*300 g džiovintų vyšnių,
*250 ml vyšnių sulčių,
*175 g cukraus,
*150 g sviesto,
*pakelis vanilinio cukraus,
*4 kiaušiniai,
*50 g manų,
*šaukštas tarkuotos citrinos žievelės,
*2 šaukštai citrinų sulčių,
*1 kg liesos varškės,
*pakelis kepimo miltelių,
*šaukštas cukraus pudros.
Vyšnias pamirkykite šaltame virintame vandenyje, kol suminkštės, sukrėskite į sietelį ir gerai nuvarvinkite.
Krakmolą
išmaišykite trijuose šaukštuose vyšnių sulčių. Likusias sultis
užvirinkite, įmaišykite sultyse išleistą krakmolą ir luktelėkite, kol
jos vėl užvirs. Sudėkite vyšnias ir nukelkite nuo ugnies.
Kambario
temperatūros sviestą išsukite su 150 g cukraus ir vaniliniu cukrumi.
Maišydama sudėkite kiaušinius, suberkite manų kruopas, kepimo
miltelius, tarkuotą citrinos žievelę, sudėkite varškę.
Apvalią
nepridegančią kepimo skardą pabarstykite manais, joje paskirstykite 2/3
varškės masės. Ant viršaus paskleiskite vyšnių masę, tada – likusią
varškės masę. Kepkite 160 0C karštumo orkaitėje apie 1 valandą 30
minučių.
Tiekdama apibarstykite cukraus pudra.
5 asmenims. Pagaminsite per 2 valandas 20 minučių.