;">
Pagrindinis Forumas Fotoalbumas Svečių knyga
Navigacija


Katalogas
Apie sveikatą [35]
Apie grožį [24]
Tarp mūsų mergaičių... [23]
Kulinarinės gudrybės [36]
ir visa kita, kas susiję su maistu,jo sudėtinėmis dalimis
Kaklaraiščio rišimas [5]
Sportas- geros savijautos šaltinis [14]
Vaikai - tai mūsų turtas [18]
Anglų kalbos pamokėlės [33]
Verti dėmesio straipsniai [7]
Išmintis pagal senolius [16]
Naudinga informacija [10]


Pranešimų lietus


Laisvalaikis



Tegu skamba muzika Tavo širdyje...




    Nusišypsok...


    Komentarai


    Naujausi nariai
  • sodybasvetaine  2023.12.28
  • developperhanane  2023.11.10
  • sebastiankr72  2023.10.30
  • karilekamo  2023.07.27
  • mariuspijunas  2023.06.28
  • edvinasum  2023.06.23
  • tylingotofoto  2023.05.16
  • airidask  2023.01.30
  • msimanskis  2022.07.12
  • oxioxi  2022.06.18

  • Narių statistika
    Iš viso
    7012
    Per mėnesį: 0
    Per savaitę: 0
    Vakar: 0
    Šiandien: 0


    Pagrindinis | Registracija | Prisijungti
    Pagrindinis » 2008 » Liepa » 12 » Morka - daržovių karalienė
    14:41
    Morka - daržovių karalienė

    Senovės Romos mąstytojai morką vadino daržovių karaliene. Vitaminų gausumu morkos pranoksta ne tik visas daržoves, bet ir pieno bei mėsos produktus. O japonų mokslininkai įrodė, kad morkos, svogūnai, kopūstai, baklažanai ir net paprastos varnalėšos turi medžiagų, stabdančių piktybinių navikų susidarymą.

     Ar žinote, kad:

    • graužiant žalią morką, stiprėja dantenos, mažėja mikrobų burnoje ir visame organizme,
    • morkų sultys ypač efektingos maišant jas su burokėlių, agurkų ar kitų daržovių bei vaisių sultimis,
    • morkas rekomenduojama valgyti su augaliniais aliejais, pienu ar grietinėle, nes tik tuomet jose esantis karotinas virsta vitaminu A,
    • mažiau karotino organizmas pasisavina, kai trintos morkos valgomos su cukrumi,
    • morkose yra virškinimo trakto veiklą gerinančios celiuliozės, todėl vaikams, kuriuos dažnai kamuoja vidurių užkietėjimas, ryte ir vakare reikėtų duoti po 1-2 arbatinius šaukštelius tarkuotų morkų,
    •  dalis vitaminų žūsta morkas verdant ar kepant, todėl morkas patariama dėti į verdantį vandenį ir virti ant mažos ugnies.
    • Verta prisiminti, kad vitaminai ypač greitai suyra, kai morkos laikomos atvirame inde. Džiovintose morkose vitamino C nėra, o B grupės vitaminai, mikroelementai išlieka, morkos ilgai išsilaiko šaldytuve, vėsioje vietoje sudėtos į sausą smėlį.
          Biologiškai aktyvios medžiagos, esančios morkose:
    • stiprina viso kūno gleivines,
    • aktyvina medžiagų apykaitą ląstelėse, padeda joms atsinaujinti, stabdo jų senėjimo ir degeneracijos procesus,
    • stimuliuoja nagų ir plaukų augimą,
    • gerina odos būklę, didina jos elastingumą,
    • stiprina imunitetą,
    • gerina regėjimą,
    • stiprina širdį ir kraujagyslių sistemą,
    • aktyvina spermos susidarymą ir jos gyvybingumą,
    • padeda įveikti stresą.
    Kategorija: Apie sveikatą | Peržiūra: 2454 | Įkelta: Aukse
    Iš viso komentarų: 0
    Tik registruoti vartotojai gali komentuoti
    [ Registracija | Prisijungti ]
     



     Atvykote kaip: Svečias



    Svečias

    Malonu JUS čia matyti!




    Kalendorius
    «  Liepa 2008  »
    SPrATrKPnŠ
      12345
    6789101112
    13141516171819
    20212223242526
    2728293031





    Paieška


    Draugai/Reklama


    Atsitiktinis straipsnis


    Įvertinimas
    Jūsų nuomonė apie svetainę
    Iš viso: 1319
    Ačiū už atsakymą


    Lankomumas


    Apklausa
    Kaip sužinojoe apie šią svetainę?
    Iš viso: 911
    Ačiū už atsakymą



    Statistika

    Iš viso 2
    Svečias 2
    Šiuo metu prisijungę 0


     

    Visos teisės saugomos

    Auksės svetainė © 2024