Gardus pyragas vakarienei ar svečiams pavaišinti.
12 porcijų reikės:
*240 g sviesto, *400 g miltų, *druskos, *100 ml baltojo vyno, *500 g ropinių svogūnų, *400 g rokforo sūrio, *300 g grietinės, *4 kiaušinių, *maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje
ištirpinkite 200 g sviesto. Miltus persijokite į didelį dubenį, ten pat
įberkite žiupsnelį druskos, supilkite baltąjį vyną ir šiltą ištirpintą
sviestą. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę polietileno
plėvelę ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą. Ropinius
svogūnus nulupkite ir supjaustykite plonais pusžiedžiais. Keptuvėje
įkaitinkite likusį sviestą ir dešimt minučių jame pakepinkite svogūnus.
Po to leiskite jiems atvėsti. Įkaitinkite
orkaitę iki 200 laipsnių. Sūrį supjaustykite kubeliais, suberkite į
dubenį, sumaišykite su grietine ir kiaušiniais. Ten pat suberkite
kepintus svogūnus, įberkite druskos ir pipirų. Išardomą
kepimo formą sutepkite riebalais ir sudėkite į ją iškočiotą tešlą,
suformuodami aukštus bortelius. Iškrėskite į tešlą sūrio ir svogūnų
įdarą, išlyginkite, pašaukite į orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Patiekite pyragą šiltą. Skanaus!
|