*1 kg raudonųjų svogūnų, *2 morkos,
*3 petražolių stiebai, *100 ml. alyvuogių aliejaus, *1l mėsos sultinio,
*druskos, *pipirų,
*300 g baltos duonos, *100 g tarkuoto parmezano sūrio, *4 kiaušiniai (nebūtinai)
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedeliais, petražoles ir morkas smulkiai supjaustyti. Visa tai moliniame inde ar puode su dideliu aliejaus kiekiu troškinti ant silpnos ugnies apie valandą, vis pamaišant mediniu šaukštu. Kai svogūnai pradės lipti prie dugno, supilti sultinį, pasūdyti ir pagardinti pipirais.
Batoną supjaustyti riekelėmis, paskrudinti su alyvų aliejumi, įdėti po riekę į dubenį, užpilti sriuba ir užbarstyti tarkuotu sūriu.
|