Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Tortai, kepiniai [8]
Varškė ir jos gaminiai [6]
Desertai [8]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • ovellen  2017.10.13
  • Juljette  2017.09.29
  • carmentoloza  2017.09.23
  • aurelija7879  2017.09.21
  • ginatautas  2017.09.05
  • jurka0893  2017.08.23
  • musikas222  2017.07.27
  • nerijas  2017.07.25
  • jasulaitismarius  2017.07.23
  • romualdasbivainis  2017.07.16

  • Narių statistika
    Iš viso
    6930
    Per mėnesį: 4
    Per savaitę: 1
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Saldieji patiekalai » Tortai, kepiniai

    Braškių tortas su likeriu
    *225 g miltų
    *75 g sviesto
    *175 g cukraus
    *4 kiaušiniai
    *75 g krakmolo
    *100 g braškių uogienės
    *100 ml kiaušinių likerio
    *750 g braškių
    *šaukštai cukraus pudros
    *750 ml grietinėlės
    *3 šaukštai tirštiklio
    *1 pokelis vanilinio cukraus
    *50 g pistacijų
    *melisos lapelių
     
    Torto pagrindo tešla:
    *150 g miltų,
    *75 g sviesto,
    *75 g cukraus,
    *1 kiaušinis.

     Biskvitui:
    *3 kiaušiniai,
    *100 g cukraus,
    *75 g miltų ,
    *75 g krakmolo.

    Viršutinis sluoksnis ir papuošimas:

    *100 g braškių uogienės,
    *100 ml kiaušinių likerio,
    *750 g braškių,
    *2 šaukštai cukraus pudros,
    *750 ml grietinėlės,
    *3 šaukštai tirštiklio (grietinėlei),
    *1 pokelis vanilinio cukraus,
    *50 g pistacijų,
    *melisos lapelių

    1. Iš miltų, sviesto, cukraus ir kiaušinio išmaišykite tešlą, suminkykite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir laikykite šaldytuve 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Iškočiokite tešlą, išpjaukite 26 cm skersmens apskritimą, sudėkite į kepimo formą ir kepkite 15 min.
    2. Orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 180°C. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Trynius išsukite su 50 g cukraus. Išplakite baltymus su 50 g cukraus ir sudėkite ant plaktų trynių. Ant viršaus suberkite miltus su krakmolu, išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo formą, kepkite biskvitą 20 min.
    3. Torto pagrindą ištepkite 50 g braškių uogienės, uždenkite biskvitu, pastarąjį apšlakstykite kiaušinių likeriu.
    4. Pusę braškių supjaustykite puselėmis, sudėliokite ant biskvito ir apibarstykite cukraus pudra. Išplakite grietinėlę su tirštikliu ir vaniliniu cukrumi, mišiniu ištepkite tortą. Torto kraštus papuoškite pistacijomis, o viršų - likusia uogiene, braškėmis ir melisų lapeliais.
    Kategorija: Tortai, kepiniai | Įkelta: Aukse (2008.08.05)
    Peržiūra: 925
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1313
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 907
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017