Viskas iš moliūgų ir su moliūgais
|
|
sonyvega |
Data: Antradienis, 2011.02.15, 19:31 | Žinutė # 1 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Rausvaspalvis moliūgas primena skaisčią vasarą visą pilką rudenį ir šaltą žiemą. Juk ne veltui šią stebūklingą daržovę pamėgo pasakų rašytojai. Prisimenate karietą, kuria Šarlis Pero išlydėjo Pelenę į puotą? Beje, mūsų laikais moliūgas asocijuojasi ne su pasakomis, o su skaniu ir sveiku maistu. Anksčiau senovės graikai ir romėnai iš moliūgų darydavo butelius vandeniui ir vynui laikyti. O naudoti juos pradėjo Amerikoje. Čia moliūgai buvo žinomi dar prieš 3 tūkstantmečius iki Kristaus. Šių daržovių sėklų buvo rasta kasinėjant esančias Peru kapavietes.
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Antradienis, 2011.02.15, 19:46 | Žinutė # 2 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Puiki kosmetikos priemonė O, jeigu nesiskundžiate sveikata, moliūgams atsiras vietos ir kosmetikoje - kaukės iš šviežių ar virtų moliūgų su augaliniu aliejumi bus naudingos jūsų odai, be to, bet kurio tipo. O smulkiai sutrintų moliūgų košelė ar išspaustos sultys naudojamos kaip tonizuojanti veido odą priemonė. Jeigu skilinėja lūpos, jums padės moliūgo sultys. Ketvirtadalį stiklinės sulčių sumaišykite su vienu šaukšteliu varškės, kad susidarytų košelė, ištepkite ja lūpas ir palaikykite kelias minutes, o po to nuvalykite servetėle, suvilgyta šiltame vandenyje. Šią procedūrą labai dažnai kartokite visą dieną. Tokia paprasta priemonė padės atsikratyti nemalonumų. Be to, ši kaukė puikiai maitina ir drėkina švelnią lūpų odą.
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Antradienis, 2011.02.15, 19:59 | Žinutė # 3 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Skanus ir vertingas maistas Iš moliūgų gaminama daugybė įvairių skanių patiekalų. Garsūs kulinarai rekomenduoja iš šios daržovės minkštimo ruošti tyrę, kuri tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų. Tam reikia moliūgų minkštimą supjaustyti kubeliais ir išvirti uždengus dangčiu ant silpnos ugnies nedideliame kiekyje vandens, kol jis visiškai išgaruos. Po to sutrinkite tyrę, įberkite žiupsnelį cukraus ir druskos. Tokia tyrė - garnyrų ir savarankiškų patiekalų pagrindas. Be to, tyrės galima dėti į košę (manų, ryžių, avižų), ji tinka ir prie bulvių. Skoniui pagerinti galima įdėti keptų svogūnų, smulkiai supjaustytų salierų, petražolių, česnako, pomidorų padažo arba muskato riešuto. Moliūgus galima virti, kepti, troškinti, gaminti iš jų blynelius. Jie puikiai dera ir prie kitų daržovių - bulvių, pomidorų. Moliūgų blyneliai (2 porcijos) Reikės: *260g moliūgo; *2 kiaušinių; *2-3 šaukštų cukraus; *4 šaukštų pieno; *~10 šaukštų miltų (kad tešla būtų tinkama blynams kepti). Moliūgus sutarkuoti stambia tarka. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir ištrinti su cukrumi. Baltymus išplakti. Į moliūgus pilti pieną, sudėti kiaušinius, išmaišyti, įberti miltų ir dar kartą viską sumaišyti. Kepti nedidelius blynelius iš apiejų pusių, patiekti su uogiene.
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Trečiadienis, 2011.02.16, 00:10 | Žinutė # 4 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
va blynus su moliugais tai megstu labai ir mano anukas niekada ju neatsisako
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.02.16, 11:18 | Žinutė # 5 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Šitą sriubytę trintą esu patalpinusi SRIUBOS, ŠIUPINIAI, kadangi atsirado nauja tema apie moliūgus, tai perkeliu ją ir čia - tai mūsų labai mėgstama trinta sriuba. TRINTA MOLIŪGŲ SRIUBA Reikės: moliūgo (apie 0,5 kg., galima ir daugiau) 1 svogūno, 1 morkos, 2 vidutinių bulvių, petražolių, krapų, pipirų, druskos. Nuo gabaliuko vištos nuviriau sultinį kartu su smulkintomis bulvėmis ir prieskoniais. Keptuveje apkepinau kubeliais pjaustytą svogūną ir tarkuotą morką. Sudėjau į sultinį. Supjausčiau moliūgą kubeliais ir sudėjau į sultinį. Viską paverdam kol daržovės suminkštėja, blenderio pagalba viską sutryniau iki vientisos masės. Tikrai skani paprasta trinta moliūgo sriuba... Tiršta, geltona kaip saulė...
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Trečiadienis, 2011.02.16, 19:07 | Žinutė # 6 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Quote (Gilė) kadangi atsirado nauja tema apie moliūgus, tai perkeliu ją ir čia Puiku. Aš anksčiau niekada nesidomėdavau moliūgais, jų net neaugindavau Bet, kai sužinojau, kad tai tikrai labai naudinga sveikatai daržovė, ypatingai kovojant su cholesteroliu, o aš turiu šią problemą, tai jau šiemet ir sėklų įsigijau ir noriu žinoti paprastus, lengvai gaminamus patiekalus iš moliūgų, kad jie būtų mažiausiai termiškai pažeidžiami.
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.02.16, 20:00 | Žinutė # 7 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Aš irgi tik šiais metais pabandžiau moliūgą ir... nepaprastai patiko. Aš sodo neturiu, neturiu kur užsiauginti tos puikios daržovės. Tačiau mano vyro sesė gyvena kaime, tai ji man ir užrodė moliūgą. Priaugina daug, užtenka ir jos šeimai ir mums. Tikrai nuostabi daržovė. Turiu daug receptų, bet jie rusų kalba. Vis įkelsiu po truputuką čia
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.17, 20:37 | Žinutė # 8 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (Gilė) jie rusų kalba. ir man ne problema
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.17, 20:41 | Žinutė # 9 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Ingredientai Česnakai:2 skiltelės Druska:pagal skonį Kiaušinis:1 vnt. Maltos mėsos prieskoniai:1 šaukštas Mėsa:600 g. (malta) Moliūgas:300 g. Pipirai:pagal skonį Pomidorų padažas:3 šaukštai Smulkinti žalumynai:pagal skonį Svogūnai:1 vnt. Gaminimas 1 Moliūgą, supjaustytą kubeliais, kartu susmulkintais svogūnais česnakais apkepkite. Maltą mėsą sumaišykite kiaušiniu, padažu, žalumynais, prieskoniais apkeptu moliūgu. Gautą masę sukrėskite riebalais išteptą skardą kepkite laipsnių C temperatūros orkaitėje 20-30 minučių. Patiekite šviežiomis daržovėmis.
|
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.24, 17:25 | Žinutė # 10 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Pasiruošimo laikas: 2 val. 30 min. Gaminimo lakas: 1 val. 20 min. 10 porcijų Jums reikės: Tešlai: 200 g miltų, 100 g sviesto, 1 kiaušinio, 0,5 arbat.šaukštelio cukraus Įdarui: 400 g moliūgo, 350 g sutirštinto pieno, 1 kiaušinio, 2 kiaušinio trynių 250 ml grietinėlės (22% riebumo), po 0,5 arbat šaukštelio malto cinamono, imbiero, muskato riešutų, Viršutiniam sluoksniui: 50 g gliaudytų graikinių riešutų, 3 valg. šaukštus rudojo cukraus, 50 g lydyto sviesto druskos Gaminimas: Paruoškite įdarą. Moliūgą nulupkite, supjaustykite smulkiais kubeliais, suberkite į vandenį ir virkite, kol suminkštės apie 20 min. Palaukite, kol atvės. Paruoškite tešlą. Šaltą sviestą supjaustykite kubeliais. Virtuviniu kombainu sumaišykite miltus, sviestą ir druską, kol gausis smulkūs gumulėliai. Įmuškite kiaušinį ir vėl maišykite iki vientisos masės. Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite į plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min. Tešlą plonai iškočiokite ir išklokite ja formą.
|
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.24, 19:35 | Žinutė # 11 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Labai jau ilgai daromas patiekalas kažin ar tiek kantrybės turėsiu
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.24, 20:35 | Žinutė # 12 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
Moliūgų pyragas 500 gr. moliūgo, 2 kiaušiniai, stiklinė cukraus, pusė stiklinės aliejaus, 3 stiklinės miltų, kepimo miltelių, 200 gr. džiovintų vaisių (kokių turite), kokoso drožlių. Moliūgą sutarkuoti tarka (burokine), pilti cukrų, aliejų, mušti kiaušinius ir išmaišyti. Įberti miltus, kepimo mieltelius, vėl išmaišyti, tada jau sudėti džiovintus vaisius. Tešla gaunasi tirštoka. Pilti ją į formą ir pabarstyti kokoso drožlėmis ir į orkaitę! Kepti 200 laipsnių karštyje apie 40-50 min., kol viršus gražiai paruduos.
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Ketvirtadienis, 2011.02.24, 20:37 |
Atsijungęs |
| |
grandma |
Data: Ketvirtadienis, 2011.02.24, 21:21 | Žinutė # 13 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.11.30
Grupė: Moderatorius Lygis:
Nuotaikos šypsniukas:
Miestas:Dublin
Žinutės: 2498
| |
Quote (sonyvega) kažin ar tiek kantrybės turėsiu na gal ir ilgokai gaminti...,bet manau,kad skanu!
|
Atsijungęs |
| |
Gilė |
Data: Trečiadienis, 2011.03.09, 09:35 | Žinutė # 14 |
Super ištikimas
Registracijos data 2009.06.16
Grupė: Artimas Lygis:
Miestas:Kaunas
Žinutės: 1194
| |
KOTLETAI SU MOLIŪGAIS 500 g kiaulienos ir jautienos faršo (galima ir su paukštienos faršu), 500 g moliūgo, 1/2 svogūno galvutės, 2 skiltelių česnako, 1 riekelės baltos duonos, 1 kiaušinio, 5 valg. šaukštų aliejaus, 2-3 valg. šaukštų pieno, 1 arbat. šaukštelio kmynų, 2 valg. šaukštų miltų arba džiuvėsių, druskos, pipirų. Duoną užmerkite piene. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite įkaitintame aliejuje (1 valg. šaukšte). Sumaišykite faršą su kiaušiniu, išmirkytos duonos minkštimu, kmynais ir pakepintais svogūnais ir česnakais. Moliūgą nulupkite, pašalinkite sėklas ir stambiai sutarkuokite. Sumaišykite su faršu. Pagardinkite druska ir pipirais. Faršą gerai išminkykite ir padėkite į šaldytuvą 1 val. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Iš mėsos masės formuokite kotletus, apvoliokite juos miltuose arba džiuvėsiuose ir apkepinkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš abiejų pusių. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite keptuvę dangčiu ir patroškinkite dar 5 min. Skanaus
Paskutinį kartą redaguota Gilė - Trečiadienis, 2011.03.09, 09:36 |
Atsijungęs |
| |
sonyvega |
Data: Trečiadienis, 2011.03.09, 19:42 | Žinutė # 15 |
Super ištikimas
Registracijos data 2010.11.14
Grupė: Patikimas Lygis:
Miestas:Marijampolė
Žinutės: 1222
| |
Vis renku receptus, renku, o jau kai pradėsiu gaminti ir valgyti.....
Pati žavingiausia rožė - rudeninė |
Atsijungęs |
| |