonelėmis.....
Paskutiniu metu naudoju iš Avon kojų priežiūrai skirtus gaminius....
Atsijungęs
INDRE-VENE Data: Sekmadienis, 2010.09.19, 20:46 | Žinutė # 6
Super ištikimas

  (LT


Registracijos data 2009.03.24

Grupė: VIP lankytojas
Lygis:
Žinutės: 2040
Apdovanojimai: 35
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už aktyvumą forume Už dalyvavimą konkurse... Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
As laukiu is AVON'o pedikiuro rinkinio p09049 idomu kaip ten p09049
Atsijungęs
vejelis Data: Penktadienis, 2010.10.08, 08:07 | Žinutė # 7
Neabejingas narys

  (LT


Registracijos data 2010.06.16

Grupė: Narys
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Radviliskis

Žinutės: 23
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už 10 žinučių
man taip grazu, kai pasidarau pedikiura,tiesiog pačiai malonu ir jauciuosi geriau
Atsijungęs
silvijaija Data: Antradienis, 2016.03.15, 13:47 | Žinutė # 8
Naujokas

  (LT


Registracijos data 2016.03.15

Grupė: Narys
Lygis:
Žinutės: 1
Apdovanojimai: 0
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Super patarimai. Tvarkingas kojų pedikiūras ir rankų manikiūras yra tikra moters puošmena. Neseniai apsigyvenau Kaune, tai dar nežinau kur pedikiūras Kaune daromas kokybiškai. Gal ką rekomenduosit? 8
Atsijungęs
Forumas » Grožio paslaptys ir sveikata » Kūno priežiūra » Kojų, pėdų priežiūra
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Nuoširdžiausi sveikinimai šiandien švenčiantiems  gimtadienį

Forumo statistika
Atnaujintos temos Populiariausios temos Šiandien apsilankė Nauji nariai
  • kūdikio miego kokybė    
  • auto galios didinimas    
  • Popierius    
  • Vaikų kambarys    
  • power bankas    
  • vaikiška antklodė    
  • investavimas    
  • gražūs auto numerių rėmeliai    
  • Žaidimas 
  • "a la kavinukė" 
  • A la kavinuke 
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį 
  • Susipažinkime... 
  • Mūsų augintiniai 
  • Kas neaišku, rašykite čia 
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas 
  • Anekdotai 
  • Linksmieji vaizdeliai 
  • edvinasum
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Garbės lenta
    Pagal žinučių kiekį Pagal komentarų kiekį Pagal reputaciją Pagal lygį
  • Aukse (2754)
  • grandma (2498)
  • INDRE-VENE (2040)
  • Laurituke (1911)
  • sonyvega (1222)
  • Gilė (1194)
  • karpis (906)
  • laurintare (322)
  • sandrulia7 (299)
  • roze (262)
  • Aukse (164)
  • grandma (115)
  • INDRE-VENE (59)
  • sonyvega (24)
  • Svaja (22)
  • laurintare (15)
  • banginiukas2 (13)
  • Laurituke (9)
  • Erikatave (8)
  • roze (7)
  • Aukse (10)
  • Laurituke (5)
  • INDRE-VENE (5)
  • Atide (4)
  • sandrulia7 (3)
  • Gilė (3)
  • Aurelija (2)
  • Amforo (2)
  • ♥OhO♥ (1)
  • benitux (1)
  • Aukse grandma 
    INDRE-VENE Laurituke 
    sonyvega Gilė 
    karpis laurintare 
    sandrulia7 roze 
     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024 Svetainė veikia per ir