*400 -500 g lašišos filė, *20 g medaus, *3 šaukštai garstyčių (su
grūdeliais), *1 šaukštas sojų padažo, *1 šaukštelis sezamo ar alyvų
aliejaus, *1citrina.
Nuo lašišos nuimame odą, supjaustome ją nedideliais gabalėliais,
truputį pasūdome ir iškepame keptuvėje. Iškepus, nupilame likusį
aliejų, o lašišą paliekame keptuvėje.
Ruošiame padažą: išspaudžiame citriną. Truputėlį patarkuojame
citrinos žievelės. Į indą dedame medų,garstyčias, pilame sojų padažą ir
aliejų. Viską išmaišome. Supilame citrinos sultis ir suberiame tarkuotą
žievelę. Viską išmaišome.
Paruoštu padažu užpilame iškeptą lašišą ir dar 2-3 min. troškiname
keptuvėje, neuždengus. Pateikiame su virtais ryžiais, apibarstome
žalumynais.
|