*1 1/2 l vandens *3 šaukštai juodos arbatos *1 butelis raudono vyno *1 citrinos sultys ir sutarkuota žievelė *1 cinamono lazdelė *1/2 pakelio gabalinio cukraus arba gabalinio cukranendrių cukraus (250 g) *250 ml konjako (nebūtinai)
Į arbatinuką sudėkite arbatžoles ir užpilkite jas verdančiu vandeniu. Palaikykite 5 min., kad pritrauktų.
Į vyną sudėkite cukrų, cinamoną, supilkite citrinos cultis ir suberkite sutarkuotą citrinos žievelę ir užvirinkite.
Arbatą
ir raudono vyno mišinį perkoškite. Sumaišykite juos ir dar kartą
užvirinkite. Supilkite konjaką. Arbatą patiekite iškart, nelaukdami,
kol ji atauš. Gerdami karštą žiemos arbatą, pajusite, kaip po visą kūną
pasklinda maloni šiluma.