Kalmarai su darzovemis
ryziu (geriausia "Basmati")
saldytu isdarinetu kalmaru
zaliuju papriku
poru
imbiero saknies
cesnaku
alyvuogiu aliejaus
ivairiu maltu pipiru
Vidurzemio juros prieskoniniu zoleliu (santa maria, tikrai labai geras prieskonis)
keliu rusiu soju padazu (as naudojau vinos rusies)
chereso Darzoves supjaustome (porus, paprikas ir cesnakus pjaustant juostelemis isteka maziau sulciu). Kalmara perpjauname, isvalome vidu, nuimame plevele, vidini pavirsiu supjaustome kvadrateliais (tada kepant graziai susiraito), nusausiname servetele (kad kepant nepradetu putoti).
I keptuve ipilame sauksta alyvuogiu aliejaus, tada puodeli ryziu ir du su puse puodelio vandens, kai mase uzverda, ugni padarome labai silpna ir uzdenge verdame 15 min. Nemaisome.
I keptuve (geriausia woka) ipilame aliejaus ir kai jis ikaista sudedame kalmarus. Maisydami kepame ant dideles ugnies pusantros minutes (jokiu budu ne ilgiau). Iskepusius kalmarus sudedame ant sietelio, kad nuvarvetu.
Isvalome keptuve, vel ipilame laseli aliejaus ir viena minute ant labai kaitrios ugnies kepame supjaustytas dazoves. Ipilame keliu rusiu soju padazu, iberiame prieskoniu, del kvapo sliukstelime siek tiek sezamu aliejaus ir chereso. Visa tai turi trukti ne ilgiau kaip 3 minutes. Paskui sudedame kalmarus, viska sumaisome, nukeliame nuo ugnies ir uzdenge trumpam paliekame.