Navigacija |
|
|
Katalogas |
|
|
Pranešimų lietus |
|
|
Laisvalaikis |
|
|
Tegu skamba muzika Tavo širdyje...
|
|
|
Nusišypsok... |
|
|
Komentarai |
|
|
|
| | |
|
Kalėdų pyragas
Šalis: Anglija
*675 g razinų (po 225 g juodųjų, geltonųjų ir paprastų razinų be kauliukų) *225 g sviesto arba margarino, atšildyto *225 g rudojo cukraus *225 g miltų pyragams, persijotų *100 g cukruotų vyšnių, supjaustytų *0,5 stiklinės brendžio ir portveino mišinio *4 dideli kiaušiniai (atskirti baltymai ir tryniai) *2 šaukšteliai vanilės ir migdolų ekstrakto (po 1 šaukštelį) *1 šaukštelis kepimo miltelių *1 šaukštelis kvapiųjų pipirų
Papuošimas ir glajus: *550 g migdolų pastos, 2-3 šaukštai vandens *225 g abrikosų džemo *675 g cukraus pudros, persijotos *3 kiaušinių baltymai *1 šaukštas citrinų sulčių, 1 šaukštas glicerino
Pyragas
Į dubenį sudėkite džiovintus vaisius, vyšnias, brendį, portveiną ir vanilės bei migdolų ekstraktus. Mirkykite per naktį. Įkaitinkite
orkaitę iki 150°C. Riebalais ištepkite kvadratinę 20 cm arba apvalią
22.5 cm (9") pyrago formą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Gerai
sumaišykite sviestą arba margariną su ruduoju cukrumi. Suplakite
kiaušinių trynius ir įmaišykite po truputį juos į sviesto mišinį.
Sudėkite nusunktų džiovintų vaisių mišinį ir gerai išmaišykite. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir kvapiuosius pipirus. Supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite. Iki
putų išplakite kiaušinių baltymus ir atsargiai įmaišykite juos į tešlą.
Supilkite tešlą į paruoštą formą ir kepkite 2-2,5 valandos arba kol
medinis pagaliukas įkištas netoli centro ištraukiamas švarus. Išimkite iš orkaitės ir prieš išimdami iš formos palaukite 30 minučių. Padėkite pyragą ant grotelių ir leiskite jam atvėsti.
Glajus ir papuošimas
Negiliame
puode įkaitinkite džemą ir vandenį. Maišydami užvirkite ir pavirkite
ant mažos ugnies, kol dalis skysčio išgaruos ir mišinys sutirštės.
Ištepkite šiuo mišiniu pyragą. Ant darbinio paviršiaus pabarstyto
cukrumi, iškočiokite 2/3 migdolų pastos į stačiakampį. Jo plotis turėtų
atitikti pyrago aukštį, o ilgis - pyrago perimetrą. Ant stačiakampio
padėkite pyragą ir uždenkite pyrago kraštus, spausdami kraštus, kad jie
būtų sandarūs. Iš likusios pastos iškočiokite apskritimą arba
kvadratą, tokio pat dydžio, kaip ir pyrago viršus. Uždėkite jį ant
pyrago ir užsandarinkite kraštus aplink visą pyragą. Palikite 5-6 dienoms šiltame kambaryje, kad apdžiūtų.
Glajaus gamyba Suplakite kiaušinių baltymus iki standžių putų. Įdėkite
pusę miltinio cukraus ir maišykite mediniu šaukštu. Maišydami supilkite
citrinos sultis, gliceriną ir likusį cukrų; plakite iki putų. Uždenkite
indą drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite kelioms valandoms taip,
kad iš mišinio negalėtų išeiti oras. Jei būtina, glajui sutirštinti
įdėkite dar truputį cukraus. Padenkite pyragą glajumi. Pyragą galite papuošti cukruotais vaisiais.
Namų gamybos migdolų pasta *280 g sausų blanširuotų migdolų *20 šaukštų miltinio cukraus *10 šaukštų cukraus *1/4 puodelio kukurūzų sirupo (galima pakeisti medumi) *1 puodelis vandens
Pagaminkite
cukraus sirupą, į indą sudėdami vandenį, cukrų ir kukurūzų sirupą.
Išmaišykite iki vientisos masės. Užvirkite ir pavirkite kelias
sekundes. Leiskite atvėsti. Migdolus sudėkite į virtuvinį kombainą
ir susmulkinkite juos iki miltų. Sudėkite miltinį cukrų. Vis ar
veikiant virtuviniam kombainui, lėtais supilkite sirupą, kol mišinys
taps pasta. Saugokite migdolų pastą sandariame inde. Jei ją saugosite ilgiau nei savaitę, laikykite pastą šaldytuve.
|
Kategorija: Iš serijos ''Kalėdos'' | Įkelta: Aukse (2008.11.24)
|
Peržiūra: 2252
|
| |
| | |
| | |
|
|
Atvykote kaip: Svečias
Svečias
Malonu JUS čia matyti!
|
|
Kalendorius |
| |
Paieška |
|
|
Draugai/Reklama
|
|
|
Atsitiktinis straipsnis |
| |
Įvertinimas |
| |
Lankomumas |
| |
Apklausa |
|
|
Statistika |
Iš viso 3 Svečias 3 Šiuo metu prisijungę 0
|
|
|