;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • ovellen  2017.10.13
  • Juljette  2017.09.29
  • carmentoloza  2017.09.23
  • aurelija7879  2017.09.21
  • ginatautas  2017.09.05
  • jurka0893  2017.08.23
  • musikas222  2017.07.27
  • nerijas  2017.07.25
  • jasulaitismarius  2017.07.23
  • romualdasbivainis  2017.07.16

  • Narių statistika
    Iš viso
    6930
    Per mėnesį: 3
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 15 » Konservavimo patarimai
    22:59
    Konservavimo patarimai

    Daržovių konservavimas

    * Prieskoniais konservų nepagadinsi, ypač tokiais kaip krapai, česnakai, krienai, raudonėliai, bazilikai, čiobreliai, salierai. Šie prieskoniai pagerina konservų skonį ir maistinę vertę. Puikiai tinka ne tik vyšnių, serbentų, ber ir ąžuolo lapai.

    * Konservuojant labai svarbu švari druska. Rekomenduojama naudoti druską (ne "Ekstra"), kuri neprisotinta jodo. Beje, jodas yra lakus ir 6 mėnesius virtuvės spintelėje išlaikytą druską galima naudoti sūdymui. Sūrymą prieš naudojant būtina perkošti.

    * Kad stiklainis su konservais lengviau atsidarytų, reikia jo dangtelį keletą kartų panardinti į šiltą vandenį.

    * Nerekomenduojama konservuoti nerūgščių daržovių nepridedant maistinės rūgšties ir nekaitinant iki 100 laipsnių temperatūros.

    * Valyti ir plauti daržoves reikia prieš konservuojant. Jokiu būdu negalima laikyti jų vandenyje, nes ištirpsta dalis vitaminų.

    * Pats tinkamiausias būdas iš laikyti džiovintus prieskoninius žalumynus - stikliniame tamsaus stiklo inde užsukamu ar stikliniu pritrinamu kamščiu.

    * Jei žiedinis kopūstas prieš blanširavimą pamerkiamas į šaltą vandenį, parūgštintą citrinos rūgštimi ar actu, jis išsaugo baltą spalvą verdant atvirame puode ant stiprios ugnies.

    * Raugintų kopūstų sunką pavasarį galima naudoti kaip daržovių salotų užpilą vietoj acto ar citrinos rūgščių - ir skanu, ir su vitaminais.

    * Kad pomidorai nesuplyštų sterilizuojant, reiktų prieš dedant į stiklainius juos pradurti mediniu šipuliuku prie pat vaiskočio.

    * Patamsėjusių raugintų kopūstų niekaip nepataisysi. Juos reikia išmesti.


    Prieskonių mišinių, padažų ir pagardų konservavimo patarimai

    * Konservavimui krienų lapų galima pasiruošti iš anksto: nuplauti, išdžiovinti, susmulkinti ir laikyti sandariuose induose.

    * Krienai "suvalgo" česnakus ir todėl pastarųjų konservuojant reikia dėti daugiau.

    * Kad agurkai išlaikytų ryškiai žalią spalvą, prieš sūdant juos reikia apiplikinti verdančiu vandeniu.
    Kategorija: Kulinarinės gudrybės | Peržiūra: 1784 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!

      Svetainės taisyklės


    Kalendorius
    «  Rugsėjis 2008  »
    SPrATrKPnŠ
     123456
    78910111213
    14151617181920
    21222324252627
    282930



    skaičiuotuvas


    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1313
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 907
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 1
    Svečias 1
    Šiuo metu prisijungę 0




    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2017