>
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga




Pagrindinis | Registracija | Prisijungti




[=""> Naujausios žinutės · Nariai · Forumo taisyklės · Paieška · RSS
 
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum moderator: grandma  
Forumas » Kulinarijos klubas » Mėsos patiekalai » Jautiena,kiauliena,veršiena ir t.t. (karšti patiekalai)
Jautiena,kiauliena,veršiena ir t.t.
grandma Data: Antradienis, 2011.07.26, 22:02 | Žinutė # 1
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2498
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Makaronai su mėsos kukulaičiais

500 g spagečių arba kitokių makaronų.

Kukulaičiams: 400 maišyto mėsos faršo, nubrauktas šaukštelis druskos, 100 ml maltų džiūvėsėlių, 200 ml pieno, kiaušinis, pusė svogūno, šaukštas sviesto, žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų, aliejaus.

Padažui: 800 g nesmulkintų savose sultyse konservuotų pomidorų, svogūnas, saliero stiebas, česnako skiltelė, ryšulėlis petražolių, pusė šaukštelio cukraus, žiupsnelis druskos ir pipirų.

Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.

Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.

Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.

4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 10 min.

Kuo gardinti mėsos patiekalus

Prieskoniai. Jautienai ir kiaulienai gardinti tinka baltieji ir juodieji pipirai, aitrioji ir saldžioji paprika, maltas imbieras, česnakų ir svogūnų milteliai, peletrūnai, rozmarinai, čiobreliai.

Maltai mėsai. 500 g mėsos faršo imkite šaukštelį smulkintų čiobrelių, peletrūnų arba raudonėlių, 2–3 šaukštus kapotų petražolių arba porų, šaukštelį Vorčesterio padažo.

Padažai. Prie virtos ar keptos kiaulienos tiekite krienų ir majonezo padažą, taip pat tiks saldžiarūgštis bruknių ar saldus slyvų užpilas. Prie jautienos kepsnio dera padažai su vynu.

Vaisiai. Ypatingą skonį mėsos patiekalams suteikia švieži ir džiovinti vaisiai. Su kiauliena labiausiai dera švieži obuoliai, džiovintos slyvos, abrikosai ir konservuoti ananasai.


Atsijungęs
grandma Data: Šeštadienis, 2011.08.20, 21:28 | Žinutė # 2
Super ištikimas

  (IE


Registracijos data 2009.11.30

Grupė: Moderatorius
Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin

Žinutės: 2498
Apdovanojimai: 8
Lytis: Moteris

Įvertinimas
Už dalyvavimą konkurse...Parodyk savo Kalėdinę eglutę Už dalyvavimą konkurse...Vasaros akimirka Už dalyvavimą konkurse...Mano ruduo Už 10 žinučių Už 50 žinučių Už 100 žinučių Už 500 žinučių Už 1000 žinučių Už 2000 žinučių
Makaronai su triušienos troškiniu

Jums prireiks :

3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 į 8 gabalus pjaustytas triušis
jūros druskos ir juodųjų pipirų
3 luptos, smulkintos česnako skiltelės
2 lupti, smulkinti svogūnai
1 smulkiai pjaustytas pankolio gumbas
1 skusta, smulkinta morka
75 g. kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės, pvz., pancetta
1 šaukštas pagrūstų kadagių uogų
smulkinti 2 rozmarinų šakelių lapeliai
2 čiobrelių šakelių lapeliai
250 ml. raudonojo vyno
2 šaukštai pomidorų pastos
300 ml. vištienos sultinio
1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių
500 g. šviežių plačių arba siaurų juostinių makaronų
sauja stambiai pjaustytų plokščialapių petražolių lapelių
šviežiai tarkuoto parmezano

Veiksmai :

Didelėje, plačioje keptuvėje storu dugnu pakaitinkite alyvuogių aliejų. Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, kad apskrustų. Kiaurasamčiu sudėkite juos į lėkštę. Į keptuvę suberkite česnaką, svogūnus, pankolį ir morką. Nustatę didelę kaitrą kepkite 2-3 minutes. Kai šiek tiek suminkštės, sudėkite šoninę ir kepkite apie 6-8 minutes, kol švelniai parus. Suberkite kadagių uogas, rozmarinus ir čiobrelius, tada į keptuvę vėl sudėkite skrudintą triušieną. Supilkite vyną, sukrėskite pomidorų pastą ir troškinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Įmaišykite sultinį, papiruokite ir keptuvę uždenkite. Troškinkite 20-30 minučių, kol mėsa suminkštės. Triušio gabalus sudėkite ant lentelės. Kai pravės, nuimkite mėsą nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus susmulkinkite. Jei padažas pasirodys per tirštas, pavirkite jį, kol šiek tiek suskystės. Į padažą sudėkite triušieną ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite garstyčias, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Prieš pat patiekdami užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Sumeskite makaronus ir virkite kelias minutes, kad jie taptų elastingi, bet standūs (al dente). Gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su triušienos troškiniu. Makaronai turi išsitepti padažu. Sudėkite į pašildytas lėkštes, ant viršaus supilkite likusį troškinį. Patiekite apibarstę petražolių lapeliais ir tarkuotu parmezanu.


Atsijungęs
Forumas » Kulinarijos klubas » Mėsos patiekalai » Jautiena,kiauliena,veršiena ir t.t. (karšti patiekalai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:



Nuoširdžiausi sveikinimai šiandien švenčiantiems  gimtadienį

Forumo statistika
Atnaujintos temos Populiariausios temos Šiandien apsilankė Nauji nariai
  • montavimas šildytuvų, kondicionierių    
  • kūdikio miego kokybė    
  • auto galios didinimas    
  • Popierius    
  • Vaikų kambarys    
  • power bankas    
  • vaikiška antklodė    
  • investavimas    
  • Žaidimas 
  • "a la kavinukė" 
  • A la kavinuke 
  • ''a la kavinukė'' - nepraeik pro šalį 
  • Susipažinkime... 
  • Mūsų augintiniai 
  • Kas neaišku, rašykite čia 
  • Pėdkelnės ir viskas apie jas 
  • Anekdotai 
  • Linksmieji vaizdeliai 
  • edvinasum
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Garbės lenta
    Pagal žinučių kiekį Pagal komentarų kiekį Pagal reputaciją Pagal lygį
  • Aukse (2754)
  • grandma (2498)
  • INDRE-VENE (2040)
  • Laurituke (1911)
  • sonyvega (1222)
  • Gilė (1194)
  • karpis (906)
  • laurintare (322)
  • sandrulia7 (299)
  • roze (262)
  • Aukse (164)
  • grandma (115)
  • INDRE-VENE (59)
  • sonyvega (24)
  • Svaja (22)
  • laurintare (15)
  • banginiukas2 (13)
  • Laurituke (9)
  • Erikatave (8)
  • roze (7)
  • Aukse (10)
  • Laurituke (5)
  • INDRE-VENE (5)
  • Atide (4)
  • sandrulia7 (3)
  • Gilė (3)
  • Aurelija (2)
  • Amforo (2)
  • ♥OhO♥ (1)
  • benitux (1)
  • Aukse grandma 
    INDRE-VENE Laurituke 
    sonyvega Gilė 
    karpis laurintare 
    sandrulia7 roze 
     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024 Svetainė veikia per ir