- svogūno
- 2 skiltelių česnako
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 150 g plikytų ryžių
- citrininių prieskonių
- 2 pomidorų, žalumynų
- pipirų, druskos
- 4 kalmarų filė (maždaug po 150 g)
- 1–1,5 l sultinio
- 100 ml grietinėlės
Susmulkintą svogūną ir česnako skilteles pakepinti aliejuje, suberti ryžius, įberti prieskonių ir maišant kepinti 7–9 min.
Pomidorus supjaustyti kubeliais, žalumynus smulkiai sukapoti ir suberti į ryžius. Pasūdyti, pagardinti pipirais ir išmaišyti.
Kalmarus nuplauti, prikimšti paruošto ryžių ir pomidorų įdaro. Galus susmeigti mediniais pagaliukais, kad neišbyrėtų.
Kalmarus sudėti į puodą, užpilti sultiniu ir uždengus troškinti 30–40 min. Supilti grietinėlę, pabarstyti žalumynais.
|