Navigacija |
|
 |
Katalogas |
|
 |
Pranešimų lietus |
|
 |
Laisvalaikis |
|
 |
Tegu skamba muzika Tavo širdyje...
|
|
 |
Nusišypsok... |
|
 |
Komentarai |
|
 |
|
 | |  |
|
Meduolinis tortas su riešutais
Tešlai: *4 kiaušiniai, *0,5 stiklinės cukraus, *50 g medaus, *50 g sviesto,
*250 g miltų, *1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių, *50 g lazdyno
riešutų, *1,5 arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio.
Kremui: *300 g grietinėlės, *300 g cukraus, *100 g sviesto, *1 pokelis vanilinio cukraus.
Puošimui: 150 g lazdynų riešutų, 10 spanguolių uogų.
Kiaušinių trynius išsukame su cukrumi. Į juos nuolat maišydami po
šaukštą dedame pakaitintą medų su sviestu ir prieskoniais. Sudedame
gerai išplaktus baltymus, susmulkintus riešutus, suberiame persijotus
miltus, sumaišytus su soda. Tešlą supilame į sviestu išteptą torto
formą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 min. Iškepusį
meduolį atvėsiname, supjaustome į 4 lakštus, suviniojame į maistinę
plėvelę ir laikome 24 val.
Kremui: grietinėlę verdame su cukrumi, nuolat maišydami, kol masė tampa
grietinės tirštumo. Tuomet ją atšaldome, sudedame sviestą ir išplakame
iki purumo. Šiuo kremu pertepame meduolinius lakštus, o po to ir torto
šonus bei viršų. Tortą apibarstome stambiai sukapotais riešutais. Viršų
puošiame plakta grietinėle ir spanguolėmis. |
Kategorija: Tortai, kepiniai | Įkelta: Aukse (2008.08.05)
|
Peržiūra: 1666
|
| |
 | |  |
 | |  |
|
|
Atvykote kaip: Svečias

Svečias
Malonu JUS čia matyti!
|
 |
Kalendorius |
|  |
Paieška |
|
 |
Draugai/Reklama
|
|
 |
Atsitiktinis straipsnis |
|  |
Įvertinimas |
|  |
Lankomumas |
|  |
Apklausa |
|
 |
Statistika |
Iš viso 1 Svečias 1 Šiuo metu prisijungę 0
|
 |
|