Navigacija |
|
|
Katalogas |
|
|
Pranešimų lietus |
|
|
Laisvalaikis |
|
|
Tegu skamba muzika Tavo širdyje...
|
|
|
Nusišypsok... |
|
|
Komentarai |
|
|
|
| | |
|
Kinietiška vištienos sriuba su kukurūzais
*1 višta (apie 1 kg) *2 l vandens *2,5 cm ilgio šviežio imbiero *1 svogūnas *4 žirneliai juodųjų pipirų *3 šakelės petražolės *1 arbatinis šaukštelis druskos *1 skardinė konsrvuotų kukurūzų “creamed corn” (apie 470g) *2 kubeliai vištienos sultinio *1 arabtinis šaukštelis sezamo aliejaus *4 šaukštai kukurūzų miltų *4 šaukštai vandens *2 kiaušinių baltymai *2 šaukštai vandens *2 riekėlės šoninės *5 svogūnų laiškai *½ arbatinio šaukštelio šviežio trinto imbiero *4 svogūnų laiškai
Paruošimas:
1. Visų kinietiškų sriubų pagrindas yra geras vištienos sultinys. Galima sultiniui naudoti visą vištą arba vištos gabalėlius. Dalis išvirtos vištienos , supjaustoma gabalėliais, ir gali būti sudedama į sriubą, o likusias virtos vištos dalis galima panaudoti kitiems patiekalams. Sultinio virimas- vištą sudedame į puodą su vandeniu , suberiame pipirus, nuvalytą ir supjaustytą juostelėmis imbierą, svogūną, padalintą į keturias dalis, petražoles ir druską. Užverdame vidutinėje temeratūroje ir stropiai nugraibome susidariusias putas, sumažiname ugnį ir verdame 1,5 val. ant mažos ugnies. Nugraibome visas putas nuo sultinio paviršiaus . Nukošiame irnupilame 6 puodelius sultinio iš kurio virsime sriubą. 2. Į didelį puodą supilame 6 puodelius sultinio, konservuotus kukurūzus, sumaigytus vištienos sultinio kubelius, sutrintą imbierą, supjaustytus 5 svogūnų laiškus, druską, pipirus ir sezamo aliejų. Užverdame . Kukurūzų miltus išmaišome su 4 šaukštais vandens iki pastos tirštumo, supylame į sriubą ir maišome tol, kol sriuba vėl užvirs ir sutirštės, sumažiname ugnį ir verdame apie 1 min. 3. Lengvai suplakame kiaušinio baltymus su 2 šaukštais vandens ir atsargiai supylame plona srovele į sriubą, intensyviai išmaišome. 4. Nuo virtos vištos nupjaustome mėsą, smulkiai ją sukapojame, turi būti apie vieną stiklinę susmulkintos mėsos. Į sriubą sudedame plonai pjaustytos šoninės ir smulkintos vištienos ir atsargiai išmaišome. Pabarstome smulkiai supjaustytias svogūnų laiškais (4 svogūnų laiškai) . Pylame į lėkštes ir skanaujame.
|
Kategorija: Kinija | Įkelta: Aukse (2009.03.04)
|
Peržiūra: 1262
|
| |
| | |
| | |
|
|
Atvykote kaip: Svečias
Svečias
Malonu JUS čia matyti!
|
|
Kalendorius |
| |
Paieška |
|
|
Draugai/Reklama
|
|
|
Atsitiktinis straipsnis |
| |
Įvertinimas |
| |
Lankomumas |
| |
Apklausa |
|
|
Statistika |
Iš viso 1 Svečias 1 Šiuo metu prisijungę 0
|
|
|