Kepant,verdant arba troškinant valgį labai svarbu laikytis recepte
nurodytų proporcijų.Todėl kiekviena šeimininkė savo virtuvėje privalo
turėti svarstykles ir saiką,kurie padės lengvai,greitai ir tiksliai
pamatuoti bei pasverti visus būtinus produktus.Virimui skirtus
produktus geriausiai matuoti 1/4 ir 1/8 l saiku,šaukštu ir
šaukšteliu.Žiupsnelį druskos arba cukraus imti pirštų galiukais.Kartais
produktų svorį tenka nustatyti iš akies,todėl siūlau pasinaudoti šiais
duomenimis...
1 šaukštelis: 10 g sviesto,medaus arba cukraus 5 g miltų,4 g aliejaus 7 g druskos,5 g džiūvesėlių
1 šaukštas: 30 g medaus arba migdolų 25 g majonezo 20 g sviesto,džemo,riebalų,kečupo arba cukraus 12 g aliejaus 10 g džiūvesėlių arba grietinėlės
Vaisiai ir daržovės sveria:(apytiksliai) 150 g - obuolys,bananas,kriaušė arba paprika 180 g - artišokas 250 g - baklažanas,pankolis 200 g - avokada,lapinių salotų gūžė 800 g - žiedinis kopūstas 125 g - apelsinas 75 g - morka,citrina 50 g - pomidoras 375 g - ilgavaisis agurkas 100 g - poras 40 g - abrikosas 30 g - svogūnas 5 g - alyva