*1 svogūnas, *česnako, *150 g bulvių, *150 g
morkų, *100 g pankolio, *30 g lapinių salierų, *1 šaukštas alyvuogių
aliejaus, *200 g buteliuko žuvies padažo, *atskiesto 400 g vandens, *400 g
žuvies filė (lašišos, raudonojo ešerio ar kurios kitos), *80 g porų, *1
pomidoras, *6-8 šalavijų lapai, *200 g baltojo vyno, *¾ šaukštelio jūros
druskos, *šviežiai maltų pipirų.
Pradžioje paruošti daržoves: nuvalytus svogūną,
česnaką smulkiai supjaustyti; bulves, morkas supjaustyti mažais
kubeliais; pankolį, salierų lapus smulkiai supjaustyti. Puode įkaitinti
alyvą, joje pakepinti svogūną, česnaką, sudėti bulves, morkas, supilti
žuvies padažą, atskiestą vandeniu, užvirinti, pavirti 5 min., sudėti
pankolį, salieras, pavirti dar 5 min. Žuvies filė susmulkinti
šaukštelio dydžio gabalėliais, sudėti į sultinį ir pavirti 10 min.
Supilti baltąjį vyną. Porą supjaustyti smulkiais žiedeliais, pomidorą,
petražoles, šalaviją supjaustyti labai smulkiai, viską sudėti į karštą
sriubą, paskaninti šviežiai maltais pipirais, jūros druska.
|