Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Iš serijos ''Vaikų gimtadienis" [2]
Iš serijos ''Kalėdos'' [10]
Iš serijos ''Helovynas'' [8]
Iš serijos ''Velykos'' [7]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • RimantasS  2024.07.31
  • staukaskarolis  2024.07.28
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30

  • Narių statistika
    Iš viso
    7014
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » Katalogas » Šventiniai patiekalai » Iš serijos ''Kalėdos''

    Sultingas kalakutas Kalėdų stalui
    *1 kalakutas (2,5-3 kg)
    *50 g sviesto paukščiui apkepti

    Padažui:
    *500 ml per sietelį iškošto skysčio, kuriame kepė kalakutas
    *smulkiai sutrintų kepenėlių
    *1,5 šaukšto kvietinių miltų
    *10 ml naminio sūrio
    *100 ml grietinėlės
    *1/4 šaukštelio druskos
    *2 šaukštai maderos arba šermukšnių uogienės

    Paukštį išdarinėkite, švariai nuplaukite ir nusausinkite. Išplautus vidaus organus sudėkite į kepimo skardą.Kalakutą uždėkite ant kepimo grotelių krūtinėle aukštyn. Aptepkite jį pasūdytu sviestu - paukščio nebereikės daugiau skaninti druska ir kitais prieskoniais. Į kepimo skardą sudėkite kalakuto kepenėles ir ją orkaitėje nuleiskite kuo žemiau. Virš jos uždėkite groteles su kalakutu. Orkaitę įkaitinkite iki 175 laipsn. C temperatūros. Kepti reikės maždaug 1,5-2 val. Kas pusę valandos paukštį apipilkite lydytu sviestu. Patikrinti, ar mėsa iškepusi, galima taip: jei, nulaužus sparnelį, nesisunkia raudonas skystis, o lūžio vietoje matyti šviesi mėsa, kalakutą galima dėti ant stalo. Iškepusį paukštį apie 15 min. palaikykite uždengę folija ir tik po to pradėkite pjaustyti.

    Padažas

    Kai pirmą kartą (po pusvalandžio) laistysite paukštį lydytu sviestu, nuo kepimo skardos nuimkite kepenėles ir pertrinkite per sietelį. Kai nukelsite paukštį, kepimo skardoje užvirkite 500 ml vandens, po to per sietelį supilkite jį į puodą.Sumaišykite miltus, kepenėles, smulkiai sutarkuotą naminį sūrį bei grietinėlę. Masę supilkite į puode esantį skystį ir gerai išplakite. Pasūdykite ir virkite 5-10 min. ant silpnos ugnies. Prieš patiekdami į stalą, paskaninkite maderos ar šermukšnių uogiene.

    p
    agal "Vakarų ekspresas"
    Kategorija: Iš serijos ''Kalėdos'' | Įkelta: Aukse (2008.11.24)
    Peržiūra: 2758
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1320
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 912
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 7
    Svečias 7
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024