grandma |
Data: Antradienis, 2011.07.26, 22:02 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Makaronai su mėsos kukulaičiais
500 g spagečių arba kitokių makaronų.
Kukulaičiams: 400 maišyto mėsos faršo, nubrauktas šaukštelis druskos, 100 ml maltų džiūvėsėlių, 200 ml pieno, kiaušinis, pusė svogūno, šaukštas sviesto, žiupsnelis baltųjų arba juodųjų pipirų, aliejaus.
Padažui: 800 g nesmulkintų savose sultyse konservuotų pomidorų, svogūnas, saliero stiebas, česnako skiltelė, ryšulėlis petražolių, pusė šaukštelio cukraus, žiupsnelis druskos ir pipirų.
Ant maltų džiūvėsėlių supilkite pusę pieno, palikite 10 min. išbrinkti. Smulkiai supjaustykite svogūną, apkepkite svieste. Pasūdykite faršą, sumaišykite su piene brinkintais džiūvėsėliais, supilkite likusį pieną, įmuškite kiaušinį, gerai išminkykite faršą, įmaišykite pakepintus svogūnus, pagardinkite prieskoniais. Suformuokite iš faršo nedidelius kukulaičius ir apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Paruoškite padažą. Pomidorus nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais. Susmulkinkite svogūną, griežinėliais supjaustykite saliero stiebą. Sutrinkite česnaką. Sudėkite visus produktus į puodą. Virkite ant silpnos ugnies, kol sukris pomidorai. Baigdama virti suberkite cukrų, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais. Sudėkite į padažą mėsos kukulaičius ir šiek tiek patroškinkite. Pabaigoje suberkite kapotas petražoles.
Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus. Dėkite į lėkštes makaronų, ant viršaus pomidorų padaže troškintų mėsos kukulaičių, užpilkite padažo.
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 10 min.
Kuo gardinti mėsos patiekalus
Prieskoniai. Jautienai ir kiaulienai gardinti tinka baltieji ir juodieji pipirai, aitrioji ir saldžioji paprika, maltas imbieras, česnakų ir svogūnų milteliai, peletrūnai, rozmarinai, čiobreliai.
Maltai mėsai. 500 g mėsos faršo imkite šaukštelį smulkintų čiobrelių, peletrūnų arba raudonėlių, 2–3 šaukštus kapotų petražolių arba porų, šaukštelį Vorčesterio padažo.
Padažai. Prie virtos ar keptos kiaulienos tiekite krienų ir majonezo padažą, taip pat tiks saldžiarūgštis bruknių ar saldus slyvų užpilas. Prie jautienos kepsnio dera padažai su vynu.
Vaisiai. Ypatingą skonį mėsos patiekalams suteikia švieži ir džiovinti vaisiai. Su kiauliena labiausiai dera švieži obuoliai, džiovintos slyvos, abrikosai ir konservuoti ananasai.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Šeštadienis, 2011.08.20, 21:28 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Makaronai su triušienos troškiniu
Jums prireiks :
3 šaukštai alyvuogių aliejaus 1 į 8 gabalus pjaustytas triušis jūros druskos ir juodųjų pipirų 3 luptos, smulkintos česnako skiltelės 2 lupti, smulkinti svogūnai 1 smulkiai pjaustytas pankolio gumbas 1 skusta, smulkinta morka 75 g. kubeliais pjaustytos kiaulienos šoninės, pvz., pancetta 1 šaukštas pagrūstų kadagių uogų smulkinti 2 rozmarinų šakelių lapeliai 2 čiobrelių šakelių lapeliai 250 ml. raudonojo vyno 2 šaukštai pomidorų pastos 300 ml. vištienos sultinio 1 šaukštas grūdėtųjų garstyčių 500 g. šviežių plačių arba siaurų juostinių makaronų sauja stambiai pjaustytų plokščialapių petražolių lapelių šviežiai tarkuoto parmezano
Veiksmai :
Didelėje, plačioje keptuvėje storu dugnu pakaitinkite alyvuogių aliejų. Triušio gabalus pasūdykite, pagardinkite pipirais ir kepkite po 2 minutes iš abiejų pusių, kad apskrustų. Kiaurasamčiu sudėkite juos į lėkštę. Į keptuvę suberkite česnaką, svogūnus, pankolį ir morką. Nustatę didelę kaitrą kepkite 2-3 minutes. Kai šiek tiek suminkštės, sudėkite šoninę ir kepkite apie 6-8 minutes, kol švelniai parus. Suberkite kadagių uogas, rozmarinus ir čiobrelius, tada į keptuvę vėl sudėkite skrudintą triušieną. Supilkite vyną, sukrėskite pomidorų pastą ir troškinkite, kol išgaruos pusė skysčio. Įmaišykite sultinį, papiruokite ir keptuvę uždenkite. Troškinkite 20-30 minučių, kol mėsa suminkštės. Triušio gabalus sudėkite ant lentelės. Kai pravės, nuimkite mėsą nuo kaulų, jei reikia, didesnius gabaliukus susmulkinkite. Jei padažas pasirodys per tirštas, pavirkite jį, kol šiek tiek suskystės. Į padažą sudėkite triušieną ir gerai pakaitinkite. Įmaišykite garstyčias, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Prieš pat patiekdami užvirkite didelį puodą sūdyto vandens. Sumeskite makaronus ir virkite kelias minutes, kad jie taptų elastingi, bet standūs (al dente). Gerai nuvarvinkite ir sumaišykite su triušienos troškiniu. Makaronai turi išsitepti padažu. Sudėkite į pašildytas lėkštes, ant viršaus supilkite likusį troškinį. Patiekite apibarstę petražolių lapeliais ir tarkuotu parmezanu.
|
Atsijungęs |
| |