Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Pyragai, picos, kepiniai... [13]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Nesaldūs kepiniai » Pyragai, picos, kepiniai...

    Pyragas su grybais

    Tešlai reikės:

    *3 stiklinės miltų,
    *1 stiklinė pieno,
    *1 pakelis sausų mielių (10 g),
    *50 g sviesto,
    *2 kiaušiniai,
    *1 valg. šaukšt. cukraus,
    *žiupsnelis druskos.

    Įdarui:

    *500 g šviežių grybų,
    *1 didelė svogūno galva,
    *druskos ir pipirų pagals skonį,
    *1 valg. šaukšt. miltų.

    Pyragas su grybais_1
    2 stiklines miltų prasijokite, suberkite druską ir cukrų, įmuškite kiaušinius. Truputį pašildytame piene išleiskite mieles su 1 valg. šaukšt. miltų ir 1 arbat. šaukšt. cukraus ir pastatykite šiltai. Kai mielės ims “vaikščioti”(burbuliuoti), supilkite jas į dubenį su miltais.

    Pyragas su grybais_2
    Tešlą gerai išminkykite ir pastatykite dubenį šiltai (galima įstatyti į kitą puodą su karštu vandeniu), kad tešla pakiltų. Kai tešla padidės 2-3 kartus, ją dar kartą išminkykite ir pakartokite visą procedūrą dar 2 kartus. Paskui tešlą padėkite ant miltais pabarstyto švaraus paviršiaus ir gerai išminkykite, pridedant, jei reikia, miltų.

    Pyragas su grybais_3
    Tešlą padalinkite į 2 dalis – didesnę ir mažesnę. Didesnę dalį iškočiokite ir išklokite ja kepimo formos dugną, paliekant kaip galima aukštesnius kraštus. Uždenkite servetėle ir palikite 15 min.

    Pyragas su grybais_4
    Įdarui nuvalykite grybus, supjaustykite juostelėmis ir pakepinkite svieste kartu su susmulkintu svogūnu. Baigiant kepinti pabarstykite grybus 1 valg. šaukštu miltų, kad skystis sutirštėtų.

    Paruoštą įdarą sukrėskite ant apatinio paruošto kepimui pyrago sluoksnio.

    Pyragas su grybais_5
    Mažesnę dalį tešlos iškočiokite apskritimo forma ir uždenkite juo pyrago viršų. Užspaudykite pyrago kraštus, pirštu viduryje padarykite duobutę ir patepkite pyragą išplaktu kiaušinio tryniu. Palikite 15 min., paskui kepkite 210-240° karštumo orkaitėje maždaug 30 min. Pyragą geriau patiekti karštą.

    www.DELFI.lt
    Kategorija: Pyragai, picos, kepiniai... | Įkelta: Aukse (2008.09.04)
    Peržiūra: 3604
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024