MANTAI SU MOLIŪGU
Mums reikės: Tešla kaip koldūnams,
Moliūgo gabalas, išvirtas. Šakute susmulkinu, įdedu druskos, pipiriukų.
Mėsos faršas,
Svogūnas.
Pirmiausia susipjaustau mėsytę nedideliais kubeliais ir sumaišau su pakepintu svogūnu, prieskoniais.
Pasiruošiu tešlą, dalinu į tiek dalių, kiek mantų man išeis pagal turimus produktus. Geriausia iš karto pasidalinti viską, kad išeitų po lygiai (panašiai kiekvienas gabaliukas po 50 gr.). Imu gabaliuką tešlos, kočioju pailgą plačią juostą, pirmiausia dedu faršą, užlenkiu, truputį prispaudžiu, tada dedu moliūgo faršą. vėl užlenkiu. Gautą juostą susuku kaip spyruoklę. Dedu į garų puodą, ir patiekalas po 15-20 min. gatavas. Skanaus